[Ame] Takım Shirou

Moderatör: Game Master

Re: [Ame] Takım Shirou

Mesajgönderen GM - Naruto tarih 18 May 2015, 20:50

Kapalı konu
Şimdi şöyle bir durumda var. Amegakure'de bahsettiğin türden geniş bir alan bulunmuyor. Köyün genel açıklamasını okursan anlayabilirsin bunu. Öte yandan köy içinde ağaç falan da pek yok. Dolayısıyla ben bu antrenmanı şu şekilde değiştiriyorum:

Ağaç olarak tasvir ettiğin şeyi, bir binanın su borusu; Sashiki için planladığın antrenmanda baş aşağı durması gereken yer ise aynı binanın çatısından sarkan bir parça olacak.

Antrenman yerini hazırlayıp antrenmanı öğrencilerine açıkladığın anda, iki öğrencinin de yüzünde hoşnutsuz bir ifade olduğunu görebiliyorsun. Daha yeni tanıştığın öğrencilerini, daha tanışmayı neredeyse tamamlamadan bu denli bir antrenmana tabi tutmanın verdiği hoşnutsuzluk olan bu ifadeyi net bir biçimde anlayabiliyorsun. Tam bu noktada Kodai ağırlıkları ayağına geçirmeye başlarken Sashiki biraz yanına gelerek "Shirou-sensei, amacım söylediklerinizi yargılamak değil. Ancak daha birbirimizi tanıyalı bir saat bile olmamışken böyle bir antrenmana başlamak sizce de doğru mu? Öte yandan, Kodai özel ders aldığımı öğrendiğinde her ne kadar bana karşı olmasa da tepkisini dile getirdi. Şimdi de siz antrenmanımızı ikiye bölerek ikimiz arasındaki ilişkiyi açıyorsunuz. Hele ki şu zeka olayından sonra, Kodai'nin gerçekten bu durumla sorunları olacağını düşünüyorum." diyor. Söylediği sözlerden dolayı yüzünde belli olan utanma ifadesi Sashiki'nin mahcup tavrını net bir şekilde ortaya koyarken, bir de bu mahcubiyetine "Haddimi aştıysam özür dilerim." diyerek gönlünü almaya çalışması onun içtenliğinin kanıtı oluyor.

Sashiki ile aranızda bu konuşma geçerken Kodai de ağırlıkları takmış bir durumda beklemeye koyuluyor. Ancak Sashiki'nin cümleleri biter bitmez "Sensei, eğer fısırdaşmanız bittiyse ben başlıyorum! Tabi şu an Sashiki'ye zeki olmasından dolayı satranç oynamaya hemen başlayacaksanız, ben tek de takılırım, sıkıntı değil yani." diyor iğneli konuşmasında. Kaşlarının çatık hali de belli olan Kodai'nin, tıpkı Sashiki'nin söylediği gibi epey bir hoşnutsuz olduğunu net bir şekilde görebiliyorsun.
Bu hesaba atılan PM'ler kontrol edilmemektedir.
Kullanıcı avatarı
GM - Naruto
Game Master
Game Master

Mesajgönderen Yukimura Shirou tarih 19 May 2015, 15:03

Öğrencilerim için biraz ağırda olsa bir antrenman programı hazırlamıştım. Ağır ve zorlu antrenmanlar onların gelişimi için önemliydi. Kendilerini bu tip eğitimlerle hızlı ve etkin bir şekilde geliştirerek gerçek dünyadaki zorluklarla yüzleşmeye hazırlanacaklardı. Bir görev sırasında kimseye bu görev çok zor yapmıyoruz deme lüksüne sahip olmadıkları gibi onları bu tarz görevlere hazırlayan antrenmanlara da olmamalıydı. En azından benim düşüncem bu yöndeydi. Şuan bundan hoşnutsuz olasalar da ileride bunun için teşekkür edeceklerinden hiç şüphem yoktu. Sonuçta bu yaptıkları ileride hayatlarını kurtarabilirdi.

