Ninja lisansımı vereli bayağı olmuştu. Ne yapsam bilmiyordum önceleri. Çalışırım diye kendimi avutuyordum öylece. Niye çalışırım diye avutuyordum, bilmiyordum. Ama shinobilik lisansımı, ninjalıktan sıkıldığım için vermemiştim. Ishigakure'den sıkıldığım için vermiştim. Bunu daha sonra anladım. O yüzden çalışma fikri artık bana pek samimi gelmiyordu.
Benim amacım artık bu köyden, Ishigakure'den uzaklaşmaktı. Belki ileri de tekrar gelirdim. Ama şu an tek düşüncem bir an önce buradan uzaklaşmaktı. Evet, kesinlikle oydu. Nereye gideceğim muallak. Hala düşünmekteyim. Hareketli bir yeri tercih edeceğim sanırım. Belki gezgin olurum, oradan oraya dolaşırım. Ama ne olacağım da belirsiz. Amacım yok. Hedefim yok. Gideceğim yer belli değil. Şu an kendimi boşlukta hissediyorum. Ama en yakın zamanda bir karara varacağıma eminim. En kötü doğaçlama akarım. Akmak zaten benim işim. Fena akarım. Öyle böyle değil. Hani su gibi de değil. Çok pis bir şekilde. Ama o kadar da önemli değil akmak. Önemli olan allahın takdiri.
Neyse ya. Cidden canım sıkkın. Bu konuyu anneme çat pat açtım. Bir şey demedi. Beni hep desteklemişti zaten. Şimdi de destekliyor. Ne yapsın kadıncağız. Elinden ne geliyorsa onu yapıyor. En azından yalnız değil. Ben gidince yalnız kalacağını sanmıyorum. Akrabalar bol. Ama ben annemi bırakmak istiyor muyum? İstemiyorum tabii ki de! Gönül isterdi ki, o da benimle gelsin. Ama yaşlı başlı kadının oralarda ne işi var. Hiçbir şeye dayanamaz bir. Birde ben onu asla ağır bir şey yaparken görmek istemem iki. Zaten öyle bir şeyin olma ihtimali ben hayattayken olma ihtimali sıfır, bu da üç etti. Öyle işte. Sanırım hazırım. Birkaç eşya aldım, çantaya doldurdum. Giysi, yiyecek, içecek işte. O tarz şeyler. Birkaç güne ayrılacağım köyden. Bunu kesin kez yapacağım. Orası sabit yani. Ama nasıl ve hangi şartlar altında yapacağım ise meçhul. Artık bir shinobi değilim. Ve bir yere de bağlı değilim. Bağlı olsam belki sıkıntı olabilirdi. Ama değilim yani. O yüzden bir sorun ile karşılaşacağımı aklımın ucundan geçirmek istemiyorum. Ama eminim ki, karşılaşacağım. Çünkü ben de şans yok. Şans olsa Ishigakure'de mi doğardık aq? Konoha gibi büyük bir köyde, ninjalığa değer verilen bir yerde doğardık. Burada herkes elizabeth ya. Ninjaya değer veren mi var? Baksana yüksek kesimdekiler koduğumun ameleleri başka bir şey değiller. Bu ne saçma sistem abi. Bu ne salak bir sistem. Benim gibi geleceği parlak shinobileri soğutun, ondan sonra götünüze sıkılan katonlar ile şiş kebap olun. Geberin ulan, geberin. Koca götlüler. Bu kadar sikiş sokuş muhabbeti yeter. Bu muhabbette sıktı. O değil de Konoha gibi bir yere gidebilirim. Orada belki shinobi olabilirim. Kim bilebilir ki, kader ne çıkaracak insanın karşısına?
Gitmeden önce şöyle bir köyü turlayayım. Etrafa bakınayım, son demlerini yaşayayım köyün. Bir sürü zamanım burada geçti. Her şeye rağmen sevdim. Annem ve babam burada doğdu. Ben de burada doğdum. Ben Ishigakure'liyim. Ama artık tam bir Ishigakure'li değilim. Ben, ben... sanırım artık bir yere ait değilim. Kendimi bir yere ait hissetmiyorum sanırım.
Ne yapalım bir yere ait değilsek. Bu da kaderimizde varmış, yakayım bir cugara. Ama cugara içmiyorum. Niye yakıyorum amk? Yakmıyorum o yüzden. Şimdi neredeyim? EVin kapısındayım. Kapıyı çekmiş vaziyetteyim. Ellerim cebimde. Saçlarım rüzgar ile arkaya doğru savruluyor. Güzel his. Öğle ve akşamı birleştiren bir zamandayız. Güneş batmak üzere. Ama hala ışığı kendini belli ediyor. Evlerin çatılarının arasından birkaç ışık huzmesi suratıma bile vuruyor. Güzel bir his. Cidden güzel bir his. Tabii gözlerimi kamaştırdığı, benim de içten içten çok fena küfürler savurduğum doğrudur. Ama bu ortam, bu hava, bu sıcaklık pek dengede olup, bir araya gelmesi zor olan şeyler. Bu yüzden şimdi bu zamanın tadını çıkarmam lazım. Köyü son bir kere böyle turlamak iyi hissetirecek. Terk ettiğim zaman, hep bu anı hatırlayacağım.
Şimdi bu ortamın tadını çıkararak, köyü gözle kontrolde geçirme zamanı. Her yere dikkatli bakacaktım. İyi zamanları ile hatırlayacaktım burayı. En azından kendimi buna endeksleyecektim. Bakalım rüzgar beni nereye savuracak...