Pekâlâ. Beklediğimden daha büyük bir topluluk. Merhaba o zaman, sanırım, böyle söylenmeliydi değil mi? Tamam o zaman. Ama hepinizin yanlış yerde olduğunu sanıyorum. Burada, size, nasıl benim gibi özgür olacağınızı öğreteceğim. Doğru mu? Evet mi? Vay canına... Bu kadar çok kişiyi beklemiyordum doğrusu. Daha güzel, daha güzel! Buyurun oturun.
Daha önce oturmayıp, benim söylememle oturanlar lütfen dışarı çıksın. Nezaket içi boş bir hanımefendidir. İffetsiz bir kadındır. Dünya üzerindeki iffetsiz tek şey, nezakettir. Lütfen dersin içeriğini tekrar düşünüp, bir sonraki dersime öyle gelin. Lütfen. Sadece havalı olduğumu, yada... Siz o gençler 'cool'mu diyordunuz? Tanrım... Neyse. Onun için buradaysanız, sizi görebiliyorum! Ölüleri...
Evet. Nerede kalmıştık? Evet, özgürlük diyorduk, aptal ben... Devam edeyim. Burada, nasıl özgür olunacağını anlatacağım. Ne yaparsanız özgür olacağınızı, nasıl hayatın tadını çıkartacağınızı anlatacağım. Gönlünüzün istediğince yaşayacaksınız. Belki asla ölmeyeceksiniz, ben bilmem; şşt! Eğer sırrını biliyorsanız da, bana söylemeyin. Bu, herkesin tek başına vermesi gereken bir görev. Her neyse, her neyse... Özgürlük. Özgürlüğe sahip olabilmek için, bizzat -bendeniz- Masshi'nin icat ettiği şeylere uymak zorundasınız. İtikat diyenler de var buna, kurallar, Masshi Yolu diyenler de... Hatta geçenlerde birisi, Masshi'nin Amegakure Rehberi demişti. Şirin çocuk. Severim kendisini, görürseniz söyleyin. Kami-sama'nın özgür sakalı adına, sağlam çocuktur!
Özgürlük. Öncelikle, anlatmaya başlamadan önce... Kesinlikle bu kurallara uymalısınız. Bizler kaçık keşişler değiliz. Doğaya tapan paganlarda değiliz. Bizler özgürüz! Aradaki ilişkiyi kavramaya başlayanlar görebiliyorum. Ne mutlu onlara, ne mutlu! Devam edeyim. Özgürlükten taviz vermemelisiniz! Şeytanlar var dostlarım, şeytanlar!.. Sizi kullanırlar da kullanırlar. Prangalara vururlar. O yüzden, asla ama asla yılmadan; uymalısınız şu kurallara. Onlar sizin için yazıldı. Pekâlâ. Geldik soruya... Kabul ediyor musunuz? Kaçık Masshi ve onun kuralları? Kabul ediyor musunuz?
Kabul edenler dışarı çıksın. Özgürlüğün kuralları yoktur. Özgürlük uyulması gereken kurallar bütünü değildir. Özgürlük saf bir enerjidir ve kaybedecek bir şeyiniz kalmadığında kazanılır. Sizler, bu ilimden yoksunsunuz. Lütfen, kendi içinizdeki özgürlüğü uyandırdığınızda geri dönün. Sizi görebiliyorum dedim!..
Evet.
Özgürlük 101 sınıfına hoşgeldiniz!
Özgürlük saf bir enerjidir. Dünyadaki her şeyden daha yoğundur. Dünyadaki en büyük güçtür. Kimin kesici silahlara ve patlayıcılara ihtiyacı var ki? Kimin yaşam enerjisini, vücudunu ve ruhunu; savaş yolunda feda etmesine ihtiyacı var ki? Kimsenin yok. Siz bunları aştınız. O yüzden buradasınız. Ruhunuzda ışıldayan, o gücün sayesinde. Tamamen özgür olduğunuz ve kurallar tarafından prangaya vurulmadığınız için! Aslında bana ihtiyacınız yok. Aslında sizler yoksunuz...
Gene kendi kendime konuşup, asla benim gibi olmayanlara; benim gibi olmayı anlatıyorum. Boş bir akademi sınıfına... Özgürlüğümü kaybettim ki ben. Kim dinler beni? Bir shinobiyim artık. Kimse kaçık bir mahkumdan ders almaz. Özgürlüğün dersi de verilmez. Ya özgürsündür ya değilsindir.
Fazladan puana karşı çılgın olmak varken, neden puan kazanmamama rağmen çılgınım?