Tch, lakayt bahçıvan seni. İleride mutlaka ama mutlaka görüşmek dileğiyle, son sözlerinin anlam ve önemini sikeyim.
Şu köyde, tamam biliyorum shinobi eksiğimiz var dağdaki adamları alıp tekrardan shinobi yapıyoruz biliyorum ama, bir tane bile mi jounin olmaz lan! Biz ne bok yemeye chuuninsek, basın bize B-A rank görevleri, Jounin yapın en azından köy adına bir şeyler yapma fırsatı bulalım. Köyde birçok chuunin var ve benim gördüğüm kadarıyla hepimiz boş boş sağda solda dağda bayırda geziyoruz. Hoş, göreve de hep beraber çıkmadığımız için birbirimiz sadece dağda bayırda gezerken görüyoruz ama neyse.
Çekilin bebeler, çekilin bebelebler. Köyün geleceği sizsiniz biliyoruz ama şimdilik benim hiç mi hiç işime yaramazsınız. İşim gücüm var benim, kitap okuyacağım daha.
Lan şu bebelerden iki üç tanesini alıp takım falan mı yapsam ne yapsam, çok sıkılıyorum. Şu kitaplardan bir şey çıkmazsa Yontulmaz'ın yanına kimseye şekil şukul yapmadan gidip çocuk isteyeceğim ya. Veriyorlardı galiba, öyle bir şeyler gelmişti kulağıma ama doğruluğunu bilemem. Neyse aylaklık etmeden kütüphaneye!
Aa bak burada da benim gibi araştırmaya yapmaya gelmiş bilinçli köy insanları var, helal olsun hepinize. Neyse, sessizce raflara bakınayım. Aslında onlara mı soraydım lan, belki okumuşlardır bir şeyler. Ya da yok lan, ne okuyacaklar. Onlar anca kendi problemleriyle ilgili şeyler araştırsınlar, hiç diğer konular hakkında az da olsa bilgi edinelim derdi yok tabi.
Rafları iyice hatmettikten sonra ANBUlarla ilgili hiçbir şeyle karşılaşmamak beni epeyce üzdü ama. Taşak geçeceğin insan ben olmayayım felek, siktir git şu süs çiçeğiyle alay et biraz anladın mı! Hay ben böyle gizli organizasyonun daa, örgütün de, maskelerinin de, şeklini şemalini logosunu üniformasını kılıcını bıçağını yöneticileriniiiiiiiii- seveydim ulan! Geldi, valla aksakallı dede geldi. Özür dilerim felek kardeş, durduk yere sövdüm ama haklıydım.
Asası da var lan, valla sakalını okşayasım var. Böyle kedi gibi sevesim var lan. Yemin ediyorum adamın gözlerinden tecrübe akıyor, bilgi akıyor lan! Akmak demişken, adam da akıyor gibi. Azraile çelme takmış, köyün kuruluşundan itibaren burada yemin ediyorum. Belki önemli biridir de, zamanında babamın köy tarihi hakkında bahsettiklerini elimdeki shogi taşlarıyla birbirini vurmasaydım bu adam hakkında da bir şeyler biliyor olabilirdim.
Usulca adamın yanına gidecek ve kibar bir şekilde ''Merhabalar.'' diyecektim. Kibar bir giriş her zaman iyidir. Kibar giriş karşılığında bilgi almak çok daha iyidir. Umarım hafıza kaybı falan yaşamamıştır. Malum beyin bir süre sonra kendini sıfırlıyor olabilir. Amaan, sorduk artık, umarım bir şeyler çıkar bu adamdan. Son ümidimsin yaşlı amca, son!