Sorularınız

Moderatör: Game Master

Re: Sorularınız

Mesajgönderen Kita Usagi tarih 15 Tem 2016, 12:22

Biraz araştırdım ama bulamadım, akademi binası olmadığına göre biz nerede eğitim gördük?
Resim

Künye
İsim: Kita Usagi
Fraksiyon: Taiyou
Element: Suiton
Seviye: C-Rank
Rütbe: Chuunin
Ryo: 72.500 Ryo
Prestij: Moumoku/6PP
Kullanılabilir GP: 35

Resim

Güç: 2
Çeviklik: 6
Kondisyon: 6
Potansiyel: 8
Varlık: 2
Zeka: 8

Motivasyon
Ailesini Bulmak:
Herkes, ailesini ölmüş olarak görse bile Kita, ailesinin ölmediğini biliyordu. En azından abisinin ve annesinin. Onları bulmak için, gereken her şeyi yapacağına yemin etmişti. Ne olursa olsun, onları bulacaktı. En azından onlara ne olduğunu bulacaktı.
Beklenti:
Ailesinin ondan beklentilerini karşılamak ve bir gün onları bulduğunda hayal kırıklığına uğratmamak için, Altın Jenerasyonun Altın Kunoichisi olmaya çabalamaktadır.

Komplikasyon
-

Özellikler

Resim

Beceri Listesi
[Güç] Atletizm: 1
[Çeviklik] Akrobasi: 1
[Çeviklik] El Hassasiyeti: 1
[Çeviklik] Saklanma: 1
[Kondisyon] Form: 1
[Potansiyel] Ninshuu: 1
[Varlık] Aldatma: 1
[Varlık] Empati: 1
[Varlık] Sosyalleşme: 1
[Zeka] Tıp: 1
[Zeka] Farkındalık: 1
[Zeka] İzcilik: 1

Ninjutsu
Suiton
Suiben
Ninja oldukça kısa olan el mühürleri serisini Ushi mühründe bitirir. Mühürleri tamamlamasının ardından kullanıcı elini bir su kütlesinin içine sokar ve ardından suyun içinde avucunu yumruk haline getirecek şekilde sıkarak çeker. Bu sayede kullanıcı suyun içinden uzunluğu, kalınlığı, sağlamlığı chakrası ile oranlı olan bir kırbaç çıkarır. Bu kırbaç her ne kadar sudan oluşmuş olsa da hemen hemen katı bir cisim özelliği gösterir. Bu sayede hedefe fiziksel zarar verebileceği gibi onları bağlama gibi işlerde de bu kırbacı kullanabilir.

Heisashiki
Ninja gerekli el mühürlerini tamamladıktan sonra suyun altında nefes alma yetisini kazanır. Tekniği kullandıkça chakra harcar, ancak suyun altında nefes alması gerekmez ve boğulmaz. Ancak bu teknik ona suyun altında manevra kabiliyeti sağlamaz. Teknik maksimum 1 saat kadar açık kabilir, ardından kullanıcı nefes almak için suyun dışına çıkmalıdır.

Mizurappa
Ninja oldukça kısa olan el mühürleri serisini Tori mühründe bitirir ve derin bir nefes alır. Aldığı nefesi hızlı bir şekilde ağzından dışarıya veren kullanıcı bu sayede oldukça hızlı ilerleyen bir su kütlesini hedefine yollar. Kullanıcı chakrası ile suyun oluşturacağı zarar gücünü arttırabilir ve nefesini vermeye devam ettiği sürece su hedefe doğru ilerler.

Niji no Jutsu
Ninja el mühürlerini tamamladıktan sonra yere büyük miktarlarda su kusmaya başlar. Bu su, toprak tarafından zor emilir ve ninja tarafından diğer suiton teknikleri için kullanılmaya uygundur. Kullanıcı istediği kadar su kusabilir, ancak ne kadar çok su çıkarmaya çalışırsa o kadar çok süre geçer. Ortalama bir shinobi, 5 saniyede, bir kaç suiton tekniği için gerekli suyu ortama boşaltmış olur. Tekniğin bir diğer formu olarak da, kullanıcı ağzından hemen hemen bir gülle boyutunda bir su kütlesi fırlatır. Bu su kütlesi çarptığı duvar benzeri dikey yüzeylerde kalır ve kullanıcının diğer teknikleri için zemin oluşturur. Rakibe fırlatılırsa herhangi bir etki yaratmaz.

Kasui no Jutsu
Ninja el mühürlerini tamamladıktan sonra bir su kütlesine odaklanır. Odaklandığı su kütlesinden aniden 20 santim boyutlarında delici, sudan oluşan dikenler belirir. Rakibin hareketlerini kısıtlar ve eğer üzerine basılırsa hasar verir. Tekniğin ardından kullanılan su kütlesi kaybolur.