Antrenman için istediğim alanı bulamasam da ona benzer işimi görecek bir alan bulmuş ve her şeyi hazırlayıp neler yapacağımızı da açıklamıştım. Tepkileri düşündüğüm gibi olumsuz olmuştu. Gönüllerini daha sonra bir şekilde alırdım.

Kodai koşu için hazırlanırken Sashiki yanıma gelip bu durumla ilgili çekincelerini söylemişti. Kibar bir şekilde fısıldayarak '' Hemen antrenman yapmaktan hoşlanmadığınızın farkındayım ama bu gelişiminiz için önemli. Akademide bu güne kadar hep her şeyden azar azar öğrendiniz. Bundan sonra ise Ninjutsu, Taijutsu gibi seçtiğiniz belirli alanlarda ilerleyeceksiniz. Bu alanlarda başarılı olmak için temel özelliklerinizi zaman kaybetmeden geliştirmemiz gerekir. Diğer yandan sizin hakkınızda akademi notlarınız ve bana anlattıklarınız dışında çok az şey biliyorum. Bu tarz antrenmanlar sayesinde sizin limitlerinizi ve becerilerinizi daha iyi kavrayabilirim. Diğer çekincene gelince, bu konuda haklısın ama ikinizin yeteneği olduğu ve ilerlemek istediğiniz dallar bir birinden çok farklı.Bu yüzden ikiniz için tek ortak bir antrenman yapmak maalesef mümkün değil. Ama bu metotla en azından antrenmanlarınızın ilk kısmı aynı. Zaten Kodai'nin karşı olduğu senin ondan zeki olmadan çok o almadığı halde senin özel ders alman. Bu konu hakkında ilerleyen günlerde bir şeyler yapacağım. Ayrıca eğer bir sorun yada belirtmek istediğin bir şey olursa çekinmeden söyle. Size yardım etmek için buradayım diktatörlük kurmak için değil. '' diyecektim.

Sashiki ile olan konuşmam bittikten sonra Kodai'ye dönüp '' Kodai rahatsızlığını anlıyorum ama Sashiki-chanla senin ilerleyeceğiniz yollar farklı. Tabi eğersen de Taijutsu yerine Genjutsu çalışmak istiyorsan hemen 2. bir satranç takımı daha alabilirim? '' diyecek ve satranç takımının yanına gidip elime kronometreleri alıp defterimi açacaktım. Sonra ikiliye dönüp '' Hazırsanız başlayalım? '' diyecektim.

Geninler GP kazanır kazanmaz bir iki şey almayı düşünüyorum onlara. Bunlardan bazılarını ben öğretemediğim için onlara hoca bulduğumu varsayabiliyormuyum?
Yukimura Shirou

Mesajgönderen GM - Naruto tarih 24 May 2015, 08:37

Yarım saat sonra...

İki öğrencin ile de çalışmanın ilk molasını veriyorsunuz. Aslında bu zoraki bir mola oluyor, zira Kodai biraz daha antrenmana devam edebilecek gibi görünmesine rağmen, Sashiki epey bitkin görünüyor. Satranç oyununuzda neredeyse hamle bile yapamayan, hatta molaya yaklaşırken, iki hamle bile yapamayacak kadar yorgun düştüğünü görüyorsun. Durum böyle olunca da, ağır antrenman programı ile onların çabuk tükenmelerine mi yoksa çabuk gelişmelerine mi vesile olduğunu bilemiyorsun. Ancak bildiğin bir şey var, antrenman bu tempoda devam ederse, ikinci bir mola epey uzun olacak.

