Neticede köy fakir, biz fakiriz. Millet aç. Pasif hizmet adında bir şey yaparız mesela. Herkes belli bir miktar para bağışlar bu hizmete, ardından kazan kurulur ve aç insanlara sokakta yemek dağıtılır. Yemeklerini yiyen fakir insanlar karınlarını doyuranların Hikari Fraksiyonu olduğunu bilir ve teşekkür ederler. Seviliriz, popülerliğimiz artar. Hikari Fraksiyonuna katılmak isteyenlerin sayısı artar. Olmaz olmaz derseniz, bunu rp içinde yaparız bence bir sıkıntı yaratmaz. Sonucunda parasıyla yapıyoruz bunu. Bunu bir çeşit mini proje olarak değerlendirebiliriz.
Fraksiyonun oyunculara meta olarak verebileceği yararlar arasında, düşündüğüm eğitim meselesi var. Bence fraksiyon üyeleri olarak karakterlerimizi Pasif Operasyon gibi, fraksiyonun daha tecrübeli shinobilerinden kişisel olarak aldığımız Pasif Eğitim'e bırakabilmeliyiz.
Yani olursa güzel olur diyebileceğim bir fikir belirtmiş Bachuru ama sanki olmayacakmış gibi. Çünkü Shusa'nın dediği gibi Fortius ve Cynic ile konuşulacak bir şey gibi geliyor. Direkt olarak sisteme etki eden bir durum söz konusu olduğu için. Bu konu hakkında Fortius'un yorumunu almak iyi olurdu.
Hata yapanı cezalandırmalı. Hatta fırlatıp atmalı. Evet.
Şayet gerçekten pasif olacaksak, bu pasifliği bozan kişiyi aramızda barındırmak, savunmak tüm fraksiyonu zan altında bırakacaktır. Biraz acımasızca oldu biliyorum ancak aldığımız kararların elbet bu sonucu getireceğini düşünüyorum.
Eğer alt-üst ilişkisi, bir hiyerarşi sistemi olursa fraksiyon içinde belli insanlar üstlerine danışamadan zor iş yaparlar gibi geliyor. Yani gidersin üst rütbeli adamın dediklerini yaparsın, başka bir şey yapamazsın. Herkesin kendi başına dolaşmaması, iş yapmaması sağlanırsa yapılacak hata da minimuma iner. Kimsenin de şutlanmasına gerek kalmaz bence. Dediğin gibi insanları şutlamamak için Fraksiyon içinde -çok da katı olmayan- bir hiyerarşi olmalı. En azından herkesin kendi başına buyruk hareket etmemesi sağlanmalı.
Hangi projeye odaklanmamız gerektiğini de artık bir kesinleştirelim. Hatta bir anket uygulayalım diyorum, bu iş bi aradan çıksın. Sonra lider ile tanışma konusunu yürütürüz, bitiririz. Zaten bir çok şeyin orda netleşeceğini düşünüyorum.