Ben llk başta kısıtlama olmaksızın dilenilen miktarda bağış yapılması taraftarıydım. Fakat daha sonra görevlerden veya operasyonlardan alınan paranın belli bir oranının gitmesini de mantıklı buldum. Bu oran gittikten sonra yine istediğiniz bağışı yaparsınız falan. Böylesi bana iyi geliyor. Pasif operasyondan belli bir oranda, aktif operasyondan belli bir oranda kesilirse bağışlar bence oldukça rahat olur. Ha bu oran %20 olur %30 olur onu ya Fortius belirler yada yine burada tartışırız.
Diğer bir konu, ayrılacak bütçeleri rp-in olarak Fraksiyon Yönetimi belirler diye düşünüyordum ama bizim söz sahibi olmamızın da büyük önemi var. Benim bir fikrim var. Propaganda örneğinden yürüyelim mesela. Propaganda yapılacak, aktif veya pasif şekilde. Konu açıldı, bildiri mesajı geldi. Gerekli olan bütçeyi GM belirtiyor, sonra konuya katılan arkadaşlardan da (artık kaç kişi dahil oluyorsa) bu para kesiliyor. Bunu bi huzurunuza sunayım dedim.
Bir önceki mesajımda belirttiğim rütbe sistemini tekrardan öneriyorum. Ama Bachuru'nun dediği gibi tim liderlerinin Shinzo'nun adamlarından olması fikrini de mantıklı buldum açıkcası. Direk olarak daha basit, kolay kavranabilen bir hiyerarşi en mantıklı yol gibi. Yani tim kaptanları Hikari'nin yanındaki adamlar da olabilir. Basite indirgemiş oluruz hem. Ryushi bi time, Shinji bi time falan...
Pasif eğitim konusu ve kazançlar hakkındaki fikrimi belirteyim dedim.
Pasif Operasyon biçiminde GP ve PP kazanma fikri hayırlı gibi geldi. Evren içinde ani güç yükselişlerine sebep olur mu bilmiyorum tabi. Sonuçta kazanılacak GP ve PP miktarını, oranlarını belirleyecek olanlar evren yöneticileri. Ben pasif olarak gp-pp kazanımı konusunda olumluyum. Ryo da çevirilebilir tabi, ama şahsen ben çevirmem. Para önemli abi. Köy bağışla dönüyor yani.