Belki haklı belkide haksızım, ama ne olursa olsun ben bunu yapmalıyım. O yumruğu rulo saçlının yüzüne kondurup ona bu dersi vermeliyim. Belki şuan atacağım bu yumruk ileride onu şuan olduğu insandan kurtaracaktır; hoş benim amacımda bu aslında. Yarın bugün babamı öldüren şerefsizler gibi kimsenin canına kıymasın diye. Zira en azım adım gibi eminim ki, rulo saçlının hedefi Hirashimatsu'yu ayak bileğinden değil de daha ölümcül bir yerden vurmaktı. O hırs dolu yüzden anladığım bu, vahşi bir hayvan gibi dürtüleriyle hareket eden insanlıktan çıkmış bir canavar. Ve bu beni korkutmasa bile rahatsız ediyor.
Kunai'yi fırlatıp harekete geçtikten sonra zaten çoktan hazırladığı Jutsu'su ile birlikte oda harekete geçti ve Kunai'den sıyrılır sıyrılmaz kafama doğru ufak bir ateşten kurşun attı. Az önce kullandığı jutsu ile aynı olan bu jutsu az önce üçüncü atıştan sonra kesilmişti. Belki hedefini vurduğu için belkide saldırı kontenjanının sonuna geldiği için, ne için olduğundan emin değilim ama eğer jutsuyu aktif ettikten sonra sadece üç tane ateş etme hakkı varsa bu demektir ki iki tane daha tehlikeli saldırı gelecek ve nitekim öyle oldu. İkinci atışı yumruğu savuracağım ve az önce omzumu sıyıran omzum ile aynı yere girdi ve bu canımı epey yaktı; fakat bu benim atacağım yumruğu durduracak bir etken değildi. Üçüncü atışı yapamadan ve az önceki tezimin cevabını alamadan onu metrelerce sürükleyecek yumruğumu tam yüzüne oturttum. Şanslıydı ki son anda tam yumruğu savuracağım omzumdan hasar almıştım yoksa bu yumruğun bedeli daha ağırdı ama galiba buda yeter, öyle umuyorum yani. Yumruğumu yemesinin ardından hırstan olsa gerek yerde iki-üç metre yuvarlandıktan sonra ayağı kalkmaya çalıştı fakat işinin bittiğini bundan sonrasının adaletsiz bir dövüş olacağını anladığını düşündüğüm Hirashimatsu yaptığı jutsu ile rulo saçlıyı yere yapıştırıp beni büyük bir dertten kurtardı. Zira ne yalan söyleyeyim bundan sonra savuracağım her yumruğun rulo saçlı ne kadar kötü ve bunu hak edecek bir insan olsada vicdan azabı çekmeme sebep olacaktı; çünkü rulo saçlı da köyümüzün bir insanıydı ve aynı toprağın çocuklarıydık. Belki bir yanlışın içindeydi ama her insan dersini aldıktan sonra değişebilirdi, rulo saçlı neden değişmesin ki?
Bir bu eksikti. (Kaçmaya yeltenen atı fark etti) Başta da dediğim gibi, ben şanslı bir insan değilim. Sözde yaşlı teyzeyi aşağı indirecekken takım arkadaşımı mecburiyetten etkisiz hale getirdim ve şimdi bu sorun bitmişken birde götten fırlayan bok gibi bu at çıktı. Gelde sövme arkadaş, omzum ciddi bir şekilde yaralandı, teyzeyi hâlâ aşağı indiremedik, at kaçıyor ve Hirashimatsu bileğinden yaralandı. Ve içimden bir ses diyor ki bana bunun dahası da gelecek. Hani gelsin, gelmesin demiyorum ama teker teker gelsin be mına koyim!
"Hirashimatsu, belki bileğini biraz zorlayacaksın ama şu atı az önce beni yakalamak için kullandığın jutsu ile yakalayıp at arabasına bağlar mısın?"
Tüm bunları söylerken üzerimdeki sweatshirt'i çıkarmış ve bir kısmını koparıp akan kanı dizginlemek için kanayan yere doğru diğer elim ile bastırıyorken bir yandan rulo saçlının yanına doğru ağır ağır yürüyorum. Ne olur ne olmaz diye de temkinliyim hani, aniden bir şey yapar falan diye dört gözüm açık. Normalde beni öyle kolay kolay vuramaz ama ilkinde arkam dönük ikincide ise saldırı yemeyi göze almış bir şekilde saldırıya geçmiştim, yoksa öyle ayı gibi güçlü olup ama yavaş olan o tiplerden değilim.
"Bugün bu durumda isek bu senin suçun. Hırslarına yenik düşmen belkide bir takım arkadaşının ölümüne sebep olabilirdi ve katili sen olurdun. Benim babamı da böyle öldürdüler, haince. En azından takım arkadaşını öldürecek kadar gözün döndüyse bunu arkası dönükken yapma gözlerinin içine yaparak bak ve az önce yaptığım ile şuan yapacağım şey için kusura bakma."
Söyleyeceklerimin ardından bayılmasına sebep olacak güçte kafasına doğru bir tekme savuracak ve kafamı rahatlatıp, göreve odaklanacak idim. Yani birazdan Hirashimatsu'nun atı ve eğer düşündüğüm gibi bayıltabilirsem rulo saçlıyı kontrole aldığından emin olduktan sonra tek başıma dağa bu sefer durmaksızın tırmanacaktım. Tek başıma derken Hirashimatsu o bilekle dağa çıkamazdı, şuan atı yakalasın yeterdi bana. Gerisini bir şekilde ben halledecem, bugün bu omzum yerinden kopsa bile teyzeyi aşağı indireceğim başka çarem yok.