Söylediklerimin sonunda sözlerime bir miktar daha dikkat etmem gerektiği düşüncesi ilk aklıma gelen şey olmuştu. Söylediklerim tam olarak yalan sayılmazdı ama tam olarak doğru da değildi. Üstüne bu kişilere aklımdaki planı söylemem de pek bir şey değiştirecek gibi görünmüyordu; ancak tam bilgi almak için ve ilk önceliğimizi sağlamak için bir miktar zamana ihtiyacım olacaktı. Müzakerenin çok uzun süreceğini düşünmüyorum, kartlarımızı açık oynayacaktık neticede. Bu nedenle yarım saat kadar bir zaman yeterli olacaktır.
Shinobilere dönüp sözlerine karşılık "Niyetim tam olarakta buydu yoksa çoktan topuklardık hahaha!" dedikten sonra başımı kaşıyarak "Küçük bir sorun var ortada, grubun tam yerini bilemiyoruz. Belirli bir alan çıkarabildim araştırmalarım sırasında aynı zamanda bağlı oldukları kişiyi de bulabildim ancak tam olarak yerleri kesinleştirmiş değilim. Bu nedenle asıl bombayla köy adına gitmiş imajı ile bir müzakere ayarlayabildim, eh tabi sırtımdaki şey de işe yaradı. Sizin için o elli kişinin hepsinden çok daha değerli tek bir kişi olduğunu da söylemek istiyorum ancak o elli kişinin tam yerini bulamazsak ne gibi bir eylem olur bilemiyorum." dedikten sonra Makano'yu işaret ederek nefesimi temizledikten sonra söze tekrar girecektim.
"Müzakere ayarladığımız kişi bingo kitabınızda yer alan üst düzey bir suçlu ve bu çocuk öyle görünmese de bir dahidir pek çok şeyde de ustadır bu nedenle iki gruba ayrılıp ben müzakereden bilgi edinirken onunda etrafı kontrol etmesini planlamıştık. Peşinde olduğumuz ikinci öncelikli hedef size gösterdiğim isim ve beraberindeki kişiler. Öncelikli hedefse bingo kitaplarınızdan kontrol edebileceğiniz Morine Seiho olacak; baraberinde kaç kişi getirdi bilemiyoruz bu nedenle ben onu oyalarken beraberindeki kişileri bulmamız gerek aynı zamanda. Basit bir saldırı işe yaramayacaktır diye düşünüyorum. Sizin fikrinizi de aldıktan sonra yola çıkabiliriz diye düşünüyorum." diyecektim. Duruma göre plan değişebilir ancak şu anda önümden çekilmesine ihtiyaç duyduğum Konohalı insanlar var.