Ninpou
Shunshin
Kullanıcı bir elinin işaret ve orta parmağını dışarı açar ve vücudundaki chakraya odaklanır. Ardından, kullanıcı aşırı hızla hareket etme kabiliyetini kazanır. Genelde kullanıcıya bakan kişiler onun birden yokolduğunu görür, ancak teknik sadece aşırı hızdan oluşmaktadır. Kullanıcı çevresel etmenleri kullanarak hareketini gizler ve birden yerinde varolduğu izlenimini verir. Kullanıcı teknik ile chakrası yettiği sürece istediği mesafeyi katetebilir, ancak teknik süresince başka teknikleri kullanamaz ve saldırı yapamaz, bütün odağı tekniği açık tutmak üzerine olmalıdır. Teknik havada hareket etmek için kullanılamaz. Teknik kullanılarak rakibe hızlıca yaklaşılabilir ve uzaklaşılabilir, ancak avantajlı bir pozisyona geçmek aşırı derecede zordur, zira bir çok kişi Shunshin ile yapılan hareketi görebilir ve farkedebilir.

Taijutsu

Genjutsu

Beceri Listesi

Karakterin Üzerinde Bulunan Ekipmanlar/Eşyalar

Resim
Kullanıcı avatarı
Kita Usagi

Mesajgönderen Fortius tarih 18 Tem 2016, 07:30

Kita Usagi yazdı:Biraz araştırdım ama bulamadım, akademi binası olmadığına göre biz nerede eğitim gördük?

GM - Naruto yazdı:Daimyou Binası Köy Meydanı'nın kuzeyinde kalan bölgede yer almaktadır.
...
Köyün yetersiz finans kaynakları sebebiyle zemin kat akademi olarak hizmet vermektedir. Zaten pek büyük olmayan köyün akademi öğrencileri için bu katta 2 adet, toplam 100 kişilik derslikler bulunmaktadır. Bunun yanında, belli odalar cephanelik olarak kullanılmakta ise de, burada daha çok eskimiş shinobi aletlerini bulmak mümkündür. Antrenman araç ve gereçleri de bu katta bulunan odaların içerisinde yer almaktadır. Girişin hemen karşısında yer alan merdiven üst katlara erişimi sağlarken, merdivenin altından devam edilmesi halinde, oldukça ufak bir antrenman alanına ulaşmak mümkündür. Ayrıca köy ve görevlerle ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı pano da zemin katta yer almaktadır.

Köy içerisindeki bölümlere yaptığımız kısa tanımlardan da görüleceği üzere, Daimyo Binası'nın zemin katı akademi olarak hizmet vermektedir ve sizler de eğitiminizi burada yapmış durumdasınız.
Resim
Kullanıcı avatarı
Fortius
Yımış Yımış
Yımış Yımış

Mesajgönderen Hideki Sekki tarih 02 Ağu 2016, 09:34

Shinobilerin üzerinde alın koruyucu dışında künye işlevi gören bir şey var mı? Konumda olduğu gibi bedenden iz kalmayacak şekilde insanlar ölebiliyor bu yüzden mutlaka kim olduklarına dair yanmayacak bir eşya taşıyorlardır diye düşündüm.
Resim

Kır zincirlerini Sekki.
İzleyin youtube.com

Künye
İsim: Hideki Sekki
Element: Katon
Ryo: 60.000
Prestij: Moumoku/0

Güç:8
Çeviklik:5
Kondisyon:6
Potansiyel:4
Varlık:5
Zeka:3

Motivasyon
Dostlar!:
Sekki için dostları her zaman ön plandadır. Onlar sevginin salt halidir ve daima güvenebilir, onlar yanındaysa her zaman ayağa kalkacak gücü bulabilir! Galiba, belki de bulamaz... Ama kesinlikle çabalar, evet evet çabalar!

Komplikasyon
Öfke:
Sekki her canlıya karşı sevgi ve saygıya sahiptir. Bu kişiler düşmanları bile olsa; bu nedenle bir şeylere zarar vermekten son ana kadar kaçınır ancak sevgili dostları ve ya yoldaşlarının zarar görmesi onu çılgına çevirip kendini kaybetmesine sebep olur.

