Fraksiyonun genel tutumu hakkında netleşmiş gibiyiz. Ben birkaç şey daha söylemek istiyorum bu konuda.
Hikari fraksiyonu, köyüne ve ülkesine hizmet ederek yükselmeyi benimsemiş, agresif olmayan genel bir tutum sergileyen, ancak kuyruğuna basıldığında da hiçbir şeyden çekinmeden mücadele eden bir fraksiyondur.
Pasif-agresif bir örgüt olduğumuzu varsayıyorum. Genel tutumumuz sakin çocuk modunda. Yani bize vurulmadığı, hatta iki kez vurulmadığı sürece agresif bir eylem yapmama kararımızın kesinleşmesini isterim.
Diğer yandan bu durum ipleri tamamen salmamız anlamına gelmemeli. Eğer gerçekten pasif bir modda takılacaksak, gücümüz halktan ziyade bilgi olacaktır. İstihbarat durumu bu noktada bahsi geçen yatırımlardan çok daha önemli geliyor bana. Biraz fazla politikacı gibi düşünüyorum sanırım ama irdeleyince varılacak sonuç bu. Bilgiye sahip olmamız bize ne katacak peki ? Taiyou'nun tüm agresif hareketlerini bilirsek, bu onları istediğimiz an frenleyebileceğimiz anlamına gelir. Onları frenlememiz yönetimde bir adım daha öne geçmemizi sağlayacaktır.
Peki bunu neden anlattım ? Buraya neden çıktım ? Bahsi geçen mevzular kuşkusuz ipin üzerinde yürümemize neden olacak. Çünkü hassas bir denge. Pasif bir şekilde karşıt görüşümüzü gözlemek, işleri elimizi kana bulamadan halletmek vesaire. Fraksiyonumuzda buna göre şekillenmeli Gelenekçi bir liderin altındaysak eğer, fraksiyonumuz da bazı geleneklere sahip olmalı.
Hata yapanı cezalandırmalı. Hatta fırlatıp atmalı. Evet.
Şayet gerçekten pasif olacaksak, bu pasifliği bozan kişiyi aramızda barındırmak, savunmak tüm fraksiyonu zan altında bırakacaktır. Biraz acımasızca oldu biliyorum ancak aldığımız kararların elbet bu sonucu getireceğini düşünüyorum.
ANBU fikri hoş ancak Fortius'un da dediği gibi çok uzun vadeli gibi geldi. Uzun vadeli olaylar içinde bir önceki fikrimi tekrar dillendireceğim.
Belki bir bildiriyle, özel bir mesajla her ne şekilde olursa artık; genel yöntemlerimiz ve amaçlarımız belirlenebilir. Köyün X yönetim aracında bazı yakınlıklar kurmamız istenebilir. Yüce liderimiz der ki, köyün istihbarat işleriyle ilgilenen şu kişisi önem arz ediyor. Yakınlık kurarsanız belki bazı şeyleri daha önce duyabiliriz ?! ANBU gibi köklü ve ulu bir birime sızmaktansa şimdilik bu tarz yaklaşımların daha gerçekçi olacağını düşünüyorum.
Bachuru'nun iki fikrine bu bölümde katılacağım. Birincisi büyük bir projede liderliği ele alma mevzusu. Eğer propoganda yapacaksak gerçekten, bunu gerçekleştirmeliyiz. Akademi için bu durumu yakalamak bana mantıklı geliyor. Bitime uzak dursa da en çok bağış toplanmış proje bu. Ayrıca çoğu kişinin, kişisel çıkarlarına da hizmet edecektir. Aradaki 10k küsürlük farkı rahatlıkla kapatabiliriz.
İkincisi eğitim olayı.Üstte bahsettiğim mevzu, ipte yürüyeceğiz. Bunun için sağlam shinobiler olmamız gerekiyor. Diğer yandan gelenek görenek dedik. Bu konuda ki tek çekincem, kendi fraksiyonumuz içinde bu tarz bir oluşum olursa, Taiyou tarafına haksızlık olacağı durumu. Sistemsel açıdan sorun yaratmayacaksa bu öneriye tam desteğimi sunuyorum. Gelip rasengan öğretmesin tabii bize ama bazı şeylerin yolunu yordamını öğretebilirler. Bu vesileyle fraksiyon içinde timlere ayrılma durumumuzun temelleri bile atılabilir.
Köy içi- köy dışı durumu biraz karışmış etmiş. Biraz daha net olarak anlatmaya çalışıp ek olarak bir öneri katacağım.
Öneriyle başlayayım. Bizzat düzenleyeceğimiz, sağlam temelli operasyonlar ve projeler.
Tamamen kurmaca, dediğimin anlaşılması için olabildiğince saçma bir örnek vereceğim.
Ishio, Umigawa şehrine gider. Havadaki alkolden bile sarhoş olacak kıvama gelir. Limanda yaptığı birkaç sohbetten sarhoş insanların mallara fazlaca zarar verdiğini, malları almak için gelecek çoğu kervanın çekincelere sahip olduğunu duyar.
Bu bir sorundur. Ticareti engelliyor. Ben ifadeleri bir kağıda döküp, uygun bir raporlama yapmak isterim. Sonradan buraya gidip alkollü mekanlara bazı müdahaleler yapma amacı güderek, yanıma 2 kişi alacağımı varsayarak bir maliyet belirlerim. Ve bu toplu raporumu fraksiyonumdaki yetkili amcamız artık her kimse, buna sunarak amacımı söylerim.
Sonuç ne olur ? Fraksiyonun önde gelenleri fikrimi mantıklı bulur. Maliyet hesaplamalarında birkaç hatayı düzeltir ve bana net bir rakam verir. Eğer maliyeti karşılamayı kabul ediyorsam, köyün üst seviyelerinde gerekli konuşmaları yaparak izin işlerini halledeceklerini söyler.
Olayın bu şekilde halledilmesi fraksiyonu para derdinden kurtarır, oyuncunun fraksiyon içindeki popülaritesini arttırır, fraksiyonun köy içindeki popülaritesini ve güvenilirliğini arttırır. Köyün ticaret ağında gelişmeler görülür.
Çok uzattım, saçmaladım. Bu tarz nokta atışı projelerin kullanıcılar tarafından da sunulmasını istiyorum kısacası. Altın jenerasyondansak bu tarz durumlarda daha etkin olmalıyız diye düşünüyorum.
Çok kopuk kopuk yazdım. Sıradaki gelsin devam ettirsin.