Çok şey yazılmış, okudum. Tek tek katılıyorum demek yerine maddeleyeceğim bu nedenle muhabbete katılmak amacıyla. Sonrasında spesifik konularda konuşabilirim sanırım.
- Fraksiyonların agresif örgütlenmeler olmalarını doğru bulmuyorum. Agresiflikten kastım birbiriyle kanlı bıçaklı, yeri geldiğinde düşmanlık güden örgütlenmeler... Fraksiyon sistemini ilk okuduğumda, rehberlerde yazılı olanlarla birlikte aklımda beliren fikir aslında siyasetteki sağ-sol kesim gibi birşeydi. Aynı ülkede yaşayan, benzer gayeleri ve sevgiyi güden ancak yönetimde ben söz sahibi olmalıyım diyen kesimler. Elbette siyasetin temeli ayak kaydırmaktır. Ancak Bachuru'nun üstünde durduğu gibi her birimiz bok çukurunda yaşıyoruz şu an. Bu tarz bir eylem bizi hepten dibe gömecektir.
Bunu nereye bağlayacağım; fraksiyon olarak bazı insiyatiflerimizi elimize almalıyız evet. Ancak bunu yaparken ' bakın biz bunu yaptık ne güzel, Taiyou'larsa şunu yapamadı ehe ' modunda olmamalıyız. İyi birşey yapıyorsak bu dillendirilmeli tabii ki. Bunun sebebi de şudur, aynı amaçları güdüyor olsak bile iki fraksiyonun bunları uygulama yöntemleri farklı olmalı. Biz A yöntemiyle yapıyoruz, Taiyou B. Bizim ikincil amacımız halka en verimli, uygun yöntemin A olduğunu kanıtlamak olmalı.
- Fraksiyonların oyunculara destek olmaması konusunda kısmen hemfikirim. Maddiyat kısmını açıkçası tamamen reddediyorum. Karakterime fraksiyondan biri görev sonunda gelip, al şu para kesesini at cebine bizdensin hadi dese sert bir şekilde reddeder. Fraksiyonların karakterlere katkısı daha yönelim odaklı olmalı, bu şekilde yeni kurguların da önü açılabilir. Yani adam gelip bana al para, silah, suyu büken kılıç demesin de; bak sen şöyle birşey araştırıyormuşsun, şurada bi adam var iyi anlaşırız, ona danış bi' desin.
- Fraksiyoların birimlere ayrılması konusunda tamamen kararsızım, biri beni ikna etmedikçe değişmez sanırım bu fikrim. Bana henüz çok erkenmiş gibi geliyor. Ha bana Ishio istihbarat birimindensin gel dense itiraz etmem ancak önerim farklı olacak.
Fraksiyonların birimlere ayrılması, yöneleceğimiz görevlerin nokta atışı olması demek diye düşünüyorum. İstihbarat birimindeysen istihbarat toplarsın. Temizlik birimindeysen ?!, paspas atarsın gibi. Şu an için, tüm üyelerin daha genel görevler üzerine eğilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne olabilir bunlar ? Takım kaptanı olan shinobilerin geninleri fraksiyona çekecek şekilde eğitmesi, köyün belirli bir sisteminde kendi fraksiyonumuzdaki insanlar için istisnalar yaratılmasını sağlayacak ilişkiler geliştirilmesi gibi. Sallıyorum kütüphaneye yahut hastaneye gittiğimizde, sadece fraksiyonumuzun geliştirdiği ilişkiler nedeniyle bazı şeylere daha kolay erişim ve daha iyi hizmet gibi bonuslar kazandırır. Bunu bağışlardan tamamen bağımsız olarak söylüyor, rp-in olarak düşünüyorum. Sonrasında, elde ettiğimiz kazanımların bize açacağı yollarla daha sağlıklı bir örgütleşme oturtabiliriz. Beyin takımıdır, istihbarattır ne gerekliyse artık. Tekrar söylüyorum, ısrar etmeyeceğim bir fikir. Birimlere ayrılırsak yine işime gelir.
- Bachuru'nun bahsettiği durumla ilgili de birkaç şey söylemek isterim. Dediğim gibi fraksiyonlar birbirlerini yoketmek değil de, yönetimde saf dışı bırakma amacı gütmeli. Buna bağlı olarak odağını köyden kaydırıp diğer karakollara, bölgelere odaklanması da hoş olur. Görevde gittiğimiz liman kentini örnek vermiş. İçki kokan sokaklar, shinobilerinden şüphe duyulan bir karakol. Bu tarz yerleri fraksiyonlar olarak elden geçirmek, daha işler hale getirmek hem halk tarafından sevilmemizi hem de köy için yeni imkanlar sağlar. Liman kentinin düzenli olması ticareti canlandırır, sınır kentinin toparlanması istihbarata katkı sağlar gibi. Valilik olayına birşey demeyeceğim şimdilik. Bunun katkısını anlatmam gerekirse, yönetim de biraz daha söz sahibi olmak yahut etkin olmak demiştim. Köyü aşıp çevreye yayılmamız durumunda diğer fraksiyona aba altından sopa gösterme gibi bir hakkımız olacak. Yaptığımız şeyler bizim 'fikirlerimizi' daha geçerli kılacak.
Ben Taiyou kesmek istemiyorum arkadaş. Kageri'yi öldüremem.