Kapı kapı gezdim, birkaç saat sonra yerden ölü bedenlerini toplayacağım insanların yüzlerini gördüm. Bu işlemi yaparken hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. Tabii cevap vermeden kapıyı suratıma kapatanları saymazsak. Normalde birisi suratıma kapıyı kapattığında sinirden deliye dönerdim fakat şuan umrumda değil. Ölü insanlara sinirlenmenin bir anlamı yok değil mi? Ama istemeden sinirleniyorum amk. Kodumun cesetleri nasıl oluyor da benim gibi önemli bir insanın suratına kapıyı kapatabilir? Suratlarınız aklımda oğlum, en son sizi öldürecem. Kocanızı/karınızı gözlerinizin önünde öldürdükten sonra sizi öldüreceğim. Hemde acı çektirerek, bol bol...
Neler düşünüyorum ben böyle? Bugün hiçte kendim gibi değilim. Önce depresyon styla gibi takılıyorum, şimdi katil gibi. Gerçekten aklım yerinde mi? Bilemiyorum...
Birkaç dakika bekledikten sonra insanlar tek tek çeşmenin yanına gelmeye başlamıştı. Küçük bir kalabalık(!) toplandıktan sonra ufak bir konuşma yapma gereği duydum. Çünkü bazı insanlar yaklaşık beş dakikadır bekliyordu. Eminim ne olduğunu merak edip erkenden gelen insanlardır onlar. Ayrıca toplanan insanların sayısı beklediğimin yarısından daha azdı. Gelmemelerine neden olan şey ne olabilirdi acaba? Köyün nüfusunun bu kadar olduğunu düşünmüyorum. Her evde bir kişi yaşasa bile evler fazla geliyor. Gelmeyen çok fazla insan var. Buradaki insanları diğerleri gelene kadar birazcık oyalamalıyım. Bütün köyü topladıktan sonra öldürmeliyiz yoksa hiçbir anlamı olmaz. Amacımız ifşa olmamak, kendimizi ölü gibi göstermek. Bir kişiyi bile sağ bırakmamalıyız, çocuklar da dahil...
Az önce çocukları öldürmeyi mi düşündüm ben? Onları öldürmeye kıyabilecek miyim? Kılıcımı zayıf bir çocuğun kanıyla kirletecek kadar düştüm mü gerçekten? En azından onları canlı bırakabiliriz... Hayır, bırakamayız! Onları burada öldürmek onlar için bir iyilik olacaktır. Ailesini öldürdükten sonra onları burada başıboş bırakırsak ne yapacaklar? Ne yiyecekler, ne yapacaklar? Zaten öyle bir katliamı gördükten sonra psikolojisi bozulmayacak çocuk yok bu Dünya'da. Ya köylüleri hiç katletmemeliyiz, ya da çocuklar dahil hepsini birden katletmeliyiz. Kararımı verdim! Kesinlikle düşüncelerimi değiştirmeyeceğim! Benim hayatım bu köydeki insanların hayatlarından daha değerli. Eğer hayatımı kurtarmak için hepsini öldürmem gerekiyorsa o zaman yapacağım! Herneyse, konuşma yapmanın zamanı geldi.
"Saygıdeğer köylüler, sizi beklettiğimiz için özür diliyorum. Ishigakure çok önemli bir açıklama yapmamız gerektiğini söyledi. Bütün köylüler burada olmadan herhangi bir açıklama yapamam. Bu yüzden gelmeyen kişileri çağırabilir misiniz acaba?"
Eğer köylüler konuşmamdan sonra bütün köyü toplayıp gelirse "Hachi! Herkes burada, seni bekliyoruz açıklama için!" diyeceğim ve Hachiman'ın yanıma gelmesini bekleyeceğim.