Hikari Toplantısı #1

Moderatör: Game Master

Hikari Toplantısı #1

Mesajgönderen Fortius tarih 07 Ağu 2016, 22:37

Bu konuya sadece Hikari üyeleri katılabilir.
Bu konuya aktif olarak katılan Hikari üyeleri, konu sonuçlanınca 3PP'ye kadar ödül kazanacaklar.

1. Fraksiyon toplantısı başlığına hoş geldiniz. Bu konuda, meta seviyede fraksiyon tartışılacak ve fraksiyon hakkında kararlar alınacak. Bu alınan kararlar, yöneticiler tarafından hayata geçirilecek ve eğer gerekiyorsa, gelecekte hazırlanacak fraksiyon bazlı sistemler, burada alınan kararlara göre şekillenecek.

Şu anda fraksiyonlar sadece birer kabuktan ibarettir, içleri, siz üyeler dışında boştur. Bunu biraz doldurmanın zamanının geldiğini düşünüyoruz. Tartışmanın başlamasına yardımcı olmak adına, bazı konu başlıkları verelim;

• Fraksiyonun amacı nedir? Fraksiyon nelere hizmet etmelidir? Bunu yaparken, sınırları neler olmalıdır?
  • Fraksiyon yapılanması nasıl olmalıdır? Üyeler rütbelere ayrılmalı mı, yoksa daha homojen bir yapı mı oluşmalı? Bu yapılanmada yükselme/sorumluluk alma nasıl olmalı?
  • Fraksiyonun üyelerine olan katkıları ne seviyede olmalı? Bu katkı sadece bir birliktelikle mi kalmalı, yoksa fraksiyon üyeleri çeşitli imkânlardan faydalanmalı mı? Eğer faydalanacaklarsa, bu kaynakları sağlayacak gelir nereden, nasıl elde edilmeli?

Bu konuyu karakterinizle değil, oyuncu kimliğinizle tartışacağınızı unutmayınız. Burada çoğunluğun onayı ile alınacak kararlar ileride eklenecek fraksiyon bazlı sistemlerin şekillenmesinde rol oynayacak. Ayrıca, bendeniz Fortius, Hikari fraksiyonundan sorumlu olacağım ve tartışmaya, yeri geldiğinde aktif olarak katılacağım.

Bu "toplantı", ayın 22'inde yapılacak yoklamaya kadar devam edecek, ardından alınan kısa dönem kararlar yoklamadan sonra aktif edilecek. Şimdiden kolay gelsin.
Resim
Kullanıcı avatarı
Fortius
Yımış Yımış
Yımış Yımış

Re: Hikari Toplantısı #1

Mesajgönderen Kazuki Hayato tarih 07 Ağu 2016, 23:25

Öncelikle, merhabalar.

Böyle bir toplantıda söylenecek çok söz, tartışılacak çok konu var. Bunlar tartışılmalı, birlikte hareket edilmeli ve köyün eksiklikleri bizim önceliğimiz olmalı. Öncelikle köyün geliştirmeye muhtaç bir çok yeri var. Yapılacak akademi binası olsun, kütüphane olsun, surlar olsun. Bunlar bizim para ve emeklerimiz sonucunda köyümüze eklenecek. Hikari Fraksiyonu ile Taiyou Fraksiyonu arasında belli başlı farklar olmalı ki, sonuçta ortaya iki grup çıkmış. Dış politika olsun, yönetim sistemi olsun, ideolojiler olsun bir yerde bir ayrılık var demek ki. Her iki grubunda köy menfaatlerini esas alıp büyük bir bağlılık ile işlerini yürüteceğini düşünüyorum. Biz bu fraksiyonun üyeleri olarak fraksiyona hizmet ettikçe, dolaylı olarak köyümüze hizmet etmiş olacağız. Hikari olarak neyi amaçladığımız, gelecekte neler yapacağımızla ilgili aslında. Temennim şudur: Taiyou ile süren ve gelecekte var olmaya devam edecek rekabet köyümüzü tehdit etmeye başlasa, birlik ve bütünlüğümüze zarar verirse işler kötüye sarabilir. O yüzden karşı grubun neler planladığını, adımlarının ne olacağını ve bizim hakkımızdaki görüşlerini öğrenmemiz şart.

Fraksiyon içinde belli başlı ekipler oluşturmalıyız. Bu ekiplerin ayrı görevleri olmalı, büyük gizlilik içerisinde bunları sürdürmelidirler. Bu gruplara belli konularda bilgili ve yetenekli shinobiler alınmalıdır.

Benim tavsiyem şudur: Fraksiyon içinde, Taiyou grubunun gözlemlenmesini, dinlenmesini ve attıkları adımları haber almamızı sağlayacak bir istihbarat timi kurulmalı. Bu time katılacak shinobilerin kendini farkettirmeyecek, zeki ve sadık olmaları gerekmekte. Taiyou grubunu ne kadar iyi izleyebilirsek, kendimizi de onların hamlelerine daha kısa sürede hazırlayabiliriz.

Hangi projeyi/projeleri öncelik aldığımız önemli bir husus. Eğer başarılı olmak istiyorsak bir projede maksimum bağışı toplamamız ve adımızı köye yaptığımız bu yardımla duyurmamız gerekiyor. Bu önemli bir adım olacaktır. Köy surları, akademi binası, kütüphane... Kendi aramızda yapacağımız bir oylama ile elimizdeki maddi imkanları hangi projeye yoğunlaştırmamız gerektiğini sonuçlandırmalıyız. Bağışlarımızı bütün projelere dağıtmamız bizi yavaşlatacaktır.

Fraksiyon içinde kurulmasını arzu ettiğim bir tim daha var. Bu belki dilencilik gibi görünebilir ancak gizliden gizliye kuracağımız bu tim halkımızdan bağışlar toplayacak. Bağışların Hikari Fraksiyonu adı altından yapılıp yapılmayacağını sizlerin oylamasına sunuyorum. Esnafa çeşitli işlerinde yardım edebiliriz, sosyal etkinlikler düzenleyebiliriz. Veya kendimizi Hikari olarak tanıtıp köy projeleri için halktan direkt olarak bağış talep edebiliriz. Bu tim bizim projeler için oluşturacağımız maddi bütçeye aldıkları bağışlarla katkı sağlayacak. Burdaki shinobilerin, insanları etkileyebilen, ikna yönü güçlü ve fraksiyona sadık olmaları büyük önem taşıyor.

Fraksiyon içinde herkesin fikrini belirtme, bunları oylamaya sunma ve tartışma hakkı olmalı bence. Her ne kadar buradan rütbelere ayrılalım kararı da çıksa, üst rütbedeki ile alt rütbedekinin oyu aynı değerde olmalı.

Bunlar sadece benim kişisel önerilerimdir. Eksiklerimi veya yanlış olduğunu düşündüğünüz yönleri söylerseniz bu fikirleri daha sağlıklı hale getirebiliriz.

