Tanıdığım en sağlam 19'luk.Öz kardeşim.Aramızdaki genetik bağ metrelerce uzaktan farkedilse bile ikimizin yapacağı kısa bir konuşma kişiliklerimiz arasındaki koca uçurumu herkesin gözüne sokacaktır.Aile bağlarımız,köyümüz için edindiğimiz dürüstlük dışında ortak bir noktamız olduğunu söyleyemem.Gerektiğinde sakin ve mantıklı düşünebildiğimi biliyorum ama onun yanında bu yetilerimin bir anlamı kalmıyor.Daha doğrusu onunlayken abi sıfatının gerekliliklerini o üstleniyor,bense haylaz bir çocuktan farksız gözüküyorum.Lafın kısası olağanüstü zekasını ve mantıklı yönünü farketmek için insan sarrafı olmaya gerek yok.Bunun için kardeşimle gurur duyuyorum.
Diğer abi-kardeş çiftlerinden farklı olduğumuza eminim.Geçirdiğimiz çocukluk için zor kelimesi abartı olur ancak fazlasıyla boğucuydu.Bu dönemleri atlatırken birbirimize o kadar kenetliydik ki akşam Fuka'nın demlediği bir çay bile bizi günün sıkıcı yanlarından uzaklaştırmaya yetiyordu.Fuka'nın saçma çay takıntısıyla da alakalı olabilir bu,bilmiyorum.Eczacı misali her çayının farklı bir yararı var ufaklığın.
Shikarin Mitsuko

Kız kardeşim.Aynı kaynaktan çıkmamış olsakta bunun lafı hiç geçmez.Fazlasıyla anlamsız çünkü.Ne benim nede Fuka'nın gözünde asla öz-üvey gibi kategorilere girmedi.
Ona karşı Fuka'ya olduğumdan daha korumacı olduğumu söyleyebilirim.İkiside fiziksel olarak bazı yetersizliklere sahip.Bu yüzden ben onlar için hep bir destek noktası olmak istedim.Mitsuko bu konuda biraz daha ayrıcalığa sahip sanırım.Çocukluğunu biz ve üvey annemiz arasındaki bir köprü olarak geçirdi.Zaman zaman bu role kendini o kadar kaptırıyordu ki ev içinde ablamız hatta annemiz gibi davrandığı oluyordu.Onun üzerine bu kadar titremem belkide bir geri ödeme.Diğer yandan büyük bir potansiyele sahip olduğunu biliyorum.Benden ve Fuka'dan çok daha büyük bir potansiyel bu.Hastalığı bu yanını ortaya çıkarmakta bir engel olsada onu ite kaka tepeye ulaştıracağımı biliyorum.
Kasumikage Shikibanzo

Akademide tanışıp konuşmaya devam ettiğim birkaç kişiden biri.Çocukluk dönemlerimizde 2-3 beyin özürlünün çok anlamlıymış gibi Shikibanzo ismiyle dalga geçtiklerini hatırlıyorum.Arkadaşımın buna verdiği tepkileride..Açıkçası ufak yaşıma rağmen benim için fazla 'çocuksu' olaylardı bunlar.Mezun olduktan sonra kendimi köy içi işlere fazla kaptırdığım için onunla görüşme fırsatım olmadı.Son görüşmemiz aradaki mesafeyi şaşırtıcı bir hızla kapattı.Şiddet dolu olsada en mantıklı yol buydu benim için.
İsmine olan zaafını yenebileceğine güveniyorum,gerekli desteği vereceğim.Köye olan bağlılığı ve gelişime olan hırsı onu dostum olarak tanıtmamın önündeki tüm engelleri yıkıyor.Şimdiye kadar derin bağlarımız olmadığını itiraf edebilirim.Gelecek ise bu bağların oluşması için gayet yeterli temellere sahip.
Kagon Undei (NPC)

Genin-Chuunin geçiş dönemimde tanıdığım en sinir bozucu insan olarak tanımlayabilirim.Aksi,sözleriyle insanın sinirini bozabilen saçma bir kişilik.Köydeki jouninler arasında güç olarak saygın bir seviyede olsada diğer insanları kendinden başarıyla uzaklaştırdı zamanında.
Shinobiliği bıraktığı dönem kendisinide değiştirdi.Yahut soyuna katılan iki ufak bebek buna sebep oldu.Her koşulda Unde'inin birkaç ayda çevresine gösterdiği farklılıklar şaşırtıcıydı.Onunla yakınlaşmam bu dönemde başladı,köy için yaptığım bir getir-götür işi daha doğrusu.Derine inilecek bir tanışma hikayemiz yok.Emekli olduktan sonra shinobiliğe duyduğu özlemi zaman zaman benimle yaptığı sohbetlerle giderdiğini düşünüyorum.Ben ise ondan çok daha farklı şeyler kazandım.Akıl hocam.Köye olan bağlılığımın diğer shinobilerden farklı olduğunu düşünüyorum.Kusalılardan farklı olan kökenim zaman zaman dışlanmamı sağlasada büyük bir bağlılık bu.Fark burada.Ve bu bağlılığı sağlam kılan şey Undei'den alıp kendi zihnime kazıdığım fikirler ve yöntemler.
Fiziksel yahut zihinsel,verdiği eğitimde izlediği yol fazlasıyla acımasız.Buna rağmen ona karşı olan saygım büyük.50 yaşlarına kadar sadece köy için çalışıp,kalan hayatını çocuklarına adamış birisi benim için rahatlıkla rol model olabilir.