Fraksiyonun fonu öncelikli olarak fraksiyonun temel giderlerine harcanmalı daha sonra ise daha fazla para kazanmak için kullanılmalı. Bunun için aklımda bir kaç fikir var.
* İlk olarak toplu alımlar olabilir. Şuan pazarda 5'li shuriken paketi 2000 ryo. Yani adet başına 400 ryo ama bunlarda 5 tane yerine 5000 tane alsaydık birim fiyatı düşebilirdi. Elbette bir oyuncu için 5000 shuriken almak pek pratik değil ama fraksiyon yapabilir. Fraksiyon çok sayıda shuriken alır. Toplu alımın getirdiği indirimle adet başına 200'e alır ve bunu 300'e bize satar. Bu durumun 3 faydası olur. Birincisi biz üyeler %25 daha ucuza shuriken almış oluruz. İkincisi fraksiyon marketi/pazarından aldığımı her shuriken için fraksiyon 100 ryo kar eder. Üçüncüsü ise toplu alınan shurikenler yüzünden shuriken fiyatları artar. Biz shurikenleri fraksiyon aracılığıyla aldığımı için bizi etkilemez ama Taiyo'ya bağlı olmayanların cebini yakar. Kısacası eşya alabileceğimiz bir fraksion pazarı/marketi olmalı.
* İkinci olarakta fraksiyon bir banka kurabilir. Evrenin geçtiği zaman yapı itibariyle pek banka yada türevi yapı olduğunu sanmıyorum. Bu banka Güneş Ülkesi vatandaşlarına faizle kredi verir. Sıradan birine %20 faizle verirken, üyelerine %10'la verir. Bu sayede üyeler fraksiyondan maddi destek almış olur ve bu destek fraksiyona yük olmaz. Ayrıca üyeler daha düşük faizle kredi alabildiği için Taiyoya üye olmak çekici hale gelir. Ek olarak özel krediler açılabilir. Örnek vermek gerekirse çiftçiler için özel bir kredi açılır. Böylelikle hem üretim artığı için ülke genelinde saygınlığımız artar hemde çiftçileri desteklediğimiz için çiftçilerin gözünde. Daha ileride ise ülkenin kendisine borç verebiliriz. Bu durumda artık köy yönetiminin desteğini ve onayını aramaktansa kendi fikir ve görüşlerimizi onlara dayatma gücünü elde etmiş oluruz.
* Üçüncü olarak çeşitli iş kollarına girebiliriz. Bir yerden önce demir madeni satın alınır. Sonra demir işleme tesisi ve en sonda fabrika. Evrende sanırım üretilen eşyalar elle üretiliyor ve toplu üretim az. Toplu üretimin temellerini biz atabiliriz. Önce demiri madenden çıkarıp işleme tesisinde işler ve sonra fabrikada toplu olarak kunai üretiriz. Üretimin tüm aşamaları bize ait olduğu için maliyet epey düşer. Bu sayede ülkedeki kunai pazarı bize ait olur. Elbette bu bir örnek. Farklı iş kollarında farklı yapılanmalara gidilebilir.
* Pavlov Escobar'ın adını sanırım hepimiz bir şekilde biliyoruz. Kendisi adını belki çok azımızın duyduğu ve büyük ihtimalle yerini haritada hiç birimizin gösteremeyeceği Kolombiya adlı ülkede doğdu. Kendisi malum işler dolayısıyla zamanında dünyanın en zengin 10 insanı arasına girmişti ki durdurulmasa dahada giderdi. Benzer bir şeyi bizde evrene özgü bir şekilde yapabiliriz. Örneğin evrende çakra ve kondisyon hapı tarzı şeyler var. Bunların çok daha güçlü ama yan etkisi olan ve yasaklı olan türlerini yetiştirip dış ülkelere satabiliriz.
* Paranın bir kısmı ile dış ülkelerde ticaret ağları kurulabilir. Bunun için bize sadık tüccarlar kullanılır. Böylelikle diğer ülkelerden bizim kine para akışı olur.
* Son olarak bir emeklilik fonu yaratılabilir. Elbette bu biz oyuncuları etkilemez ama npcler aracılığıyla fraksiyona düzenli sıcak para akışı sağlanır. Emekli olanlar ise uzun yıllardır fraksiyona bağlı kişiler olacağından emeklilik sonrası fondan alacakları para ile çeşitli işler kurup yine ülke genelinde elimizi güçlendirebilir.
Toplu bağışlar yapılmalı mı, yoksa bağışlara herkes kendi insiyatifiyle mi katılmalı?