Ninjutsu
Katon-Kagitsune [C-Rank]
Katon-Goukakyuu no Jutsu[C-rank]
Ninpou-Shunshin [D-Rank]

Taijutsu
Juudaichi [C-Rank]

Genjutsu
-

Beceri Listesi
Juudaichi Stili: 2

Kullanıcı avatarı
Hideki Sekki

Mesajgönderen Fortius tarih 04 Ağu 2016, 07:32

Hayır, hiçbir shinobinin üzerinde kimliklerini belli edecek künye veya benzeri bir şey bulunmuyor.
Resim
Kullanıcı avatarı
Fortius
Yımış Yımış
Yımış Yımış

Mesajgönderen Yakkai Umaru tarih 06 Ağu 2016, 18:29

Şu an oynadığım karakterimi sildirdiğimi farz edelim. Yeni bir karakter alıp başlamam için sonraki yoklama dönemini mi beklemem gerekir?
Resim

Künye
İsim: Yakkai Umaru
Element: Suiton
Ryo: 15.000

Güç: 3
Çeviklik: 9
Kondisyon: 4
Potansiyel: 6
Varlık: 2
Zeka: 6

Motivasyon
Abim: İşin ucunda abimden övgü almak varsa her şeyi yapabilirim. Nihihihihi!
Tembellik:''Görevimi çabucak bitirip eve gitmeli ve evde tembellik yapmalıyım.'' Bazen bunu düşünür ve kendimi motive ederim!

Komplikasyon
Abim: Eğer abim yanımda olmazsa ya da abim dövüş sırasında yaralanmışsa kendimi dövüşe veremem. Onu kaybetme korkusu her şeyin önüne geçer.
Uyku: Uykusuzluğa karşı pek dayanıklı olduğum söylenemez. Eğer bir gün az uyursam ertesi gün erkenden sızarım. Uyumadan sabahlayacak olursam yandık zaten!

Ninjutsu
Niji no Jutsu- C-Rank
Mizu Subari no Jutsu- C-Rank
Mizurappa- C-Rank
Kizame no Jutsu- C-Rank

Taijutsu

Genjutsu
Sanjakubo Genjutsu Disiplini- D-Rank
Kuroshiki- D-Rank
Rishuu- C-Rank
Magen: Henge - D-rank
Kokohi No Jutsu: C-rank

Beceri Listesi

Kullanıcı avatarı
Yakkai Umaru

Mesajgönderen Cynic tarih 06 Ağu 2016, 18:55

Yoklama dönemi gelmeden sildiremiyorsunuz karakterlerinizi. Deaktif ediyoruz, fakat o karakter sizin olmaya devam ediyor.

Prosedür şöyle;

Yoklama dönemi geliyor, karakter sildirmeye izin veriyoruz yoklama dönemi boyunca, isteyen karakterini sildiriyor, ardından eğer isterse kontejanlar doğrultusunda yaratıyor, isterse hemen, isterse 1 hafta sonra, isterse 1 ay sonra.
Kullanıcı avatarı
Cynic
Beholder
Beholder

Mesajgönderen Kumagari Eijiro tarih 08 Ağu 2016, 21:48

GM-Naruto yazdı:Not: Bu kişiler göreve başvurabilecek durumda olup, başvurmamayı tercih etmiş kişilerdir.

Bu yazılanı tam olarak anlayamadım. 'başvurabilecek durumda olup'dan kasıt nedir acaba? Zaten görev başlıkları açıldıktan yarım saat sonra başka bir göreve 2 kişiyle beraber başvurmuştuk. Hatta görev konusu şu mesajdan önce kilitlenmişti bile. Bu 2 kişinin de adı ceza alan kişiler arasında var ayrıca. Anlamadığım olay iki tane göreve başvurabiliyor muyuz yoksa diğer görevi es geçip buna başvurmak zorunlu muydu? 'başvurabilecek durum'un ne olduğunu öğrenmek istiyorum.

Para konusundan dolayı değil, böyle bir şeyin neden gerçekleştiğini sorgulamak için bu soruyu yöneltiyorum; yanlış anlaşılma olmasın.

Bahsettiğim konular: Bu ve Şu. Ayrıca başvurduğumuz görev.
Resim

İsim: Kumagari Eijiro
Element: Raiton
Ryo: 6.000
Kullanılabilir GP: 0

Güç: 6
Çeviklik: 12
Kondisyon: 5
Potansiyel: 4
Varlık: 3
Zeka: 2

Motivasyon
-Mutluluk: Sevdikleri ve kendisi için mutluluğu her şeyden önde tutar. Bu düşüncesi, düşmanları için olumsuzluklara neden olacaksa bunu gerçekleştirmekten geri durmaz. Tanıdıkları, kendisi için geri kalan herkesten daha önemlidir.
-Keşfetme ve öğrenme duygusu: Bu duygular reyizin vücudunun %80’inini oluşturur. Öğrenme derken yeni bir matematik formülü değil, hayata dair yeni bir derstir.

Komplikasyon
-Başarısızlık: Yapmaya çalıştığı işte başarısız olmak kendisi için sinir bozuculuktan öte bir olaydır. Kendisine bunu yediremez çünkü kafasında her şeyi zamanla başarabileceğine inanmaktadır fakat bunu gerçekleştirememek onu derinden üzer.