Kapalı konu
Sorunu tam anlayamadım. Ne almak istiyorsun da sen yapamıyorsun?
Kullanıcı avatarı
GM - Naruto
Game Master
Game Master

Mesajgönderen Yukimura Shirou tarih 26 May 2015, 17:15

Antrenmana güzel bir şekilde başlamıştık. Kodai gayet güzel bir şekilde ilerlesede aynı şeyi Sashiki için söylemem pek mümkün değildi. Fiziksel yetersizliği yüzünden çok çabuk yorulmuştu ve bu satranç oyunundaki başarısınıda epey düşürüyordu. Yinede bu konuda bir şey yapmayı düşünmüyordum. Şuan yaşadığı zorluklar sayesinde ileride daha fazla gelişecekti.

Çok geçmeden Sashikinin yorgunluğu düşündüğümden daha ciddi bir seviyeye gelmişti. Öyleki düzgün oynamak bir yana dursun 2 eldir hamle bile yapamamıştı. Bu yüzden bir mola vermek zorunda kalmıştık. Sashiki çok bitkin gözüksede Kodai hala devam edebilecek gibi duruyordu. Lakin onunda bu tempoya çok uzun süre ayak uydurabileceğini sanmıyorum. Sonuçta Sashikiye uyguladığım antrenman programını toplamda 10 kiloluk bir ağırlıkla ve ek olarak ip atlamayla beraber yapıyordu. Yaptığım en büyük hata genç kızın kondisyonuna uygun bir şey hazırlamamak ve uygun dinlenme süreleri koymamaktı. Beklentim Sashiki'nin hızlı bir şekilde 4 satranç oyununuda bitirmesiydi ama oluşan yorgunluğu dikkate almadığımdan oyunlar bitmemiş ve buda ondaki yorgunluğu dahada artırarak kısır bir döngü oluşturmuştu. Şuan onlar için yapabileceğim en uygun şey biraz dinlenmelerine izin verip antrenmanın geri kalanını kolaylaştırarak bitirmekti.

'' 10 dakika kadar mola vereceğiz. Daha sonra devam edeceğiz ama bu sefer Sashiki koşmayacak sadece ağacın tepesine çıkıp baş aşağı bir şekilde oynayakcaksın. Kodai sende 10 tur daha devam edip geri kalan süre boyunca ağırlıkları çıkartarak devam edeceksin. '' diyecektim.

Şey şimdi şöyle açıklıyım: Ben Kodai'ye Rinjoushou almak istiyorum ileride. Ama benim kendi karakterimde bu stil yok. Dolayısıyla rp içinde kodai bunu nasıl öğrenmiş olacak. Yani gpsini verip stili aldığımda başka bir hocadan mı öğrenmiş olacak yoksa bir parşomenden v.s mi?

Kısalık için kusura bakmayın. Sınavım var/vardı.
Yukimura Shirou

Mesajgönderen GM - Naruto tarih 31 May 2015, 18:20

Kapalı konu
Parşömen ile öğretebilirsin. Ancak bu parşömeni teknikler için gerekliliği sağlamadığın sürece kendin kullanamazsın.

Antrenmanın ikinci kısmı, seviyeyi düşürmenle devam ediyor. Bu sefer her ne kadar iki öğrencin de yorgun olsa, daha iyi bir performans ortaya koyuyorlar. Ancak yine de odağın daha çok Sashiki de olduğu için, onu daha iyi izleyebiliyorsun. Satranç konusunda senden bile üstün görünen Sashiki, bu oyunda pek zorlanıyor gibi durmuyor. Ancak chakrasını kullanıyor oluşu, giderek hamlelerinin arasındaki süreyi de açıyor. Başta neredeyse hiç düşünmeden hamlelerini yapıp seni sıkıştırmayı başarsa da, aldığı ilk galibiyetin ardından geçtiğiniz ikinci oyunda Sashiki'nin hamle süreleri gecikmeye başlıyor. Yine de ikinci oyunun da kazananı Sashiki oluyor. Bu iki oyunun toplam süresi yaklaşık 20 dakikayı buluyor. Üçüncü oyuna geçtiğinizde ise, Sashiki'nin yorgunluğu giderek artmış oluyor ve bu oyun berabere sonlanırken, Sashiki daha fazla ağaçta durup oyuna devam edebilecek gibi görünmüyor. Son oyun tek başına 20 dakika kadar sürdüğü düşünülürse, Sashiki'nin sınırlarını zorladığını söylemek mümkün.

