Sahneye çıkmayalı uzun zaman oluyor ki kendimi paslanmış hissediyorum. Son görevimde Osui'yi havaya uçurmamın, hayır hayır uçuramamamın ardından ilk kez spot ışıklarını bana geri dönecek. Güzel bir şans doğuyor, o karlı tepelere günün ilk ışıkları düşüyordu. Ben bu ışıklar ile aydınlanacak, temizleneceğim.
Bu köye bu kadar hizmet yeter de artar bile. Ben istifa ediyorum. Evet evet doğru duydunuz. İS-Tİ-FA ! Yeni fırsatların peşinden gideceğim. Daha eğlenceli olan ve bana uygun olan fırsatların peşinden, zararla girip kârla çıkacağım fırsatların. Bunun içinde elimde güzel mi güzel bir defter var. Bingo! Kara kaplı ufak bir not defteri hiç bu kadar güzel olamazdı. Emin olun olamazdı! Süper bir bilgi kaynağı. Tam benim gibi birinin isteyebileceği türden. Sayfaları çevirdikçe daha da güzelleşen, okumaktan asla sıkılmayacağım bir kitap. Kitaptaki her şey de gerçek insan öykülerinden alıntı. Çok güzel değil mi ? Lakin çok kısa bilgiler verilmiş. O yüzden yeterince okunan bir eser değil. Hoh, hikayelerin kahramanlarını bulabileceğimiz muhtemel yerlerde yazılmasaydı hikayenin devamını öğrenemezdik. Lakin yazılmış değil mi ? Çok güzel! Benimde ilgimi çeken bir hikaye ye alıyor burada. Kahramanın adı da "Ayuri Chinen"
Hikayeyi hayranlıkla okumuştum ve yaşananları düşünüyordum. Daichou başta ve herkese emirler yağdırıyor. Orada çalışan Ayuri çıkıyor ve bir isyan başlatıyor. "Sevgili arkadaşlar. Daichou sürekli hamurişi yiyerek rahatına bakarken bizi amele gibi çalıştırıyor. Maaşlarımızda çok az. Evet, evet teşekkürler. *alkış sesi " Artık buna bir son vermek istiyorum. Köyümüzün bilinçli vatandaşları olan sizlerinde yardımıyla muhtarlık seçimlerinde bende aday olmak istiyorum !" *alkış sesi "Bilinçli millet, bilinçli Kusagakure !" Kısa süre sonra bu sözler Daichou kulağına gider ve Daichou hamurişini bırakıp ayağa kalkar. Ağzı dolu bir şekilde "Asın lan şu karıyı, asın lan !" der. Lakin hamurişi ile ağzını tıkadığı için "Asığım bu karıya, asığım diye çıkar." Ardından bu söz halk içinde yayılır ve Ayuri Chinen'in de kulağına kadar gelir. Ayuri bu sözleri duyunca öfkesine hakim olamaz ve bir isyan başlatır. Amegakure'de onu destekleyenlerde ona yardıma gelir "Sapık herif sapık ! O lafları yutturacağım sana. Zaten yiye yiye ramencinin karısı gibi olmuşsun." Ardından Ayuri Chinen ve Daichou'nun saçma sapan savaşı başlar.
Bu şekilde daha iyi anlıyorum işte ! Ayuri'de benim gibi Kusagakure'nin doğru ellerde olmadığını düşünüyor. Bu yüzden savaşıyor. Bende ona katılırsam kesin kazanırız ! Bana bir iki yeni taktikte öğretir. Onun gibi birine ihtiyacım var. Peki onu nerede bulacağım ? Hemen bakıyoruz. "Tek başına gezmediği bilinen Chinen, son olarak Douishi Kasabası’nda görülmüştür."
Tesadüfe bak o da bizimle bu kasabadaymış. Kesin buradaki yemekleri beğeniyordur. Ame ve Kusa topraklarının birleştiği bu yerde yiyecekten bol ne var, öyle değil mi ? Kısa bir süre önce akrabam olan Bakuhatsu Hattori'yi hapisaneden çıkardıydım. Sonra da buraya gelmiştik işte. Bingo kitabındaki bu ismi ve hikayeyi kısa süre önce Hattori'ye de okumuştum. Birde ona katılmak istediğimi söylersem tereddütsüz benimle gelecektir. Bana söylemiyor ama biliyorum ki o Ayuri'nin kitaptaki profilini beğendi. Kesin peşinden gidecektir,hehehe.
Hemen karşımda duran Hattori'ye bir bakış attım ve konuşmaya başladım. "Öhöm, öhöm. Sana birşey söyleyeceğim Hattori. Çok ama çok ama çok sevineceksin. Hani şu geçen gün sana bingo kitabında bir suçlu profili göstermiştim ya, hani şu aşık gibi bak- yani sana da sıcak gelen bir bayan vardı. Onun örgütünü katılmak istiyorum. Son olarak da bu kasaba da görülmüş. Yani onu burada ararsak bulabiliriz." Arkamı dönüp etrafıma baktım. "Hatta az ötedeki yiyecek dükkanları iyi bir başlangıç olabilir. Burada ise kesinlikle bir dükkana girmiş ve biri onu görmüştür."