Yavaş yavaş gözlerini açıyodu pislik şinobi. Dün gece babasına mektup yazmak için çok geç uyuduğundan çoktan öğlen olmasına rağmen kendine gelmesi bir hayli zordu. Doğrulmuştu yattığı yerden. Anlamsızca önüne bakıyordu. İki gündür rüyasında Namiyo-san'ı görüyordu. En azından bugünkü rüyasını hatırlarken yüzü kızarmıyordu. Rüyayı hatırladıkça daha çok korkuyordu Namiyo-san'dan. Rüyasında üstüne doğru dev gibi bir ateş topu gönderiyordu.
En azından banyo yaptırmadı diye düşünüp rahatlamıştı. Hangisi daha kötü bilmiyordu banyo mu ateş topu mu? bunu düşünerek yatağın üstünde otururken saatlerini harcayabilirdi pislik şinobi ama yapmayacaktı. Çünkü dün önemli bir karar vermişti ve bugün bu karar doğrultusunda harekete geçmesi gerekiyordu. İlk iş uykusunun açılmasını sağlamak olacaktı. Ellerini hemen gözlerine götürmüştü pislik şinobi. Parmak uçalarıyla gözzlerini ovaladıktan sonra parmaklarına yapışan çapakları ağzına götürmüştü. Sonrada tükürüklü parmaklarıyla gözlerini biraz daha ovaladıktan sonra artık güne başlamaya hazırdı.
Odasından çıktığında annesinin çoktan uyandığını görmüştü. Hatta kahvaltı sofrasını kurmuş ve masaya oturmuş oğlunu bekliyordu. Osui masaya gelir gelmez alaycı bir tonda gülerek konuşmaya başlamıştı. "Tünaydın beyfendi. Pislik ve sapıklığınızın yanına şimdi de uykuculuğu da mı eklemeye niyetlisiniz?" Pislik şinobi cevabını ise annesinin yanına gidip yanağını öpmeden hemen önce vermişti. "Bakıyorum sizde bugün baya formunuzdasınız." Güne güzel bir başlangıç yapmışlardı ikiside.
Kahvaltılarını yaparken de böyle ufak laf sokmalar devam ediyordu. Sonunda bir an sessizlik olunca Osui Lafa girip izin istemenin tam sırası olduğunu düşünmüştü. Nasıl izin alıcağını bilmiyordu gerçi ama bir şekilde halledecekti. "Anne biliyorsun beni artık buralarda sapık sanıyorlar. Bu imajımı unutturmak istiyorum. Dün sana anlattığım olay da bunun gerekliliğinin bir kanıtı. Sözün kısası sadece iki bilemedin üç günlüğüne İwagakure'ye, babamın yanına gitmek istiyorum." Heyecanlı bir şekilde annesinin cevabını bekliyordu Osui. Annesi evet derse hemen kusa-chou binasına gidip resmi olarak iznini de alacaktı.
not: konu rp'ye uygun değilse yeniden açabilirim yada annesi ile olan konuşmaları es geçilebilir. Konunun nerde geçeceğini kestiremediğim için başlangıç noktası olan buraya açtım.