Ninjutsu
Rai no Te
Jibashiri
Kizetsu no Jutsu

Taijutsu
Shinshouki Stili D-Rank

Genjutsu

Beceri Listesi

Kullanıcı avatarı
Kumagari Eijiro

Mesajgönderen Cynic tarih 08 Ağu 2016, 21:53

Oradaki kasıt, Fraksiyon görevine katılabilecek durumdayken katılmamayı seçmek. Sanırım bu bütün soruları cevaplıyor.
Kullanıcı avatarı
Cynic
Beholder
Beholder

Mesajgönderen Kumagari Eijiro tarih 08 Ağu 2016, 23:07

Açıkçası cevapladığını düşünmüyorum. Fraksiyon görevlerini seçmemiz gerektiğini belirten bir yazı görememekle beraber aşağıdaki yazıyı okuduktan sonra böyle bir yükümlülüğümüzün olmadığı kanaatine varıyorum. Görev başlığına baktığımızda ne belirli isimler var ne de başka bir şey. Ben görevleri okuduktan sonra benim için en verimli ve kendimin en başarılı olacağını düşündüğüm görevi seçtim ve büyük ihtimal her kişi böyle yapmıştır. Başka bir seçenek yok ki zaten? Eğer illa ki fraksiyon görevlerinden seçmemiz gerekseydi bir yazı olsa veya görevlere gereken kişi sayısı sağlandıktan sonra konunun kısa bir süre içinde başlayacağını belirtip konu kilitlenmese daha iyi olabilirdi belki de.

GM-Naruto yazdı:Oyuncular Taiyou ve Hikari fraksiyonlarından birini seçmek zorundadırlar, ancak fraksiyon içindeki aktiviteleri belirlemede hiçbir baskı bulunmamaktadır. Yani ister fraksiyon içinde önemli bir noktaya gelmeyi amaçlar, ister fraksiyonu hiç önemsemden tek başına takılmayı seçer. Bu konuda oyuncu üzerinde hiçbir baskı bulunmamaktadır. Ancak bunun tek istisnası, fraksiyon görevleridir. Sistemde, Nikkougakure'nin verdiği görevlerin yanında fraksiyonların da oyunculara vereceği görevler bulunmaktadır. Bu görevler herhangi bir başvuru ile değil, zaman zaman GM'ler tarafından açılan ve genellikle seçme usulü olan görevlerdir. Diğer bir deyişle, GM konuyu açacak ve konuda yer alması gereken oyuncuları belirtecektir. Her ne kadar temel düzen bu olsa da, mevcut duruma göre GM'nin konuyu açması ardından oyuncuların başvurmasını beklemesi de muhtemeldir. Ancak hiçbir zaman, GM isteyerek veyahut fraksiyon liderine giderek görev alma gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.
Resim

İsim: Kumagari Eijiro
Element: Raiton
Ryo: 6.000
Kullanılabilir GP: 0

Güç: 6
Çeviklik: 12
Kondisyon: 5
Potansiyel: 4
Varlık: 3
Zeka: 2

Motivasyon
-Mutluluk: Sevdikleri ve kendisi için mutluluğu her şeyden önde tutar. Bu düşüncesi, düşmanları için olumsuzluklara neden olacaksa bunu gerçekleştirmekten geri durmaz. Tanıdıkları, kendisi için geri kalan herkesten daha önemlidir.
-Keşfetme ve öğrenme duygusu: Bu duygular reyizin vücudunun %80’inini oluşturur. Öğrenme derken yeni bir matematik formülü değil, hayata dair yeni bir derstir.

Komplikasyon
-Başarısızlık: Yapmaya çalıştığı işte başarısız olmak kendisi için sinir bozuculuktan öte bir olaydır. Kendisine bunu yediremez çünkü kafasında her şeyi zamanla başarabileceğine inanmaktadır fakat bunu gerçekleştirememek onu derinden üzer.

Ninjutsu
Rai no Te
Jibashiri
Kizetsu no Jutsu

Taijutsu
Shinshouki Stili D-Rank

Genjutsu

Beceri Listesi

Kullanıcı avatarı
Kumagari Eijiro

Mesajgönderen Cynic tarih 08 Ağu 2016, 23:16

Cevaplıyor cevaplıyor.

Göreve katılımın zorunlu olması başka, göreve katılım olmayınca penaltı olması başka bir şey. Yani, en azından ben böyle olduğunu düşünüyorum. Yükümlülüğünüz yok yani.

Yükümlüğünüz o görevde olsaydı, aha orada yazdığı gibi zorla sizi bir konuya sokardık, fakat yapmadık.

Bilmiyorum, durum bana bundan ibaretmiş gibi geliyor. Varsa başka sorunuz, cevaplayayım.
Kullanıcı avatarı
Cynic
Beholder
Beholder

ÖncekiSonraki

Dön Meta Arşivler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir