Genç kıza söylediklerime rağmen pek ikna olmamış kendince bir argümanla kendini savunuyordu. Yaptığı plan her ne kadar takdire şayan olsada burada yaptığı blöf o kadar açıktı ki yemem mümkün değildi. O yüzden geri durmayıp sonuna kadar gidecektim tabi Kodai'nin hayatınıda güvenceye alarak.
Bu duruma en soğuk kanlı tepkiyi veren ise bana göre Kodai'idi. Normalde olsa yerinde durmayıp Sashikiyle yapacağı ağız dalaşları yüzünden işimi çok fazla zorlaştırabilirdi ama durumu pek kavrayamadığından olsa gerek susmayı tercik ediyordu. Bu şuan için iyi bir şeydi.
Önce Kodai'ye dönüp '' Kodai şimdilik hiç bir şey yapmada söylemede. Sadece öyle dur. Ben halledeceğim. '' diyecek ve elimi sus işareti yaprak ağzıma götürdükten sonra tekrardan Sashikiye dönüp '' Belki dediğinde haklısındır. Ama hikayeyi birde benim tarafımdan dinle. Tabi önce şu Kodai'nin boğazına dayadığın kunai'yi biraz gevşet ne ben nede o sana bir şey yapmayacağız. Aksi bir durumda direk kazandığını varsayarız. Sana bunun sözünü veriyorum. Hikayeye gelirsek. Çevrene bir bak... '' diyip iki elimle çevreyi gösterecek ve devam edecektim '' Sen eğer Kodai'nin boğazını kesersen büyük ihtimalle şoka uğrayacak ve devamında ya olduğun yerde donup kalacak yada rastgele bir yere koşuşturacaksın. Daha önce birini öldürdüğünü yada öldürmesen bile öldürdükten sonra mantıklı davranacak kadar soğuk kanlı olduğunu sanmıyorum. Ayrıca bir düşmanı öldürmekle, nedensiz yere takım arkadaşını öldürmek arasında da büyük bir fark var. Devam edecek olursak sen Kodai'nin boğazını kestikten sonra bende seni etkisiz hale getirmek için peşinden geleceğim. Bunun fazla süreceğini sanmıyorum en fazla 2 yada 3 dakika. Daha sonra seni yetkililere teslim edecek ve antrenman yaparken bir anda çıldırıp takım arkadaşının boğazını kestiğini söyleyeceğim. Eminim olay yeri incelemeyi biliyorsundur. Çünkü azıcık bile bilyorsan bütün delillerin seni gösterdiğini anlarsın. Senin Kodai'yi öldürdüğün anlaşılınca bunun neden yaptığın sorulacak. Ben delirdiğini söyleyeceğim. Peki sen ne diyeceksin? Eğer gerçeği söylersen pek ciddiye alınmayacak ve daha çok paçayı sıyırmak için yalan söylediğin düşünülecek. Zaten bir Chuunin'in lafına karşı bir genin'in kinin ne kadar değeri vardır ki? Bir şekilde onları olayın gerçekte nasıl olduğuna ikna etsen bile bu senin Kodai'yi sadece herhangi bir getirisi olmayan sıradan bir yarışmayı kazanmak için öldürdüğün gerçeğini değiştirmeyecek. Peki bundan sonra ne olacak biliyormusun? Daha önce de dediğim gibi biz Sis Köyü kadar vahşi değiliz. Bu yüzden bu olay fazla halka yansımadan hemen halledilecek. Kodai çocuklarıyla çok ilgilenen bir aileye sahip ve yanlış hatırlamıyorsam Ağabeyi bir Jounin. Yani kısacası sana karşı olan soruşturmada işin bir kat daha zorlaşıcak. Büyük ihtimalle sonsuza kadar ninja olamayacak ve 5 ila 10 yıl için Islah evinde kalacak daha sonra da köyden sürüleceksin. Tabi bu en iyi ihtimalle olacak olan. Ben ise dengesiz bir genin'in bir anda takım arkadaşını kesmesini önleyememiş olacağım. Burada doğrudan bir suçum olmadığından bana verilecek en büyük ceza Takım Kaptanı Lisansımı kaybedip bir kaç aylığına Shinobi lisansımında alınması olacak. '' diyecektim. Lafımı bitirir bitirmez çevreye dikkatlice bakınıp uzaklarda bir yerde Kawarimi yapabileceğim bir şey arayacaktım.