Adamlar bizi kaldırıp götürmeye başladığında çok sert davranıyorlardı. Oldukça acımasızlardı. Acaba her kaçırdıkları kişiye böyle mi yapıyorlardı? Eğer benden daha küçük çocuklara da böyle yapıyorlarsa, liderlerini bulana kadar orada olsunlar. Gider ayak, bir kaç kişiyi dövmek kimseye zararı olmaz değil mi? Umarım orada olursunuz!
Abimin bana söylediği "dilsiz" rolünü iyi oynamalıydım. Yada rol oynamaktan ziyade, her zaman yaptığım şeyi yapıp konuşmamalıydım. Konuşmayarak bile başarılı rol oynanıyor, yersen?
Adamlar kendi aralarında bizim hakkımızda konuşmaya başlıyorlar. Aralarındaki ilişkiyi gözlemlediğimde oldukça tutarsız bir ikili gibi duruyor. Yada biri öbüründen aşırı korkuyor. Anlamadım gitti! Bu sırada çekiştire çekiştire götürüldüğümüz mağaranın içine girdikçe yağmurun sesi azalıyordu. Yağmur sesi oldukça fazlaymış bunu anladım. Resmen beynimize damla damla düşen suyun hissini mağara karşılıyor. İçeriye doğru girdiğimizde, çok boğucu bir hava hissediyordum. Bu koku da ne? Ter kokusu mu? Sanırım buralarda birilerini çekip çekiştirirken bizim kadar rahat götürmemişler birilerini. Bir dönemeçten geçiyorduk. Aslında durup düşününce, şurada sessizce şunları halledip içeri girsek ya? Ama sonra aklıma şey geliyor, burası merkez değil. Merkez noktasının neresi olduğuna dair bir fikrimizde yok.
Şuanda buranın karargahında olmalıyız ki ortasında bir ateş var. Tam karşımda ise metal demirlikler görüyorum. Oraya doğru götürüyorlar bizi. Hoş, lideri hala görmedik. Lideri görene kadar götürün. Köprüyü geçene kadar, adamsınız. Sonrasında neler olur göreceğiz. İçeride bir kaç kişi daha var. Acaba burayı kaç kişi tutuyorlar? Bu kadar insanı önceden alıp, nerelere satıyorlar. Düşünmemiz gereken en önemli şey abimle beni nasıl satacaklar?
Umarım bizi ayrı ayrı satmaya çalışmazlar. Nihai hedefimiz lidere ulaşana kadar sessiz kalmak ve ilerlemek çünkü. Bana burada ahkam kestirmesinler lan! Adam dövmek gerekirse, en iyisini yaparız abim ile. Sadece bizi ateşlesinler yeter. Abim ise adamlarla konuşmaya başladı. Role girmiş bile! Oldukça hızlı! En iyisi bende hiç ağzımı açmadan yere bakarak devam edeyim. Zaten bir şey gerekirse, yaparız..