Chieko Atsushi
Yaşlanmış bedeninin içindeki hâlâ diri olan ruhunun ateşini onu bir kilometre öteden gördüğünüzde hissetmemek elde değil. Kısık gözlerinin altından o kambur duruşu ile attığı o bakıştan ürkmemek elde değil. Uzun beyaz kaşları ve sakallarının kattığı o karizma, vücudunun hala fit ve diriliği götü başı salmış yaşlılardan ayıran en büyük faktör onu. Bu adam kim sorusuna gelecek olduğumuz da ise, babamın ben daha küçük bir çocukken yakamdan tutup Shinano Dağı'nın yakınlarındaki bu yaşlı adamın önüne attığında hayatıma girdi. Babam benim gibi çok küçük yaşta Atsushi usta ile tanışmış ve öksüz olan babamın vaftiz babası olmuş. Benimde hali ile dedem olan bu yaşlı adam, babam öldükten sonra beni yanına almış ve hem eğitip hemde dedelik yapmıştır. Sert hallerine rağmen bana verdiği değeri anlayabiliyorum, pek zor değil anlayacağınız.
Kaç yaşında bilmiyorum ama onu İshi'de ölen babam ve ben dışında tanıyan insan sayısı bir elin parmak sayısını geçmediğini fazlasıyla iyi biliyorum. Ergenlik yaşlarından beri keşiş hayatı süren ve kendini Taijutsu'ya adayan bu adamın şuan ulaştığı seviyeyi kestirmeyi bırak, hayal bile edemiyorum, hoş daha hiç şahit olmadım ama ona baktığımda etrafında yaydığı o enerjiden bazı şeyleri anlamak çok zor değil. Aramızda bir kan bağı yok; fakat olmasına da gerek yok. Kısaca her boş vaktimde ziyaretine gittiğim bu adam hayatta olduğunu bildiğim tek yakınım, babam da benim için öksüz olduğu için amcam, halam falan yok anlayacağınız.