Hepinize teşekkür ederim.
Resim
Karakter Kartı
Resim
İsim: Kazuki Hayato
Element: Doton
Seviye: C-Rank
Rütbe: Chuunin
Ryo: 21.800
Prestij: Moumoku/3 Puan
Kullanılabilir GP: 112

Güç: 2
Çeviklik: 3
Kondisyon: 4
Potansiyel: 4
Varlık: 7
Zeka: 10

Motivasyon & Komplikasyon

Motivasyon

Vatansever: Daha iyi bir köy, daha güçlü bir köy ve köyünün menfaatleri adına yapamayacağı şey neredeyse yoktur. Görevlerine bu bilinçle çıkar. Onun kaybetmesi demek Nikkougakure'nin kaybetmesi demektir. Zafere ulaşma hissi onu zinde tutar ve ne olursa olsun kazanan tarafta olmak ister.

Komplikasyon

Migren: Bazı zamanlar dayanılmaz acı veren baş ağrıları yaşayabilmektedir. 20-25 günlük süre içinde mutlaka ve en az 1 migren atağı geçirir. 8 saat - 3 gün arası süren bu ataklar süresince Hayato'nun kişiliği berbat bir hal alır. Çekilemeyecek derecede huysuz ve gönülsüzdür. Baş ağrısı fiziksel ve zihinsel kapasitesini etkilemektedir.

Kabus: Hayatının belli dönemlerinde karşılaştığı ve belki de en çok sıkıntı duyduğu şey budur. Gördüğü can sıkıcı ve korkutucu kabuslar hayatını çoğu zaman cehenneme çevirmeyi bilmiştir. Genel olarak bir gölgenin onu sarıp yutması, kendi gölgesinin bir canavara dönüşüp ona zarar vermesi veya simsiyah katranla kaplı bir denizde boğulması gibi sahneler uykularını zehir etmektedir.

Resim

Ninjutsu

-Sanzengarasu | C Rank

Genjutsu

-Houkibo Disiplini | D Rank

-Kuroshiki | D Rank
-Teishi | C Rank
-Rishuu | C Rank

Beceri Listesi

[Favori][Zeka] Farkındalık 5. Seviye
[Güç] Atletizm: 1
[Çeviklik] Akrobasi: 1
[Çeviklik] El Hassasiyeti: 1
[Çeviklik] Saklanma: 1
[Kondisyon] Form: 1
[Potansiyel] Ninshuu: 1
[Varlık] Aldatma: 1
[Varlık] Empati: 1
[Varlık] Sosyalleşme: 1
[Zeka] Tıp: 1
[Zeka] İzcilik: 1

Ekipmanlar/Eşyalar

-Standart Ekipman Çantası
-Kunai|x3
-Patlayıcı parşomen|x4
-Senbon|x20

Resim
Kullanıcı avatarı
Kazuki Hayato

Mesajgönderen Yakkai Umaru tarih 08 Ağu 2016, 01:08

Liderimiz katı, gelenekçi ve hırslı biri. Biz de buna uygun bir şekilde hareket etmeliyiz. Bir numaralı önceliğimiz Nikkougakure'yi daha yaşanabilir bir hale getirmek olmalı;fakat bunu yaparken Taiyou fraksiyonunun da kökünü kazımalıyız. Halihazırda ne biz ne de Taiyou Daimyo'dan güçlü. Yani şu an ne yaparsak yapalım yönetimi ele geçiremeyiz.
Yönetimi ele geçirmek istiyorsak bir yandan köyü uçurmalı bir yandan da Taiyou'yu karalamalıyız. Böylece gerek Daimyo'nun gerekse halkın gözünde yükseliriz ve güç kazanırız. Taiyou halkın ve Daimyo'nun gözünde ne kadar düşerse biz de o kadar güçleniriz ve yönetimi ele geçirme şansımız artar.
Bunu yaparken sınırımız Fraksiyonun güvenliği olmalı. Fraksiyonu tehlikeye düşürmediğimiz sürece her türlü gizli kapaklı pis işleri yapmalıyız.

Yapılanma konusunu direkt Mineko'dan çalacağım; fakat çok güzel düşünmüş. Her Fraksiyona bir Mineko lazım aslında......Fransiyonun bir lideri olmalı. Bunun dışında bir ülkenin yönetiminin bakanlıklara ayrıldığı gibi Fraksiyonda çeşitli görevleri yapmak için uzmanlaşmış çok sayıda gruplara ayrılmalı. Suikast Timi, Eğitim Timi, Kolluk Güçleri..v.s gibi. Her grubun bir lideri olur ve bu liderin altında daha ufak liderler vardır. Burada Anbu sistemi gibi bir sistem baz alınabilir.

Umaru gibi dünyadan haberi olmayan biri ile Hayato gibi görev bilincine sahip, vatansever birinin oyunun aynı değerde olmasının saçma olacağını düşündüğümden üyelerin rütbelere ayrılmasının gerektiği fikrini savunuyorum. Nitelikli liderlere sahip olunduğunda rütbe sistemi oldukça fayda sağlar.
Fraksiyon içinde yükselme ise kişinin yeteneğine ve Fraksiyonu için gerçekleştirdiği görevlerin sonucuna göre olmalı.

Fraksiyon üyeleri çeşitli imkanlardan faydalanmalı. Bu alt rütbedeki üyelerin Fraksiyona olan bağlılığını arttıracaktır. Parayı nereden bulacağımız hakkında bir fikrim yok. Sonuçta fakiriz biz. Daha köy için harcayacak paramız yok. Bir de kendimiz için mi harcayacağız.....

Bir de ek olarak, tek bir projeye yüklenme konusuna katılıyorum. Benim şahsi fikrim Ticari Faaliyetler Projesi'ne abanmak. Eğer fiyatlar ucuzlarsa halkın gözünde değerimiz bayağı artar. Ayrıca bizim cebimize giren para artar. Böylece daha çok bağış yapabilme imkanına sahip oluruz. Yeni eğitim alanları açtırıp genç ninjaların gönlünü fethetme ihtimalimiz olduğundan Akademi Binası Projesi, B seviye tekniklere ulaşma imkanımız olduğundan Kütüphane Projesi de çekici geliyor; fakat en faydalısı Ticari Faaliyetler Projesi sanki.
Resim

Künye
İsim: Yakkai Umaru
Element: Suiton
Ryo: 15.000
Prestij: Moumoku/0

Güç: 3
Çeviklik: 9
Kondisyon: 4
Potansiyel: 6
Varlık: 2
Zeka: 6

Motivasyon
Abim: İşin ucunda abimden övgü almak varsa her şeyi yapabilirim. Nihihihihi!
Tembellik:''Görevimi çabucak bitirip eve gitmeli ve evde tembellik yapmalıyım.'' Bazen bunu düşünür ve kendimi motive ederim!

Komplikasyon
Abim: Eğer abim yanımda olmazsa ya da abim dövüş sırasında yaralanmışsa kendimi dövüşe veremem. Onu kaybetme korkusu her şeyin önüne geçer.
Uyku: Uykusuzluğa karşı pek dayanıklı olduğum söylenemez. Eğer bir gün az uyursam ertesi gün erkenden sızarım. Uyumadan sabahlayacak olursam yandık zaten!

Ninjutsu
Niji no Jutsu- C-Rank
Mizu Subari no Jutsu- C-Rank
Mizurappa- C-Rank
Kizame no Jutsu- C-Rank

Taijutsu

Genjutsu
Sanjakubo Genjutsu Disiplini- D-Rank
Kuroshiki- D-Rank
Rishuu- C-Rank
Magen: Henge - D-rank
Kokohi No Jutsu: C-rank

Beceri Listesi

Karakterin Üzerinde Bulunan Ekipmanlar/Eşyalar
Kullanıcı avatarı
Yakkai Umaru

Mesajgönderen Hideki Sekki tarih 08 Ağu 2016, 01:15

İyi günler/akşamlar.