Sashiki'nin oyuna devam edememesi sebebiyle Kodai'ye baktığında, bu öğrencinin de Sashiki gibi tükenmiş olduğunu görüyorsun. Her ne kadar satrançta hamlelerini yapmadan göz ucuyla Kodai'yi kontrol etmiş olsan da, son oyunun getirdiği durumlar sebebi ile Kodai'nin son 20 dakikalık sürede ne yaptığını ve ne zaman mola verdiğini bilemiyorsun. Ancak yine de Kodai'nin yan gelip yatmadığını, en azından tükenene kadar antrenmanına devam ettiği konusunda bir şüphen bulunmuyor.
Kullanıcı avatarı
GM - Naruto
Game Master
Game Master

Mesajgönderen Yukimura Shirou tarih 03 Haz 2015, 22:17

Yaptığım ilk eğitim programı biraz sorunluydu. En büyük sorun, öğrencililerin sergileyebileceklerinden fazla eforlu bir program yaptırmamdı. Yaptığım hatanında farkına varınca kısa bir sürede bunu değiştirip onlar için daha uygun bir antreman yaptırmıştım.

Eskisine göre şiddeti daha düşük olan antreman güzel bir başarı sergilemişti. Hatta beklediğimden bile iyiydi diyebilirim. Sashiki benle rahatlıkla baş edebiliyodu. Sashiki'nin beni zorlaması yüzünden Kodai'ye yeterince ilgi gösterememiştim. Aslında ipi çevirmek dışında bir şey yaptığım söylenemezdi. Büyük ihtimalle antreman sonunda bu durum yüzünden epey somurtacaktı. Neyse artık olan olmuştu. İleride bir şekilde gönlünü alırdım.

Antrenmana başlayalı bir buçuk saati biraz geçmiştiki genç bayan'ın performansi bir hayli düşmeye başlamıştı. Bu onun suçu değildi tabikide. Antrenmanın ilk kısmı yüzünden bir hayli yorulmuştu ve çakra ile ağaçtan sarmak basit bir şey olsada bunu uzun bir süredir yapıyordu. Kodai tarafıda da durum pek farklı değildi. Oda tükenmiş gözüküyordu. Onun programı çok daha ağırdı. Sashiki gibi durmamış eğitime başladığımız andan itibaren durmadan devam etmişti. Gösterdiği direnç takdire şayandı. Antrenmanı bitirmek en iyisi gibi gözüküyordu.

Satranç tahtasının önünden kalkıp üstümü başımı sirkeledikten sonra '' Ağaçtan inebilirsin Sashiki. Sende dursan iyi olur Kodai. Vücudunu fazla zorlayıp kendine zarar vermeni istemeyiz. Bu gün yeterince şey yaptık. Biraz soluklanın sonra antrenmanın son kısmını yapacağım. Merak etmeyin. Son kısım bunun kadar yoğun değil ve çok daha kısa sürer. Tahminim on bilemediniz yirmi dakika sürer. Dinlenme süresince sorularınız, önerileriniz yada bildirmek istediğiniz başka bir şey varsa söyleyebilirsiniz. Bu arada Kodai bana o sevmediğin öğretmenin adını ve Henge no Jutsu ile tipini gösterirmisin? '' dedikten sonra eşyaları toplayıp bir kenara koyacak ve 30 dakika kadar bekleyecek ve varsa sorularını cevaplayacaktım. Bekleme süresi bittikten sonra bir kunai çıkartacak ve durduğum yeri merkez alarak kabaca 3 metre yarı çapında bir daire çizecek ve merkizine geçecektim. '' Bu 3m yarı çaplı bir çember. En azından ben öyle çizmeye çalıştım. Neyse konumuz bu değil. Amacınız basit! Beni bu çemberin dışına çıkartmaya çalışacaksınız. Bunu yaparken istediğiniz yöntemi kullanabilsiniz. Tabi iki kural çerçevesinde. Beni dışarı çıkartmak için yapacağınız her şey çemberin içinde yapılmak zorunda. Ayrıca yapacağınız şeyler beni öldürmemesi veya ağır yaralamaması gerekir. Yani kunai alıp bana saplamaya çalışmayın. Tabi bende sizin beni dışarı çıkartmanıza karşı koyacağım ama fazla sert olmayacağıma söz veriyorum. '' diyecek ve elimi kronometreye götürüp onlardan bir işaret bekleyecektim.
Yukimura Shirou

