İyi günler/akşamlar.
Değinilmesi gereken çok konu olduğu için birinin benden önce davranması açıkçası beni mutlu etti. Bu şekilde aklımdakileri biraz daha toplayabildim. Kazuki Hayato'nun söylediklerine çoğunlukla katılıyorum ancak bir miktar eksikte buluyorum bu durumu. Aklımdakileri ekleyip bir sonraki konuşacak kişiye aktaracağım bu sözü bu yüzden. Böylece daha verimli bir şekilde konuşmuş olur ve eklemelerle çıkarmalarla sanıyorum ki bir sonuca ulaşabiliriz!
Öncelikle fraksiyonun liderinin doğal karizmasının ortaya çıkarılması gerek bu yüzden temel ilkelere sahip çıkılması gerekli. Bu nedenle öncelikle bir daha liderimizi tanımamız gerekli diye düşünüyorum.
Cümlelerin altından geçecek olursak katı yapısı olan bir liderimiz bulunmakta. Ayrıca en iyi shinobilerden de bir tanesi. Köyün kurucusuna hayran olması nedeniyle otoriteye bağlı birisi olduğu çıkarımı yerindedir diye düşünüyorum. Pek tabi bakıldığında hırslı ve gelenekçi olduğunu da görüyoruz. Haksız çıkarılmaktan da nefret etmekte kendisi.
Bunları tekrar yazmamın sebebini şu şekilde açıklayacağım. Bu yazıyı yazmadan önce shinobi felsefesi ve ninjutsu yolu hakkında küçük bir araştırma yapmıştım. Orada geçen ibareleri şu şekilde paylaşayım;
-Ninjutsu ruhsal arınma ve mutlu bir kişilik amaçlar. Bunun yanında Ninja'nın amacı kendisi, çevresi ve tüm insanlar için barış getirmektir
-Bu sistemin içindeki alt sanatları eksiksiz bir şekilde sıralamak ve sınıflandırmak mümkün olmasa da Yakın dövüş ve Kılıç kullanma en önemlilerindendir.
Naruto Evrenine uyarlandığında geleneklerin temelinde Taijutsu eğitiminin yanında ninjutsu ve gen jutsu olduğu çıkarımı gayet mantıklı bana göre.
Aynı zamanda geleneklere bağlı bulunulması ilk maddedeki ruhsal olarak arınmayı ve mutluluğu da kapsadığını kabul edersek yapılan her adımın nihayetinde köy için olması gerekli.
Tüm söyledilerimi de şu şekilde toparlıyorum izninizle;
-Fraksiyonun amacı nedir sorusuna en net yanıtı gelenekçilik kısmından çıkararak;İnsanları mutlu edip barış ortamını sağlamaktır diye düşünmeliyiz.
Bunu sınırlandıran etken de aynı şekilde shinobi felsefesinin temeli olan (En az kayıpla en büyük zafer) mantığı olmalıdır. Bunu söylerken şunu kastediyorum, toplu katliam gibi olaylardan ziyade bir çeşit anbu titizliği ile çalışılıp hedefe kritik yerden darbe vurulmalı.
-Yapılanma;Yapılanma konusunda kesinlikle Hayato'ya katılıyorum.
Belli başlı yapılar olmalı.
Bana göre bunlar;
İstihbarat
Mali
İç güvenlik
Eğitim
YönetimŞeklinde olabilir.
Bu yapıları özellikle seçmemin sebebini de açıklayayım.
İstihbarat sadece karşı fraksiyona karşı değil diğer dış işleri ile de bağlantılı olmalı kesinlikle.
Bunun sebebine değinecek olursam basitçe "Liderimiz hırslı" demek yeterli olacaktır. Hayran olduğu kişiyi yakalamak gibi bir isteğinin olması çok normal bu yüzden diğer ülkelerle iletişim halinde olmalıyız bir yandan da. Gerek casusluk gerekse politik destek anlamında. Zira hırslı ve zeki birisi bunu zaten düşünmüştür. Genel olarak görevler hakkında bilgi alıp, fraksiyona prestij kazandırabilecek seviyedeki görevlerin başarılı olabilecek kişilere dağıtımı için de yardımcı olacaktır bu durum. Pek tabi bu durumu yine köy içine yaymak gerekli. Yetenekli geninler, yeni kurulmuş köyün asileri gibi bilgilerin akışı da prestij katacaktır bizlere.
Mali ekip adından da anlaşılacağı gibi ekonomik destek faktörünü oluşturacaktır.