Değinilmesi gereken çok konu olduğu için birinin benden önce davranması açıkçası beni mutlu etti. Bu şekilde aklımdakileri biraz daha toplayabildim. Kazuki Hayato'nun söylediklerine çoğunlukla katılıyorum ancak bir miktar eksikte buluyorum bu durumu. Aklımdakileri ekleyip bir sonraki konuşacak kişiye aktaracağım bu sözü bu yüzden. Böylece daha verimli bir şekilde konuşmuş olur ve eklemelerle çıkarmalarla sanıyorum ki bir sonuca ulaşabiliriz!

Öncelikle fraksiyonun liderinin doğal karizmasının ortaya çıkarılması gerek bu yüzden temel ilkelere sahip çıkılması gerekli. Bu nedenle öncelikle bir daha liderimizi tanımamız gerekli diye düşünüyorum.

Hikari Shinzo

Resim

Munemitsu'nun danışmanlarından biri ve aynı zamanda Hikari fraksiyonunun lideri olan Shinzo, sahip olduğu katı yapısı ile tanınmaktadır. Shinobi yetenekleri köydeki en iyilerden olarak görülmektedir. Kendisi tam bir Kiyonaga hayranıdır ve bu sebeple de Daimyou'ya bir hayli bağlıdır. Gelenekçi ve hırslı yapısı sebebiyle zaman zaman fikir ayrılığına düşüldüğü durumlarda, bir hayli dikkat edilmesi gereken biridir.

Cümlelerin altından geçecek olursak katı yapısı olan bir liderimiz bulunmakta. Ayrıca en iyi shinobilerden de bir tanesi. Köyün kurucusuna hayran olması nedeniyle otoriteye bağlı birisi olduğu çıkarımı yerindedir diye düşünüyorum. Pek tabi bakıldığında hırslı ve gelenekçi olduğunu da görüyoruz. Haksız çıkarılmaktan da nefret etmekte kendisi.

Bunları tekrar yazmamın sebebini şu şekilde açıklayacağım. Bu yazıyı yazmadan önce shinobi felsefesi ve ninjutsu yolu hakkında küçük bir araştırma yapmıştım. Orada geçen ibareleri şu şekilde paylaşayım;

-Ninjutsu ruhsal arınma ve mutlu bir kişilik amaçlar. Bunun yanında Ninja'nın amacı kendisi, çevresi ve tüm insanlar için barış getirmektir
-Bu sistemin içindeki alt sanatları eksiksiz bir şekilde sıralamak ve sınıflandırmak mümkün olmasa da Yakın dövüş ve Kılıç kullanma en önemlilerindendir.

Naruto Evrenine uyarlandığında geleneklerin temelinde Taijutsu eğitiminin yanında ninjutsu ve gen jutsu olduğu çıkarımı gayet mantıklı bana göre.
Aynı zamanda geleneklere bağlı bulunulması ilk maddedeki ruhsal olarak arınmayı ve mutluluğu da kapsadığını kabul edersek yapılan her adımın nihayetinde köy için olması gerekli.

Tüm söyledilerimi de şu şekilde toparlıyorum izninizle;

-Fraksiyonun amacı nedir sorusuna en net yanıtı gelenekçilik kısmından çıkararak;
İnsanları mutlu edip barış ortamını sağlamaktır diye düşünmeliyiz.
Bunu sınırlandıran etken de aynı şekilde shinobi felsefesinin temeli olan (En az kayıpla en büyük zafer) mantığı olmalıdır. Bunu söylerken şunu kastediyorum, toplu katliam gibi olaylardan ziyade bir çeşit anbu titizliği ile çalışılıp hedefe kritik yerden darbe vurulmalı.

-Yapılanma;
Yapılanma konusunda kesinlikle Hayato'ya katılıyorum.
Belli başlı yapılar olmalı.
Bana göre bunlar;
İstihbarat
Mali
İç güvenlik
Eğitim
Yönetim

Şeklinde olabilir.
Bu yapıları özellikle seçmemin sebebini de açıklayayım.

İstihbarat sadece karşı fraksiyona karşı değil diğer dış işleri ile de bağlantılı olmalı kesinlikle.
Bunun sebebine değinecek olursam basitçe "Liderimiz hırslı" demek yeterli olacaktır. Hayran olduğu kişiyi yakalamak gibi bir isteğinin olması çok normal bu yüzden diğer ülkelerle iletişim halinde olmalıyız bir yandan da. Gerek casusluk gerekse politik destek anlamında. Zira hırslı ve zeki birisi bunu zaten düşünmüştür. Genel olarak görevler hakkında bilgi alıp, fraksiyona prestij kazandırabilecek seviyedeki görevlerin başarılı olabilecek kişilere dağıtımı için de yardımcı olacaktır bu durum. Pek tabi bu durumu yine köy içine yaymak gerekli. Yetenekli geninler, yeni kurulmuş köyün asileri gibi bilgilerin akışı da prestij katacaktır bizlere.

Mali ekip adından da anlaşılacağı gibi ekonomik destek faktörünü oluşturacaktır.
Temel her ne kadar bağışlar üzerine kurulu olması gerekiyor olsa da, bu durum alt tabakayı ezme boyutuna ulaşabilir. Bu nedenle reklamcılıkta devreye girmekte görüşüme göre. Bu da farklılıklarımızı ortaya koymakla ilgili bir durum ki, gördüğünüz gibi bu da ancak istihbarat temelli olabilecek bir şey. Reklam derken sadece biz daha iyiyiz demeyi kast tmiyorum pek tabi. Misal; taiyo lideri fahişe düşkünü ancak gizleniyor. Bunu karalama olarak yaymakta pek tabi mümkün. Bunun dışında şu da mümkün "Taiyo fraksiyonu suikast peşinde." bu da ancak toplumun genelinde nüfus kurmakla mümkün. Bu yüzden mali işler aynı zamanda halkla ilişkileri de yönetmeli ve kendi shinobilerimizi halka pazarlamamız gerek. Güzel kızlar, yakışıklı erkekler vs. vs.

İç güvenlik direk olarak denetleyici kurum olduğu için lider tarafından seçilen elit bir ekip olmalı. Gerektiğinde kendi fraksiyonunundan insanları harcayabilmeliler. Bunun son derece gizli bir ekip olması gerektiği zaten gün gibi ortada.Bu konuda fazla söylenecek bir şey de yok gibi görünüyor.Klasik bir kolluk kuvveti ancak fraksiyonu denetliyor.

Eğitim derken evet akademide eğitim görüyoruz, sonra takımlarda görüyoruz ancak bu imkan kısıtlı. Bu nedenle Köyün en iyi shinobilerinden birisinin fraksiyonunun zayıf olması kabul edilemez. Her element üstünde akademik bilginin daha üstünde olmak kaydıyla eğitmenler bir fraksiyon merkezinde bulunmalı. Aynı şekilde genjutsu ve taijutsu da. Bunu özellikle belirtiyorum, zira fraksiyonun diğerinden ayıracak en büyük mesele dönüp dolaşıp yine görevlerin başarısı ve zorluğu üzerine olacaktır. En yüksek şu anda C rank'a ulaşabiliyoruz. Bu can sıkıcı bir durum bu nedenle belirli jutsuların eğitimi verilebilir. Farzı misal rasengan. Bunu Fraksiyon'un imza jutsusu olarakta düşünmek mümkün.

