Bu hikaye, Kurochi Hirashimatsu ile Tobio Hinata'nın genin yıllarında tanışmasını ve şuan hatırlayamadıkları derin arkadaşlıklarının başlangıcını anlatmaktadır. Sıcak kahvenizi alıp arkanıza yaslanın. Afiyet olsun..
Akademiden mezun olalı 1 sene oluyor. Şimdiye kadar çok büyük tecrübeler yaşayamadım fakat ayağıma öyle bir fırsat geçti ki anlatmaya kalksam bir kitap yazılır. Hah! Zaten yazılacak ve anlatacağım. Efendim şimdi, bizim genin takımıyla beraber Shinano dağındaki haydutları avlayacağız. Görevi duyduğum anda yaşadığım heyecan gözlerimden okunuyordu. Çok değerli Haizaki-senseim benim bu hareketimi anormal olarak nitelendirmişti. Genelde bir genin bu görevi aldığında korkudan altına yaparmış. Ne altına yapması yahu? Şuan, köye zararı dokunan haydutları avlayarak Ishigakure'yi ilk defa birinci elden koruyacağım! Benden daha mutlusu olabilir mi bugün?
Eve gittiğimde anneme doğru sıçradım. Ne olduğunu anlayamadı tabi kadıncağız. “Annelerin annesi! Güzel validem! Az önce bir görev aldık! Otur şuraya da anlatayım sana görevi.” Annem oturdu ve elinin bulaşığını temizleyemeden beni dinlemeye başladı. “Anne, Shinano Dağında son günlerde insanlara zarar verip haraç kesen bir kaç haydut varmış. Heh işte o haydutları avlamak bizim takımın görevi oldu! Ishi-chou-sama'dan direk emir almış senseimiz.” Annem birden bire bana sarıldı. Bu sefer ne olduğunu anlamayan bendim. Hayırdır yahu!? Fakat sonradan söylediği söz her şeyi açığa kavuşturmuştu. Babam gibi olduğumu söyledi bana. Tabi lan tabi! Babamdan daha iyi bir shinobi olup köyü daha iyi koruyacağım!
Evden çıktım ve heyecanımı bastırabilmek için koşmaya başladım köyün meydanında. Ardından bizim sensei ile karşılaştım. Yanıma gelip kendimi fazla yormamam gerektiğini ve eve gidip yarın için hazırlıklı olmam gerektiğini söyledi. Haklı aslında. İlk defa böyle ciddi bir göreve çıkacağım için kendimi şimdiden yorup yarın uykulu uykulu göreve çıkmamın bir anlamı yok. Umarım Saizo ile Hana'da göreve hazırdır. Aslında Hana için endişe ediyorum. Bu görevi duyduğunda korktuğunu anlamak çok kolaydı. Neyse ulan yine çok konuşuyorum. Ne yapayım abi? Çıktığım görev hayatımda boyunca çıkmak istediğim görevlerden birisi. Ishigakure'yi kendi ellerimle koruyacağım.
Eve gittiğim anda kendimi yatağa attım. Şöyle bir düşünmeye başladım. Shinano Dağı oldukça tehlikeli bir bölge olabilirdi. Hemde elimde şuan çok fazla ninjutsu yok. Ya hay anasını bak hala heyecanlanıyorum. Hadi bakalım, yarın ola hayrola. Babamın resminin karşısında selam vererek gözlerimi kapatıp güzel bir uyku çekecektim.
Bu gece çekeceği güzel uykusunu özleyeceğinden habersizdi Hirashimatsu..