Temel her ne kadar bağışlar üzerine kurulu olması gerekiyor olsa da, bu durum alt tabakayı ezme boyutuna ulaşabilir. Bu nedenle reklamcılıkta devreye girmekte görüşüme göre. Bu da farklılıklarımızı ortaya koymakla ilgili bir durum ki, gördüğünüz gibi bu da ancak istihbarat temelli olabilecek bir şey. Reklam derken sadece biz daha iyiyiz demeyi kast tmiyorum pek tabi. Misal; taiyo lideri fahişe düşkünü ancak gizleniyor. Bunu karalama olarak yaymakta pek tabi mümkün. Bunun dışında şu da mümkün "Taiyo fraksiyonu suikast peşinde." bu da ancak toplumun genelinde nüfus kurmakla mümkün. Bu yüzden mali işler aynı zamanda halkla ilişkileri de yönetmeli ve kendi shinobilerimizi halka pazarlamamız gerek. Güzel kızlar, yakışıklı erkekler vs. vs.
İç güvenlik direk olarak denetleyici kurum olduğu için lider tarafından seçilen elit bir ekip olmalı. Gerektiğinde kendi fraksiyonunundan insanları harcayabilmeliler. Bunun son derece gizli bir ekip olması gerektiği zaten gün gibi ortada.Bu konuda fazla söylenecek bir şey de yok gibi görünüyor.Klasik bir kolluk kuvveti ancak fraksiyonu denetliyor.
Eğitim derken evet akademide eğitim görüyoruz, sonra takımlarda görüyoruz ancak bu imkan kısıtlı. Bu nedenle Köyün en iyi shinobilerinden birisinin fraksiyonunun zayıf olması kabul edilemez. Her element üstünde akademik bilginin daha üstünde olmak kaydıyla eğitmenler bir fraksiyon merkezinde bulunmalı. Aynı şekilde genjutsu ve taijutsu da. Bunu özellikle belirtiyorum, zira fraksiyonun diğerinden ayıracak en büyük mesele dönüp dolaşıp yine görevlerin başarısı ve zorluğu üzerine olacaktır. En yüksek şu anda C rank'a ulaşabiliyoruz. Bu can sıkıcı bir durum bu nedenle belirli jutsuların eğitimi verilebilir. Farzı misal rasengan. Bunu Fraksiyon'un imza jutsusu olarakta düşünmek mümkün.
Yönetim genel olarak akıl takımı ve yetenekli shinobilerden oluşan bölüm olmalı. Her bir bölümün liderinin bulunduğu bir grup çokta büyük olmayacaktır. Bilgiler direk olarak lidere iletilir ve yine onun seçtiği danışmanları tarafından bu işler yürürlüğe sokulur gizli bir şekilde. Gelecekte köyün başına geçmek gibi bir durum söz konusu olursa bu şekilde hali hazırda yapılanmış olan fraksiyonun kritik görevlere yerleşmesi hızlanacaktır bu şekilde.
Bu ekiplerin pek tabi bir de hiyerarşisi olmalı. Bu şekilde işler düzgün ve hızlı şekilde yürür ancak. Bilgilere erişim de kısıtlanmış olacağından iç temizlikte daha kolay olacaktır.
Bunu bir piramit gibi düşünebiliriz, yetkinliğe göre yükselme usulü. Basit ve ikna edici aynı zamanda saygı duyulacak bir yöntem.
Bunların yanı sıra Fraksiyon merkezi yapılmalı öncelikle ( Var mı bilmiyorum ama...)
Burada özel bir hastahane ve sivillerin girişinden bağımsız bir şekilde kurulmuş bir genel idari işler binası ve yönetim binası. Bu şekilde fraksiyonun kendi görevlerinde yaralananları iyileştirme, aynı zamanda belirli bir birlik binası olmasından dolayı etkileyicilik kazanabiliriz. Pek tabi para aklama gibi işler için de kullanılabilir.
Pek tabi ekipman temini için demirciler ve zanaatkarlarla da anlaşılmalı bu şekilde işler ucuza gelir. Günlük görevler yani pasif görevleri fraksiyon görevi adı altında yapıp belirli bir gün limitine ulaşıldığında indirim kazanılabilir.Örneğin;
Pasif operasyon [Fraksiyon-Terzi] 3 günlüğüne bırakıyorum gibi.
Aynı zamanda her görevin sonunda alınan paranın bir kısmı da fraksiyona aktarılmalı. 150.000 ryo kazanıyorsak bunun %5'i gibi bir miktarı (değişken olmak kaydıyla) fraksiyona bırakılabilir. Bu şekilde toplu bağış içinde para toplanmış olur. Genel yatırım da yapılabilir.
Sözlerim burada son buluyor okuduysanız ne mutlu!
İyi eğlenceler dilerim!