Yönetim genel olarak akıl takımı ve yetenekli shinobilerden oluşan bölüm olmalı. Her bir bölümün liderinin bulunduğu bir grup çokta büyük olmayacaktır. Bilgiler direk olarak lidere iletilir ve yine onun seçtiği danışmanları tarafından bu işler yürürlüğe sokulur gizli bir şekilde. Gelecekte köyün başına geçmek gibi bir durum söz konusu olursa bu şekilde hali hazırda yapılanmış olan fraksiyonun kritik görevlere yerleşmesi hızlanacaktır bu şekilde.

Bu ekiplerin pek tabi bir de hiyerarşisi olmalı. Bu şekilde işler düzgün ve hızlı şekilde yürür ancak. Bilgilere erişim de kısıtlanmış olacağından iç temizlikte daha kolay olacaktır.

Bunu bir piramit gibi düşünebiliriz, yetkinliğe göre yükselme usulü. Basit ve ikna edici aynı zamanda saygı duyulacak bir yöntem.

Bunların yanı sıra Fraksiyon merkezi yapılmalı öncelikle ( Var mı bilmiyorum ama...)
Burada özel bir hastahane ve sivillerin girişinden bağımsız bir şekilde kurulmuş bir genel idari işler binası ve yönetim binası. Bu şekilde fraksiyonun kendi görevlerinde yaralananları iyileştirme, aynı zamanda belirli bir birlik binası olmasından dolayı etkileyicilik kazanabiliriz. Pek tabi para aklama gibi işler için de kullanılabilir.

Pek tabi ekipman temini için demirciler ve zanaatkarlarla da anlaşılmalı bu şekilde işler ucuza gelir. Günlük görevler yani pasif görevleri fraksiyon görevi adı altında yapıp belirli bir gün limitine ulaşıldığında indirim kazanılabilir.Örneğin;
Pasif operasyon [Fraksiyon-Terzi] 3 günlüğüne bırakıyorum gibi.

Aynı zamanda her görevin sonunda alınan paranın bir kısmı da fraksiyona aktarılmalı. 150.000 ryo kazanıyorsak bunun %5'i gibi bir miktarı (değişken olmak kaydıyla) fraksiyona bırakılabilir. Bu şekilde toplu bağış içinde para toplanmış olur. Genel yatırım da yapılabilir.

Sözlerim burada son buluyor okuduysanız ne mutlu!
İyi eğlenceler dilerim!
Resim

Kır zincirlerini Sekki.
İzleyin youtube.com

Künye
İsim: Hideki Sekki
Element: Katon
Ryo: 60.000

Güç:8
Çeviklik:5
Kondisyon:6
Potansiyel:4
Varlık:5
Zeka:3

Motivasyon
Dostlar!:
Sekki için dostları her zaman ön plandadır. Onlar sevginin salt halidir ve daima güvenebilir, onlar yanındaysa her zaman ayağa kalkacak gücü bulabilir! Galiba, belki de bulamaz... Ama kesinlikle çabalar, evet evet çabalar!

Komplikasyon
Öfke:
Sekki her canlıya karşı sevgi ve saygıya sahiptir. Bu kişiler düşmanları bile olsa; bu nedenle bir şeylere zarar vermekten son ana kadar kaçınır ancak sevgili dostları ve ya yoldaşlarının zarar görmesi onu çılgına çevirip kendini kaybetmesine sebep olur.

Ninjutsu
Katon-Kagitsune [C-Rank]
Katon-Goukakyuu no Jutsu[C-rank]
Ninpou-Shunshin [D-Rank]

Taijutsu
Juudaichi [C-Rank]

Genjutsu
-

Beceri Listesi
Juudaichi Stili: 2

Kullanıcı avatarı
Hideki Sekki

Mesajgönderen Tamaishi Sando tarih 08 Ağu 2016, 01:55

Devlet, yönetim vs. tarzı şeylerin kurulma sebebi halkına hizmet etmek, onlara ihtiyaç duyduğu yaşam şartlarını sağlamaktır. Bizim güzel ülkemizde hali hazırda bir yönetim var. Sayın Hikari'nin de başa geçmek gibi bir amacı olduğunu sanmıyorum açıkçası. Bu yüzden bizim amacımız hali hazırda var olan yaşam standartlarını yükseltmek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olmalıdır. Fikrim bu yönde.

Fraksiyonun kapsayıcı ve bütünleyici bir yapısı olması, ya da öyleymiş gibi görünmesi, kanısındayım. Halkın ve ülkenin gözünde iyi bir imaja sahip olmak oldukça önemli. Bunun için de yapılan işlerin reklamlarının yapılması çok önemli. Her yapılan hayırlı işin deli gibi reklamı yapılmalı. Bu reklamların viral olması hele, off tadından yenmez. O iş halkın ağzında dolaşacak, sörf yapacak, daldan dala yapacak. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olacak.

Ayrıca fraksiyonu her daim korumak, haklı çıkarmak konusunda da arkadaşlara katılıyorum. Ne olursa olsun tüm pisliği Taiyoucular yapıyormuş gibi davranmak lazım. Zaten belirli bir nüfus bizden olduğu için insanların içine şüphe düşürmeye yeter.

Fraksiyon üyeleri köyün ihtiyaçlarına göre bağış yapıyor ve bu bağışlar fraksiyonların prestijinin artmasını sağlayan şeyler. Fraksiyon da bir şekilde üyelerine dönüş yapmalıdır. Sen adamına, askerine bakacaksın ki o da senin için çalışacak, savaşacak. Ayrıca üyelerine hizmet eden bir fraksiyon daha fazla üye çeker. Peki bu teşvik primleri, ödüller nereden karşılanacak? Benim fikrim: fraksiyon üyelerden cüzi miktarda bir bağış ya da fraksiyona giriş ücreti toplayarak bir sermaye oluştursun. Bu sermaye ile çeşitli iş kollarına atılsın. Mümkün mertebe köydeki eksik iş kolları. Fraksiyon, üyelerini, ihtiyaçlarını bu açılan Hikari yanlısı yerlerden karşılamaya teşvik etsin. Paralar yabancıya gitmesin. Bu iş yerlerinin ettiği karla oluşan ve büyüyen bir ekonominin iyi olacağı kanısındayım. Bu arada bir yerden sonra iş yerlerinin Hikari'ye bağlı olduğu öyle ya da böyle ifşa olacaktır. Bu yüzden bu iş yerlerinin işlerinde bir numara olması da önemli. Kar edildikten, ödüller, primler ayarlandıktan, havuzda belirli bir para toplandıktan sonra da amme hizmetleri başlar tabi ki.

Bu arada ödül, prim dediğim şeyler sadece para olarak anlaşılmasın. İhtiyaç, arzu neyse o olsun. Paranın satın alamayacağı pek de bir şey yok sonuçta, halledilir.