Mesajgönderen GM - Naruto tarih 06 Haz 2015, 15:48

Antrenmanın bu faslını sonlandırmanla birlikte, iki öğrencin de derin bir nefes alıyor. Tabi son aşamanın olduğunu duymak, ikisinin de suratının asılmasına neden oluyor. İsteğin üzerine Kodai Henge no Jutsu ile en nefret ettiği eğitmenin vücudunu kazandığında, bu kişinin "Bunak Saburo" olduğunu anlıyorsun. Akademi yıllarında senin de derslerine girmiş olan ve ninjutsu konusunda becerileri olan bu shinobinin, gerçekten de öğrencilere yaklaşımının epey kötü olduğunu anımsıyorsun. Ancak Kodai, Saburo'yu hedef olarak gösterirken, bu shinobinin en nefret ettiği kişi olduğunu, ancak diğerlerinin de Saburo'dan aşağı kalır yanlarının olmadığını söylediğini kafanın bir köşesinde not ediyorsun.
Bunak Soburo
Resim

Dinlenme faslının noktalanmasının ardından, son aşama için hazırlıklarını yapıyor ve ardından bu aşamayı öğrencilerine anlatıyorsun. İki öğrencin de pek enerjik durmuyor olsalar da, bu aşamaya hazır gibi duruyorlar. Öğrencilerinin ne yapacağı konusunu ve onların yapacaklarına karşın kendi savunmalarını aklından geçirirken, Sashiki kıvrak bir şekilde kunaisini çıkarıp Kodai'yi boğazından kavrayıveriyor! Ne olup bittiğini en az senin kadar anlamayan Kodai yüksek bir sesle "Ne yapıyorsun sen?" diyor. Sashiki ise son derece sakin bir şekilde ve sana hitaben "Çemberden çıkmanız gerekiyor. Aksi takdirde öğrencinize acıma niyetinde değilim." diyor. Cümlesini tamamlayan şey ise, Kodai'nin boğazından sızmaya başlayan kan oluyor!
Kullanıcı avatarı
GM - Naruto
Game Master
Game Master

Mesajgönderen Yukimura Shirou tarih 06 Haz 2015, 22:24

Antrenmanın ilk kısmını bitirip dinlenmeye başlamıştık. Bir yandan dinlenirken, bir yandan da Kodai'nin dönüştüğü kişiye bakıyordum. Dönüştüğü kişi zamanında benimde dersime girmiş olan huysuz ve yaşlı Soburo'ydu. Yaşlı olduğu için mi huysuzdu yoksa doğuştan mı huysuzdu bilinmez ama huysuzluğunun kaynağı ne olursa olsun öğrencileriyle arası pek iyi değildi. Kodai'de bunun canlı kanlı deliliydi. Gerçi bizim Bunak Soburo'nunda hakkını yememek lazım. Kodai'de pek normal bir öğrenci değildi yani sınıfta kalmasının en büyük sebebi yüksek ihtimalle kendi yaptıkları veya söyledikleriydi. Zaten son söylediklerine bakılırsa sorun yaşadığı tek öğretmenide bu moruk değildi.

