Aslında parşömeni saklamak için daha güzel bir planım vardı. Her kadının şahsi eşyalarını sakladığı gibi bende göğsümün arasına saklamayı planlıyordum. Tuvalete gittiğimde göğüslerimin olmadığı aklıma geldi, zaten olsa da bu kadar büyük bir parşömeni orada saklayamazdım. Madem saklayamıyorum, ben de çalınmasını engelleyeyim dedim ve kemerime bağladım. Ama kardeşim hiç durumdan anlamıyor. Gülerek kemerimin komik durduğunu söyledi! Ben bilmiyor muyum garip durduğunu veya parşömeni saklayamadığımı? Biliyorum ama aklıma daha güzel bir plan gelmedi. Neyse, o kadar önemli değil zaten. Önemli olan tek şey parşömenin güvenliği. Onu da sağladığımıza göre artık yolumuza devam edebiliriz.
Mineko'yla beraber girişe gittiğimizde hiç beklemediğimiz bir manzarayla karşılaştık. İri yarı bir adam, bizi şehre getiren arabacıya sert bir tokat atmıştı. Zavallı yaşlı adam tokadın şiddetine dayanamayıp yere yığılıvermişti. Yere yığılmasıyla çığlık atması bir olmuştu. Arabacı kafasını ellerinin arasına almış bir şekilde yardım için bağırırken oldukça hoş bir görüntüyle karşı karşıyaydım. Bu görüntü benim en sevdiğim görüntülerden birisi. Güçsüz olan, tamamiyle güçlü olanın merhametine kalmış, çaresiz bir şekilde yardım için bağırıyor. Böyle güzel bir görüntüyü neden bölmek isteyeyim ki? Aslında dövüşmek istiyorum ama bu manzara daha çok hoşuma gidiyor. Gereksiz dövüşlere katılmaktansa birilerinin acı çekişini izlemeyi yeğlerim. Baksanıza nasıl da çaresiz ve korkmuş. Ne kadar tatlı...
Tabii ki aptal kardeşim hemencecik olayın içerisine atladı. Kesinlikle dövüşmek istiyor. Böyle güzel bir manzarayla karşı karşıyayken neden dövüşmek istersin ki? Aptal kız... Kardeşim önümden hızlı bir şekilde giderken ben ağır adımlarla gitmeyi tercih etmiştim. Shunshin kullanarak adamın dibinde bitebilirdim ama neden bunu yapayım ki? Bir saniye daha olsa bu adamın acı çekmesini izlemek istiyorum.
Kardeşimin her zamanki gibi "adalet" duyguları kabarmış ve adama aptalca sözler sarf etmişti. Bu adamı dövmeye neden utansın ki? Birisine acı çektirmek utanılacak bir şey mi? Zaten bu herif boş yere kavga çıkaracak tiplere benzemiyor. Aslında bu adamın arabacıyı dövmesi bizim işimize geldi. Büyük ihtimalle arabacı Nikkougakure'ye dönmek için hazırlık yapıyordur. Sonuçta bizi bırakmasının üzerinden birkaç saat geçti, hala içeriye girememiş olamaz. Onu korursak bizi dönüş yolunda koruma olarak alacaktır. Şanslıyız, bir taşta iki kuş vurmuş olacağız.
Adam kardeşime doğru saldırgan bir harekette bulunursa ve kardeşimin tehlikede olduğuna kanaat getirirsem Kagitsune'yi aktif hale getirip adamın yanına Shunshin ile yaklaşacağım. En sonunda ise adamın göğsüne pençelerimle bir çizik atmaya çalışacağım. Tabii ki bunlar kardeşimin tehlikede olduğunu düşünürsem gerçekleşecek. Eğer hiçbir tehlike sezmezsem ağır adımlarla ilerlemeye devam edeceğim. Kardeşimin yanına vardığımda ise dövüşü rahatlıkla izleyebileceğim ve müdahale edebileceğim bir yerde bekleyeceğim.