Amma ve lakin... Fraksiyon üyelerinin zengin olması, iyi yaşam standartları olması önemli. Fraksiyona adam toplayacağız sonuçta. İnsanların gözünün önünde yaşayan örnekler olmalı. Bir de zamanı geldiğinde belirli bir topluluk ruhu oluşmalı, bizden olanın arkasında olmalı, sırtını kollamalıyız. Bir gruba ait olmak, aidiyet hissi de önemli.

Örnek verilen birimlere bir örnek de ben ekleyeyim. Ar-Ge Birimi!

Fraksiyonun bir Ar-Ge birimi kurması da iyi olacaktır bence. Gerekirse fraksiyon üyeleri gizli görevlere gönderilerek ülke dışından bilim adamları, mühendisler toplanabilir. Bilim adamı toplama işi ya herro ya merro olacak sanırım ama yapacak bir şey yok... Bu arkadaşlar mümkün mertebe köyün ihtiyaç duyduğu ürünleri geliştirir, icat eder. Hikariye bağlı yerler de satışını yapar ve ürünleri sadece biz satacağımız için piyasasını da biz oluşturacağız. Köy insanlarının bir şekilde bize ihtiyaç duyması ve bu ihtiyaç üzerinden minnettar olması işimize gelir. Sadakatlerini satın alıyor gibi yani... Sanırım...

Yapılanma konusunda da herkes aynı şeyi demiş zaten. Ben de katılıyorum. Öncelikle ninja rütbelerine göre üyeler kategorilere ayrılsın. Sonra da kişisel yetenek, ilgi ve tecrübelere göre bu insanlar uygun işlere atansın. Rütbesi yüksek olanlar daha yüksek mevkiilere. Çünkü bir Jounin bir Chuunin altında çalışır mı? Yürümez, olmaz. Rütbelere göre ayrılan, oldukça klasik ve standart bir emir komuta zinciri olsun. yıllardır süre geliyor, geleneksel sayılır...
Resim
Künye
İsim: Tamaishi Sando
Element: Raiton
Ryo: 0.000
Kullanılabilir GP: 10

Motivasyon
Köyün kahramanı olmak istemektedir. Mümkünse yaşayan bir kahraman…

Komplikasyon
Sando, duygularını çok yoğun yaşar. Bu durum, zaman zaman olayların akıp gittiğini unutmasına ya da kendini olaya tam verememesine neden olabilir. Bir şeye çok mutlu olup konudan şaşabilir ya da başarısız olup emo moda girebilir. Yoğun yaşadığı her duygunun üstünde farklı etkileri vardır. Öfkelenince gözü de dönebilir mesela…

Özellikler

Güç: 14
Çeviklik: 7
Kondisyon: 6
Potansiyel: 1
Varlık: 3
Zeka: 4

Beceri Listesi
[Güç] Atletizm: 1
[Çeviklik] Akrobasi: 1
[Çeviklik] El Hassasiyeti: 1
[Çeviklik] Saklanma: 1
[Kondisyon] Form: 1
[Potansiyel] Ninshuu: 1
[Varlık] Aldatma: 1
[Varlık] Empati: 1
[Varlık] Sosyalleşme: 1
[Zeka] Tıp: 1
[Zeka] Farkındalık: 1
[Zeka] İzcilik: 1

Ninjutsu

Taijutsu
Juudaichi/D-Rank

Genjutsu

Kullanıcı avatarı
Tamaishi Sando

Mesajgönderen Fortius tarih 08 Ağu 2016, 11:36

Merhabalar,

Öncelikle sanırım fikirlerini beyan eden herkesin hemfikir olduğu yapılanmadan bahsetmem gerekiyor. Şu an için her iki fraksiyonda da tek bir lider ve bu liderin altında adamları bulunmakta. Bu kişilerden sonra ise diğer fraksiyon üyeleri geliyor ve bu üyeler arasında da “tanınmışlık” farkı bulunuyor. Yani bir ast-üst ilişkisi bulunmasa da saygı duyulma durumu söz konusu. Sizlerde bu kademede bulunana kişiler olarak, aşağı yukarı bilinen, tanınan kişiler konumundasınız. Sonuçta her biriniz Altın Jenerasyon’un bir parçasısınız. Dolayısıyla, rütbeniz Chuunin olsa da, fraksiyon içinde bir Jounin’den daha bilinir olma durumunuz RP-in olarak söz konusu olabilecek halde. Lider ve altındaki adamlar konusu ise, yine herhangi bir ast-üst ilişkisine dayanmayan, liderin güvendiği adamlarını etrafında toplaması şeklinde oluşmuş bir durum. Bundan öte bir şey bulunmuyor.

Temel haliyle bu şekilde bulunan örgütleniş içerisinde, gördüğüm kadarıyla fikir beyan eden kişiler keskin bir ayrımın olmasını talep ediyor. Ancak bu keskin ayrım içerisinde, herkesin fikir beyan edebilmesi ve bir şeyin oylamaya sunulması ne kadar gerçekçi olur, bunun tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu keskin ayrım yapılmasındaki en büyük etkenlerden biri, işleyişin kolaylaşmasını sağlarken, otoritenin kurulmasını ve denetimin kolay olmasını sağlamlaştırmasıdır. Bu sebeple keskin ayrımın var olduğu bir ortamda, herkesin fikir beyan edip oy kullanabildiği bir yapılanma, üstünde düşünülmesi gereken bir konu.

Fraksiyonun lideri sebebiyle taşıdığı geleneksel tutuma uygun bir yapılanma olsa da, bu yapılanma içerisinde Sekki’nin belirttiği şekilde detaylı bir ayrım yapılmasının ne kadar sağlıklı olacağının da tartışılması gerektiği fikrindeyim. Zira, bahsedilen düzende kalifiyeli shinobilerin var olması şart, ancak bu shinobilerin bulunması konusunda ne gibi adımlar atılabileceği soru işareti. Öte yandan Sando’nun belirtmiş olduğu gibi bir birimin var olmasının faydalı olacağı düşüncesindeyim, ancak bu tip insanlara bir çalışma ortamı sunulması gerektiği de aşikar. Köyün mevcut durumu da buna pek elverişli gibi görünmüyor, dolayısıyla uzun vadede kullanılabilecek, ancak kısa sürede hayata geçmesi zor bir durum olarak gördüğümü söylemeliyim. Bu tip insanları parayla kontrol edilmesi fikri de ancak uzun vadede olabilecek bir şey, zira şu an için köy içerisinde nakit döngüsü limitliyken, bu paranın dışarıya aktarılması sıkıntı doğurabilir.

Fraksiyonun amacı olarak sanırım herkes köye hizmeti öncelikli tutuyor. Bu makul bir duruş, ancak bunun nasıl yapılacağı noktasında şu ayrımı yapmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Köye hizmet yapılırken, Hikari’nin adını duyurarak mı bu yapılmalı, yoksa Taiyou yerilerek mi? Görüşlerinizde her ikisinden de bahsetmiş durumdasınız, ancak bunun sözlerle gerçekleştirilmesi konusunda ne kadar başarılı olunacağını tam kestiremiyorum. İlk önce halkın Hikari’nin sözlerine itibar etmesi gerekli ki, bence ilk belirlenmesi gereken hususlardan biri bu. Hayato bu noktada, yapılacak bağışlara dikkat çekmiş durumda. Sando ise, reklam konusunda durmuş. Bu noktada takip edilecek planı da merak ettiğimi söylemeliyim.

