O zaman ikinci planı uyguluyoruz! Evet, hadi Himei sen arka tarafa git, Akane sen de çatıya çık! Evet, işte böyle, devam edin. Ben de kapıdan doğrudan temasta bulu-lan plan diyom plan, hani nerede uygulama ulan? Te a-neyse ahahah! Ahahahah! Ahhhhahh! Gerçekten? Hiçbir şey yapmamak ve ortada öylece du-SHINN.
Çömel çömel çömel yat yere yat yat yat babayarroooo bu ne surat uğh beybi ben iptal ben ölü. Ölü taklidi yapsam gider mi lan acaba? Lan niye gitsin ben daha demin bu adamın karşısına çıkmayacak mıydım? Hani siper edecektim kendimi, hani öldürecektim? Hani marjinal bizdik ulan? N'oldu senin racona Tatane demezler mi? N'ooooldu hırrrrıım demezler mi adama? N'oldu lan taşaksız demezler mi? Derler mi? Kaçarsam derler. Ölüme ne diyecekler ki? Kahraman olarak mı öleceğim? Tch, kahramanlık kimin sikinde-ananıskm lan bu Shinn neden adamla konuşuyor?
Adamın vücudundaki sargılara bakacak olursak ilkyardım görmüş olmalı. Bir medic tarafından mı yapılmış yoksa bizzat Shinn tarafından mı anlayabilirim sanırım. Buna göre rakip hakkında da bilgi edinmiş olurum. Shinn'e bakacak olursak epey korkunç evet, bakmayacak olmamız çok daha iyi olur evet ama yapacak bir şey yok.
Bakalım, Shinn neler yapacak?
...
Hassiktir lan! Buradaki katliam hakkında soru sormak? Ne yani katliamdan Shinn sorumlu değil mi şimdi? Hassiktir. Her neyse, devamını dinlemem lazım, bir süre daha sessiz kalmam lazım. Shinobinin akıbetini öğrendikten sonra Shinn'e saldırmak ya da konuşmak üzerine bir karar alacağım.
Şimdilik burada böylece durmak mantıklı olur. Zaten yaprak hışırdasa dikkatini çekeceğiz, dolayısıyla konum değişikliği yapmak da zor olacaktır. Aslında, Moguragakure ile bölgesel avantajı elime çekebilirim ama hayır, bu noktada fazlasıyla gereksiz çakra israfı olacaktır.
Eğer, shinobiyi öldürürse bir shinobi daha kaybetmiş oluruz. Kahramanlıktan uzak bir perspektiften olayları inceliyorum ben. Biz aniden saldıracak olursak, shinobiyle birlikte bizi de öldürürse dört shinobi ölmüş olur.
Üzgünüm ama bir shinobi için kalan üç shinobinin canını tehlikeye atmak saçmalıktan öteye gitmeyecektir. Yine de yapılacak bir şeyler var. Eğer öldürmeyecek olursa, kendimi göstermekte bir sakınca görmüyorum. Şayet öldürmezse saklanmadan, ortaya çıkacak ve Henge no Jutsu'mu bozup Shinn ile konuşmayı deneyebilirdim. Evet böyle yapacaktım!
Eğer, buradaki katliamın sorumlusu düşündüğüm gibi Shinn değilse.. Ve Shinn'in de öğrenmeye çalıştığı şey katliamın sorumlusuysa... O zaman, bu noktada.. Lan? Kötüden daha kötüsü varsa kötü bir dostumun olmasında sakınca göremiyorum. Ama eğer.. Shinn kötü biri değilse? Hayır hayır, kötü biri olmasa Bingo Kitabı'nda yer almazdı.
Bingo! İşte olay da bu ya, Bingo kitabında yer almayıp da kötü olan insanlar tanıdım. Bazılarının yaptıklarının yanında Shinn'in yaptıkları solda sıfır kalırdı hatta. Her neyse, böyle bir noktada bile düşünüyor muyum ben?
Eğer Shinn, adamı öldürmeyecek olursa, saklandığım yerden çıkacak ve Henge'yi bozacaktım. Ellerimi havaya kaldırıp, Shinn'in izin verdiği kadar ona yaklaşacaktım. Bir yandan da, Akane-san ve Hime-chan'a durun mahiyetinde bir işaret yapacaktım havada duran ellerimle. Shinn, sadece kaldırdığımı düşünürdü sanırım.
"Saitou Shinn-san. Ben Kusagakure Chuunini Shizawa Tatane. Konuşmalarınıza daha fazla kulak misafiri olmama kararı aldım. Köye göre, düşmanımsınız fakat bu noktada şartlar amacımızın aynı olduğunu doğrular nitelikte." diyecek ve yutkunarak konuşmaya devam edecektim.
"Diyeceksiniz ki bu velet ne diyor? Belki de demeyeceksiniz. Durumu size şöyle izah edeyim. Karşılıklı bilgi alışverişi talep ediyorum. Şartlar, sizin için çok daha iyi olacak. Ha bu arada, o arkadaşın da buradaki katliam hakkında çok bilgisi yokmuş gibi duruyor." diyecektim, son cümlemi, ellerimi havadan indirmeden, tek parmağımla shinobiyi işaret ederek.
Birlikte çalışabiliriz gibi görünüyor. Neden olmasın ki? Ona, hakkında herhangi bir iz bulmadığımıza dair bir rapor yazacağımızın garantisi vereceğiz. Bunu nasıl yapacağız bilmiyorum, ama bir şekilde vereceğiz. Ki gerçekten böyle yapacağım.
Banane Shinn'den, banane Bingo Kitabı'ndan ulan. Ishigakure'nin pisliği Ishigakure'nin sorunudur. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın abi. Bin yıl yaşayan yılan, bir gün benim için gelirse, o zaman bakarız bir hal çaresine.