Bence her ikiside olmalı. Gelirimizin bir kısmı düzenli(zorunlu) olarak kesilmeli ama bu çok olmamalı. %10-%20 arası bir şey iyi gibi. Bunun dışında herkes istediği gibi bağış yapabilir.
Rütbe sistemi nasıl olmalı? Eğer çeşitli timler oluşturulacaksa, bunlar neler olmalı?
Rütbelendirme sistemi daha önce belirtiğim gibi 4 aşamalı olmalı. En başta elbetteki Fraksiyon lideri. Onun altında tim liderleri ve eğer timin yönetim meclisi. Timlerin altında ise Anbuda Takımları gibi takımlar ve onların takım kaptanları. Bu takım ve takımlar üst rütbelilerden gelen görevleri yapıyor. Doğal olarak Fraksiyon içindeki rübelendirme şu şekilde oluyor: Fraksiyon Lideri > Tim Lideri > Tim'in Yönetim Meclisi Üyeleri > Takım Kaptanları > Standart üyeler > Genin gibi yeni üyeler. Bunun dışında Takım Kaptanlarının bir birine göre rütbeleri ise standart rütbelendirme ile ölçülebilir. Jounin bir takım kaptanı Tokubetsu Jounin bir takım kaptanına kıyasla daha etkili olur.
Timlerden benim şuan için aklıma gelenler Süikast, Dış(Diğer ülkelerde faliyet gösterenler), Kolluk, Ticaret, Eğitim, Casusluk, Diplomasi ve Propaganda. Bağış timi tarzı bir şeyde kurulabilir ama böyle bir şey fraksiyonun saygınlığını azaltır gibi geliyor.
Bunlara ek olarak aklıma gelen bir kaç şeyide paylaşayım:
* Bİr milis gücü kurmalıyız. Şuanda çok ufak bir köyüz. Halkın bir kısmını eğitirsek elimizde sağlam bir askeri güç olur. Tüm GÜneş ülkesindeki shinobi sayısı sanırım bini geçmez ama iyi bir planlama ile 10 bin kişiyi eğitim silahlandırabiliriz. Elbette bunlar bir shinobi kadar etkili olmaz ama 1'e 100 daldıklarında shinobilik pek bir işe yaramıyor. Bu konuda derin tecrübelerim var.

* Kendi akedemimiz yada eğitim alanımız olmalı. Şuanda evren genelinde bir çok kısıtlamaya tabi tutuluyoruz. C-rank ve üstü teknik ve stillerin hiç birine erişimimiz yok. Gizli jutsulara zaten ulaşamıyoruz. Mediclik, sensörlük gibi yönelimlerede uzun bir süre erişemeyeceğiz gibi ama fraksyion içinde bu tarz konularda eğitimli birileri kesin vardır. Sonuçta tüm köyde en yüksek jutsunun c-rank olması saçma olurdu. Fraksiyon bize bu konuda yardımcı olabilir. Böylelikle kütüphane geliştirilmeden yada pp harcanmadan normalde yapamadığımız öğrenemediğimiz bazı şeyleri elde etmemiz sağlanır. Tabi her zaman istediğimiz olmayabilir. Biz suiseki'de bizi b-rank için eğitecek birini beklerken fraksiyonun elinde juudaichide a-rank öğreten biri vardır ama en azından içimizden bazıları diğer fraksiyon üyelerine karşı bir avantaj elde etmiş olur.
* Fraksiyon ülkede hatta ülke dışındaki her konuma adam sokmaya çalışmalı. Her anbu üyesi, her köyün yaşlılar meclisi..v.s bizden olmalı. Elimizdeki kaynak ve gücü bu amaç için kullanmalıyız. Eğer ülke içinde yeterince yayılırsak bu daha sonra bize ekstra güç sağlar. Bu gücü arttırmak için çeşitli yollarda kullanılabilir. İki ülke arasında savaş çıkacak diyelim ama çok gizli tutuluyor. Bu durumda biz bunu bize bağlı ticaret loncaları ile paylaşırız. Onlarda pazardaki tüm silahları alır. Savaş çıkınca bu ürünler pahalılaşacağı için bize bağlı olanların maddi durumu iyileşmiş olur.
* Son olarak örgüt gerek ülke içinde gerekse diğer ülkelerde mafyatik bir yapılanmaya gitmeli. Örneğin shinobi gücü olmayan yada düşük olan ülkelerde haraç,rant..v.s gibi yasadışı işlere girip buradan para kaldırabiliriz. Buradan gelen kaynak fraksiyonun çıkarları için kullanıldığı gibi o ülkelerde belirgin bir gücümüz olur.