Umaru fraksiyon üyelerinin bazı imkanlardan faydalanması gerektiğini ve Sando da sanırım bu noktadan hareketle fraksiyon üyelerinin zengin görünmesi gerektiğini belirtmiş. Bu noktada diğer kişilerin düşüncelerini de merak etmekteyim, sonrasında daha net cümleler kurulabilecektir.

Sekki’nin fraksiyonun imza jutsusu fikri, açık söylemek gerekirse, hoşuma gitti. Ancak bahsettiği haliyle bu tür bir olayın özellikle halk tarafından nasıl tepki verileceği iyi tartılmalı. Zira köyün bir akademisi mevcutken, üyelerin kendilerine çalışması, fraksiyonun amacıyla ne derece örtüşmektedir, bu konu iyi değerlendirilmeli. Keza yukarıda bahsettiğim olayda da halkın bakış açısının iyi tespit edilmesi gerektiği kanaatindeyim. Ayrıca yine Sekki’nin ortaya attığı fraksiyon binası fikrinin de düşünülmesi ve tartışılması gereken bir fikir olduğunu söylemeliyim.

Sekki’nin fraksiyon için pasif görev yapılabilmesi konusu, tamamen sitenin sistemine bağlı bir durum olduğu için, fraksiyon bünyesinde değil, site bünyesinde değerlendirilmesi gereken bir konu. Yani böyle bir sistemin var olması halinde, Taiyoular’ın da bu sistemden faydalanması sağlanacaktır. Öte yandan, fraksiyon içinde operasyonlar sonucu elde edilen kazanımların belli bir oranının bağış olarak aktarılması kulağa hoş gelen bir fikir.

Genel olarak birkaç şey söylemek gerekirse; fikirler uygulanabilir nitelikte, ancak fikirlerin amaç ile uymasına da dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem halka hizmeti savunurken hem de sadece fraksiyona özel ve özgü şeylerin hayata geçirilmesi konusunda dikkat edilmesi gerektiği ortada. Bunun yanında bir diğer sıkıntı ise, düşünülen fikirlerin ayrı bütçeler gerektiriyor olması. Bu noktada hem bağış yapılması hem üyelerin zenginleştirilmesi hem de bir şekilde esnafa kazanç sağlanması, mevcut paranızın çok dağılmasına ve bu sebeple verilecek miktarların azalmasına sebep olacaktır.

Son olarak; fikirleri değerlendirirken, başlıklar halinde bunun yapılması gerektiğini düşünüyorum. Yani topyekun tüm fikirleri beyan edip kenara çekilmek yerine, aranızda belirleyeceğiniz başlıkları sonuca ulaştırdıktan sonra diğer başlıklara geçmenin daha faydalı olacağına inanıyorum. Tabi bunun için de diğer fraksiyon üyelerini de buraya yönlendirmeniz gerekmekte. :lol:
Resim
Kullanıcı avatarı
Fortius
Yımış Yımış
Yımış Yımış

Mesajgönderen Hideki Sekki tarih 08 Ağu 2016, 11:45

Bence ilk etapta sayın forçiyusun bize lideri tanıtması gerekiyor. Bu şekilde fraksiyonun asıl amacını bir mantığa oturturuz diye düşünüyorum :lol:
Resim

Kır zincirlerini Sekki.
İzleyin youtube.com

Künye

Motivasyon
Dostlar!:
Sekki için dostları her zaman ön plandadır. Onlar sevginin salt halidir ve daima güvenebilir, onlar yanındaysa her zaman ayağa kalkacak gücü bulabilir! Galiba, belki de bulamaz... Ama kesinlikle çabalar, evet evet çabalar!

Komplikasyon
Öfke:
Sekki her canlıya karşı sevgi ve saygıya sahiptir. Bu kişiler düşmanları bile olsa; bu nedenle bir şeylere zarar vermekten son ana kadar kaçınır ancak sevgili dostları ve ya yoldaşlarının zarar görmesi onu çılgına çevirip kendini kaybetmesine sebep olur.

Ninjutsu
Katon-Kagitsune [C-Rank]
Ninpou-Shunshin [D-Rank]

Taijutsu
Juudaichi [C-Rank]

Genjutsu
-

Beceri Listesi

Kullanıcı avatarı
Hideki Sekki

Mesajgönderen Fortius tarih 08 Ağu 2016, 12:08

Hideki Sekki yazdı:Bence ilk etapta sayın forçiyusun bize lideri tanıtması gerekiyor. Bu şekilde fraksiyonun asıl amacını bir mantığa oturturuz diye düşünüyorum :lol:

Lideri tanımakla olayın çözüleceğini düşünmüyorum, zira fraksiyonların şu anki durumu belirttiğimiz şekilde, yani sadece bir kabuk. İçini dolduracak olanlar sizlersiniz. Liderlerin, diğer NPC'lerin veya fraksiyonların genel tanımları bana kalırsa şu an için yeterli. Ancak bu yönde genel bir talep olursa, RP-in olarak bir konu açarız ve orada lider ile bir buluşma gerçekleştirerek tanışma yapabiliriz diye düşünüyorum. Tabi böyle bir konuda pasifliğin çok sıkı tutulacağını şimdiden söyleyebilirim, zira bu tür bir konu yaparsak kısa bir süre içerisinde sonuçlanması gerekir.
Resim
Kullanıcı avatarı
Fortius
Yımış Yımış
Yımış Yımış

Mesajgönderen Yumasaki Bachuru tarih 08 Ağu 2016, 12:18

Selam. Öncelikle diğer yazıları okumadım, başkalarının fikirlerinden etkilenmemek için bir ilk fikir yazma hevesindeyim zira. Hemen bu yazıyı gönderdikten sonra okumaya başlayacağım, büyük ihtimalle araya başka bir mesaj girer; o yüzden cümle veya konu alıntılayıp fikirlerimi bir sonraki mesajımda yazacağım konuyla ilgili. Sizi seviyorum genşler.

Fraksiyon meselesine girmeden önce, karakterimin- bütün karakterlerin- bildiği kadar köyün ve Gün Işığı ülkesinin tarihi ve durumu hakkında bildiklerini tekrarlayıp buna yorum getirmek istiyorum. Zira burada bahsettiğimiz iki fraksiyon köyün değil, Gün Işığı ülkesinin iki fraksiyonu. Halihazırda evrende bildiğimiz kadarıyla, köy liderinin aynı zamanda ülkenin lideri olduğu başka bir ülke yok. Ninja Köylerinin nihai amacının ülke için savaş gücü oluşturmak olduğu bir gerçek, bu da yönetimsel olarak militaristik bir ülke olduğumuzu gösteriyor. Bu da, savaş öncesi ve savaş sonrası duruma bakıldığında; Nikkougakure'nin neredeyse tek geçim kaynağı zaten.

Ancak olaya ülke bazında baktığımızda işler pek de iç açıcı değil. Nikkou shinobileri her ne kadar gelişirlerse gelişsin, ülkenin geri kalanındaki şehirler on beşer shinobilik garnizonlarla bırakıldığı ve diğer şehirlerin tüccarları korunmadığı sürece Gün Işığı Ülkesinin de Nikkougakure'nin de gelişmesi imkansız. Köyün iki lideri de shinobi ve shinobi yönetmek için kendilerini eğitmiş insanlar, köyün en ileri gelen ve gençlerin takip ettikleri insanları da harika shinobiler sözleri her ne kadar kulağa güzel gelse de köy kelimesi ülke kelimesi ile değişince işler biraz vasat görünüyor.

Otuz yıl önce Nikkougakure shinobileri tarafından çıkan savaşta ticareti bozulan, para kaynağı yıkılan bir ailenin şimdiki Daimyo'yu ne kadar destekleyeceği, herhangi bir işgalci ülkeye ne kadar direneceği bir muamma. Savaşın yaraları sadece ekonomik olarak kapansa dahi ülkenin genelinde insanların birbirine bir güveni yok ve bir bölünme içerisinde. Biz görüyoruz ve karakterlerimiz söylentileri duyuyor; başka şehirlerdeki Nikkougakure çıkışlı garnizonlara bile ağır bir güven sorunu var, temelsiz veya değil.

Sonuç olarak Nikkougakure, Konohagakure kadar güçlü olsa dahi; Otogakure veya Takigakure'den bile gelebilecek bir saldırıda görmezden geldiği ülke dışı sivil halk işleri rahatlıkla değiştirebilecek güçte. Tsuji Nari'nin daimyo kademesinde bir işgalci olarak oturduğunu düşünen halk neredeyse başkentin yarısı. Ülkenin deniz ticaretinin olduğu limana casuslar giriyor, limanda pislikten nefes alınmıyor; kara ticaretinde de neredeyse köyün hemen dışında bile haydut tehditleriyle karşılaşıyor.

Bu kadar gerçek sorun varken bir de köyün shinobilerinin iki fraksiyona ayrılmış olması düşünüleceğinden daha ciddi bir sorun gibi görünüyor. Her ne kadar üyeler veya liderler arasında ciddi bir olay olmamış olsa da, daimyo'nun yaşı ve bir varisi olmaması tahmin edilenden çok daha ciddi sorunlar çıkarabilir. Köyün, özellikle gelecek beş yılda ana askeri gücü konumuna gelecek Altın Jenerasyonun iki ayrı kişiyi destekleyip birbirine girmesi sadece küçük bir iç savaş çıkarmayacak; Gün Işığı Ülkesini tamamen düşmanın eline bırakacak. Otuz yıl önceki savaşın sonucuyla yakın zamanda çıkacak bir savaşın sonucu kuşkusuz aynı olmayacak.

Bu konuda fraksiyon liderlerinin ve üyelerinin ayrı ve düşmanca tavırlarda bulunmasını hiç bir şekilde doğru bulmuyorum, Nikkougakure'nin de bir asker tarafından yönetilse de kesinlikle ülkenin geri kalanının belli bölgelerine asker olmayan; ülke tarafında sadakatini Daimyo'ya kanıtlamış valiler tarafından yönetilmesini öneriyorum. Yani, önermiyorum ama bence üyeler olarak buna uğraşmalıyız. Bu konuya geri döneceğim, ancak konu başlıklarında bu konu hakkındaki fikirlerimden bahsetmem gerektiğini düşünüyorum.

• Fraksiyonun amacı nedir? Fraksiyon nelere hizmet etmelidir? Bunu yaparken, sınırları neler olmalıdır?
Fraksiyonun amacı; Nikkougakure'den ziyade Gün Işığı Ülkesi'nin güçlü bir ülke olması amacı doğrultusunda ilerlemelidir. Hikari gibi shinobi geleneklerine bağlı bir şekilde, bu gelenekler doğrultusunda ülkenin her yerindeki insanlara karşılıksız yardım etmelidir. Bütün Gün Işığı Ülkesi eğer Nikkougakure'yi onların koruyucusu olarak görmeyecek ise, kimsenin liderliğe yahut iyi şinobiliğe oynamasının bir mantığı olduğunu düşünmüyorum. Karakterlerimizin peşinden gitmek istediği kişi, geleneklerine bağlı biri olsa da bu geleneklerin onun üzerinde üyeler tarafından bu yolda kullanılabileceğini düşünüyorum.

Bunun dışında Shinzo'nun danışmanlık yaparken, Daimyo'nun altında sadece köyle ve shinobilerle ilgilenen Munemitsu'dan başka insanlar olmasını önermesi güzel bir başlangıç olabilir bu konu altında; üyeler bu yerlere geçecek insanları bulmak, ikna etmek veya kendi taraflarına çekmek için ellerinden geleni yapacaktır. Olası bir Hofuna valisinin Hikari fraksiyonunu desteklemesi fikri kesinlikle yaşlı keltoşu gülümsetecektir.

Fraksiyonun bu kadar büyük bir amacı olduğu için, köy dışından güvenilir siviller de fraksiyon ortakları konumuna getirilebilir. Bir tüccar, mallarının ve karavanlarının korunması karşılığında Hikari fraksiyonunun bir parçası olarak ülkenin her yerinde restorasyon ve çeşitli hizmet faaliyetlerinde bulunabilir.

Sınırlara geldiğimizde, kirli işlere başvurmamamız gerektiği kanısındayım. Özellikle karakterim bu bağış forgelama işini duyduğunda fraksiyona karşı baya bir soğuma yaşayacaktır. Taiyou fraksiyonunun da adama zarar vermeme şartıyla ortaklık teklifi her ne kadar daha masum dursa da, görevin sonunda onun da nasıl gideceğine bağlı olarak fraksiyonlar nüfuz için iğrenç şeyler yapma konumuna düşebilirler. Bu öncesindeki bölünmeme fikrimle tamamen zıtlaşıyor, zira iki fraksiyonu havadan güçlendirmek yerine ülkenin ve köyün içinden enerji almaları fraksiyonlar güçlendikçe ülkeyi kötü bir hale sokacak ve bu iki güç bir yerde kopup çatışırsa bütün ülkeyi gereksiz yere boğacaktır. Bu yüzden fraksiyonların, köy ve ülke içinde; köy ve ülke insanlarına karşı birer shinobi değil de birer kahraman gibi davranması ve düşünmesi kanısındayım. Bu konuda gelenekçi bir shinobi olan Hikari'nin ikna edilmesi konusunda eğer fırsatım olursa RP içi bir şeyler yapma planındayım zaten.

• Fraksiyon yapılanması nasıl olmalıdır? Üyeler rütbelere ayrılmalı mı, yoksa daha homojen bir yapı mı oluşmalı? Bu yapılanmada yükselme/sorumluluk alma nasıl olmalı?

Yapılanma konusunda militaristik bir rütbe artışının mantıklı olacağını düşünmemekteyim. Fraksiyona Taiyou düşmanı insanlar olarak değil de üstte bahsettiğim planları gerçekleştirip ülkeyi ve fraksiyonu aynı anda büyütecek resmi bir örgütlenme olarak bakılması kanısındayım. Seçilen zeki ve istihbarat bilgileri yüksek şinobilerden bir beyin kurulmalı ve bu beyin, gönüllüleri belirledikleri görevler peşine göndermeli. Bunun yanında, fraksiyonun yüzü diyebileceğimiz insanlar olmalı; bu konuda köyde yerleşmiş ve saygı duyulan şinobiler ve köklü, adına hikayeler anlatılan klanlar(Yumasaki ;) ) bu Hikari Fikirlerinin sembolleri konumunda olmalı. Özellikle geleneklere bağlı fikirlere sahip fraksiyonun Başrahip Kei ile iyi ilişkiler kurabileceğini düşünmekteyim.