Dinlenme işi bittiğinde daireyi çizip açıklamamı yapmış ve onların harekete geçmesini bekliyordum. Karşımdakiler genin olduğundan fazla zorlanmayacağımı düşünmüştüm. Sonuçta bildikleri teknikler çok sınırlıydı ve temel yetenekleride çok yüksek sayılmazdı. Ama Sashiki hiç aklıma gelmeyen bir şeyi bir anda yapmış ve Kodai'yi rehin almıştı. Bu hareketi önceden sezemesemde yapış amacını sanırım anlamıştım. Kodai'yi kullanarak bana şantaj yapıp bu eğitimi geçecekti. Taktiğini çok başarılı bulsamda bizim yaptığımız antrenmana pek uygun değildi. En azından kafamdakine.

Olabildiğince sakin bir şekilde yere çöküp yavaş bir şekilde henge no jutsu ile tipimi Sashikininkine benzetip '' Gerçekten onun boğazını kesiceğini sandığımı mı düşünüyorsun? Durumu bir tartalım. Sadece bu eğitimi geçmek için bir genin'in boğazını kesmek! Sis ülkesinde olsaydık bu yaptığın normal karşılanırdı ama burada pek değil. Zeki bir kızsın, bu antrenmanda başarılı olmak için birini öldürmenin sana pek bir başarı sağlayamayacağını aksine başarısız olacağını düşünebiliyorsundur. Peki başarısız mı olmak istiyorsun? '' diyecektim.
Yukimura Shirou

Mesajgönderen GM - Naruto tarih 07 Haz 2015, 18:42

Sashiki'nin yaptığı hareketin ardından, sen de kendi kozunu oynayarak Henge no Jutsu ile Sashiki'nin görünümünü alıyorsun. Ardından, cümlelerini döküyorsun ortaya. Ancak Sashiki senin söylediklerine karşılık, Kodai bırakmıyor ve kunaisini biraz daha sıkı kavrarken "Başarısızlık hangi açıdan baktığınıza bağlı Sensei. Benim Kodai öldürmem sizin nitelendirmeniz ile bir başarısızlıksa, Kodai'nin ölmesi de sizin adınıza bir başarısızlık olacaktır. Yani ikimizi de tartıya koyduğumuzda, ben bir genini öldürdüğüm için, siz ise, takımınızdaki bir geninin, diğer genini öldürdüğü için başarısız olmuş olacaksınız. Sorumluluk bakımından kıyaslarsak, benimkinin sizinkinin yanında devede kulak kaldığı aşikar. Kaybedeceği şey benden çok olan sizsiniz Sensei ve bu yüzden de çemberin dışına çıkmanız sizin yararınıza olacaktır." diyor. Cümlesini tamamlamasının ardından ise Kodai "Tabi, Kodai kim ki zaten!?" diyerek tepkisini ortaya koyuyor. Ancak Sashiki onun konuşmasını bile bir dezavantaj olarak görüyor olmalı ki, kunaisini biraz daha derine indirerek Kodai'nin boğazından çıkan kan miktarını arttırıyor. Öte yandan bir gerçek daha var ki, Kodai de içinde bulunduğu durumdan dolayı her ne kadar rahatsız dursa da Sashiki'nin ne yapacağını bilemediği için olsa gerek, hareketsiz bir şekilde durmaya devam ediyor.
Kullanıcı avatarı
GM - Naruto
Game Master
Game Master

Mesajgönderen GM - Naruto tarih 10 Haz 2015, 20:00

Kapalı konu
İlk pasiflik uyarın hayırlı uğurlu olsun.
Kullanıcı avatarı
GM - Naruto
Game Master
Game Master

ÖncekiSonraki

Dön Role Play Arşivleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir