Seiho ile ilgili olarak Bingo Kitabı’nı açıp alenen onun hakkındaki sayfaya baktığında, Seiho’nun yüzündeki ekşimeyi fark edebiliyorsun. Bu durumdan çok da hoşlanmış gibi görünmeyen Seiho’nun hakkında cinayetten yağmaya, casusluktan teröristliğe varan onlarca suç görüyorsun. Ancak bunların hangilerinin Nikkougakure’ye karşı işlenmiş olduğu konusunda bir fikrin bulunmuyor, zira Bingo Kitabı’nda suçlar o denli detaylı hazırlanmış değil. Öte yandan bu suçların bazılarının köylerin ideolojik ve siyasi durumlarıyla ilgili olduğunu bildiğin için, aslında bazı suçların işlenmemiş olabileceği ihtimalini de göz önünde bulunduruyorsun. Bu işi halletmenin ardından da söze giriyor ve konuşmanı yapıyorsun.
Seiho tüm konuşmanı yine aynı dikkatle dinledikten sonra “Shinobi alımı ve suçlamaların düşmesi konusunda mutabıkız.” diyerek lafa giriyor. Yüzünde hafif bir tebessüm beliren Seiho, bu küçük anlaşmanızı kaldırdığı kadehi ile taçlandırdıktan sonra “Bağış gibi önemsiz konular her zaman hallolur, bu konuda aklınızda bir şüphe kalmasın. Mühür yerleştirme konusunu kabul etmeyeceğimi zaten söylemiştim. Ancak köyün içinde ikamet etme fikrini de Nikkougakure açısında uygun bulmuyorum. Zira, benim gibi birinin köyün içinde olması demek, Nikkougakure’yi shinobi dünyasının haini yapacaktır. İnsanlar beni arıyor ve olası bir anlaşma durumunda Nikkougakure’de yakalanarak ülkenizi riske atamazsınız. Zaten Nikkougakure’ye giriş konusundaki teklifimin amacı da, ülkenizin koruma altın olmasıydı.” diyerek cümlelerinin bu faslını tamamlıyor. Kadehinden bir yudum daha aldıktan sonra, Hatsune bir kez daha gölgelerin arasından çıkarak Seiho’nun kadehini dolduruyor sonrasında tekrar kendi gölgesine geri dönüyor.
Kadehine konulan yeni şarabından bir yudum alan Seiho “Size her gün benim ve Kiken’deki kişilerin nerede olduğu bilgisini ulaştıracağım. Bu bilginin teyidi için dilediğiniz zaman dilediğiniz shinobiyi dilediğiniz yere gönderebilirsiniz. Sanırım ülkeniz ve benim için güvenli ve kabul edilebilir tek yol bu.” diyerek, bu konudaki son önerisini yaptığını dile getiriyor. Kadehinden bir yudum daha aldıktan sonra “Köyünüzdeki kütüphaneye ve akademi binasına bağış yapacağım. Ancak bu para size ulaştığı an, Daimyo’nun imzası olan parşömeni istiyorum. Aynı anda teslimler gerçekleşecek ve ortaklığımız başlayacak!” diyor keyifli bir şekilde. Kadehini elinde çevirmeye başlayan Seiho “Merak ettim de… Şu kişisel plan olayı ne? Ne de olsa buraya kadar geldin ve barış için çabalıyorsun. Ortaklığımız gerçekleşmese bile, bunca eziyete katlanan kişiye, yani sana yardım etmek isterim.” diyor kibar ve içten bir şekilde.