• Fraksiyonun üyelerine olan katkıları ne seviyede olmalı? Bu katkı sadece bir birliktelikle mi kalmalı, yoksa fraksiyon üyeleri çeşitli imkânlardan faydalanmalı mı? Eğer faydalanacaklarsa, bu kaynakları sağlayacak gelir nereden, nasıl elde edilmeli?

Fraksiyon ideolojilerini izlemek isteyen kişilere ayrıcalık veya para desteğinin yapılmasını doğru bulmuyorum. Fraksiyon insanları çekmek için çeşitli ödüller ve torpiller vermek zorunda ise, zaten asıl amacına hizmet edemiyor demektir. İnsanların bir şeylere inanması lazım, inanacak bir şeylerinin olması lazım ki maddi şeyler dışında bir şeylere uğraşsınlar. Fraksiyon bu konuda, bu doğrultuda insan çekmelidir kendine; shinobi veya değil.

Ancak bu fraksiyonun hiç bir şey vermeyeceği anlamına gelmez; söylediğim gibi fraksiyonun ülke çapında sivil üyeleri ve şinobi üyeleri mutual yararlı bir ilişkide olmalı. Tüccarın malları karşılıksız korunurken tüccar da ekipman ve isim yardımında bulunmalı bütün ülkeye. Bunun yanında fraksiyon içinde kişisel eğitimler yapılmalı, insanları bir araya toplayıp genel bir eğitim şinobi kesimini kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bu eğitimler, shinobiler içerisinde abi/kardeş ilişkisi çerçevesinde taleple yapılmalı ve fraksiyon üyeleri gelenekler çerçevesinde bir sonraki nesle aktarılacak yetenekleri daha genç olanlara öğretmelidir.

Özetlersek ben bir oyuncu olarak, karakterim de orada yaşayan biri olarak; Hikari fraksiyonunun shinobi geleneklerine bağlı, köyüne ve ülkesine bağlı ve birbirine yakın insanların oluşturduğu bir fraksiyon olmasını istemekteyim. Daha durağan, aynı anda parlamaya çalışmayan ve ülkenin geleceğini her şeyden önce tutan bir lider hedeflemekteyim ve en önemlisi ülkenin tamamının şinobi tarafından yönetilmesine aşırı bir şekilde karşıyım. Bu konuda tecrübe olarak daha ileride olan Hikari Shinzo amcamızın da Taiyou'dan daha iyi bir seçim olduğu kanaatindeyim. Taiyou her ne kadar yeni jenerasyondan ümitli olarak biliniyor olsa da, Hikari'nin shinobi gelenekleri doğrultusunda bir sonraki neslin daha iyi yaşaması için uğraştığına inanmaktayım ve bu konuda Hikari fraksiyonunun Gün Işığı Ülkesini geleceğe dürüst yollarla ve akıllıca hazırlayacağına eminim.
Kullanıcı avatarı
Yumasaki Bachuru

Mesajgönderen Hideki Sekki tarih 08 Ağu 2016, 13:51

Baçuru'nun söylediklerini hiç dikkate almamıştım ben. Bir daha bakınca cidden ülkeyi bok götürüyor. Benim konumda köle ticareti yapan paralı askerlerden oluşan bir grup var. Bunun üstüne sevgili adminimizin belirttiği üzere para kaynakları sınırlanmış durumda. Askeri olarak bakıldığında da iyi bir imaj çizmiyoruz bence. Chuuninlerin en yüksek tekniği C-Rank. Diğer ülkeler için resmen peynirden yapılma bir köyden ibaretiz. Her tarafımız deliklerle dolu.

Fraksiyon kelimesinin anlamına da bir bakarsak;
bir siyasi partinin politikasını parlamentoda, yerel yönetimlerde, çeşitli kuruluşlarda yürütmek için teşkilatlanmış grup, bölüntü, bölüngü.
Anlamına gelen bir kelim kullanılmış. Şehirde bir çeşit parlemental sistem söz konusu. Bir tarafta gelenekçiler bir tarafta yeni nesilciler. Bu sırada da köy dışında ülkenin kalanı ile uğraşılmıyor.

Fraksiyon'un vizyonu belirlendikten sonra maddi kaynaklar ve ekipleşme düşünülmeli bu noktada.

Hep baktığımda fraksiyon liderlerinin genel olarak köy kontrolüne geçmeyi istediklerini düşündüm bu nedenle de ona yönelik önerilerde bulundum ama arkadaşın yazısı biraz daha farklı bakmam gerektiğini gösterdi bana. Köyün tepesine geçmek sorunları değiştirmez ya da sadece köyün sorunlarının hallolması.

Bu nedenle işi bir nokta daha ileri götürüp fraksiyonun köye değil ülkeye ve halka hizmet etmesi gerektiğini. Kesinlikle de kirli işlerden uzak durması gerektiği kanısındayım. Pekala bir gün gelecek kirli işler olması zorunlu bir hal alacak ancak bunun için henüz çok erken.

Fraksiyon genel olarak halkın isteklerini gün yüzüne çıkarmalı bu noktada. Genel olarak ülke geneline yatırım ve koruma sağlanmasını sağlayacak açık bir kuruluş olmak gerekli olduğunu düşünüyorum. Malum insanlar açlıktan bir birini yiyor kimi zaman, bu yüzden temele yönelip tarım ve ticarete destek veren bir kuruluş olmalıyız. Aynı zamanda da köy işlerinde ve politikasında da etkili bir yere gelmemizi sağlar bu durum. Temel ihtiyaçlar olan sağlık, eğitim ve yemek konularının çözülmesinin ardından zaten ülke sorunlarının pek çoğu çözülür ve tmel refah düzeyine çıkılabilir. Bu da insanların gönüllü olarak bağış yapmalarını sağlar.

Üretimi destekleyen bir ar-ge ve bunları yönten bir beyin takımı fikri çok güzel geliyor kulağa.

İmza jutsusu konusunda da çok büyük bir şey olmasına gerek yok bence. Hem bu şekilde dışarı sızmamış yeni bir jutsu ile içeri sızmalarda engellenebilir. Tabi halkın gözünde isyancı olarak yaftalanma da olabilir. Bir de eğitim konusunda akademi yetersiz. Üst düzey tekniklere erişim de yok. Bu konuda gelişim faktörü sağlamak bence yersiz olmaz. Düzgün şekilde lanse edilmeli sadece.

Üstümdeki arkadaşın her kelimesine katılıyorum çogzel yazmış vallaha.
Resim

Kır zincirlerini Sekki.
İzleyin youtube.com

Künye

Motivasyon
Dostlar!:

Komplikasyon
Öfke:

Ninjutsu
Katon-Kagitsune [C-Rank]
Ninpou-Shunshin [D-Rank]

Taijutsu
Juudaichi [C-Rank]

Genjutsu
-

Beceri Listesi

Kullanıcı avatarı