Aşağıdaki iki shinobi, olayı yatıştırmak için ellerinden geleni ardına koymuyorlardı görünüşe göre. Çünkü ikisi de çocuğa dil dökmeye başlamışlardı. Veledin dikkatinin dağılması benim işime oldukça yarıyordu. Biraz daha parşomenleri üzerinden çekip çıkarmazsa etkisiz hale getirmek zorunda kalacağım. Bu yüzden en ince ayrıntısına kadar bütün hamlelerimin sonucunu hesaplamak zorundayım. Ame halkı bir yana dursun yaptığım yanlış bir hareket Hiroya ile kendime hasar verilmesi ile sonuçlanabilir. Sıcak savaşta tek bir parşomen bile büyük sorunlar yaratıyorken, yakınımızda patlayan üç adet parşomen hiç de hafife alınacak türden değil.
Yaklaşık olarak 2 - 3 saniye gibi bir sürede çocuğa ulaşabilecek bir mesafedeyim. Önümde de pek bir engel bulunmuyor. Sadece aşağı serbest bir düşüş ve ardından çocuk etkisiz hale gelir. Ama aşağıda ortalık karışmış olacak ki çocuk birden yukarı doğru zıpladı ve karşımdaki binanın tepesine çıktı. Bir şeyler onu ürkütmüş olmalı. İş başa düştü görünüşe göre.
Çocuk henüz beni görmemişti ve şimdi benden uzaklaştığı için sırtı dönük. Hemen üzerinde bulunduğum binadan devriye yoluna atlayacak ve "Bundan sonrasını biz çözeriz. Mavili git doktor çağır. Hiroya çocuğun önüne dolaş, av kıstırmaca yapıyoruz." diye bağıracağım az önce karşımda duran binanın arkasındaki yola doğru koşarak. Amacım çocuğun önüne geçmek. Bir şeyler yapabilmek için önce devriye yolunu kullanarak çocuğun önüne geçmeli ve onu görüş alanıma almalıyım. Bir yandan da önüne direk çıkmayı planlamıyorum tabi ki sadece gittiği yeri takip edecek, gizli kalmaya çalışacak ve sürpriz hamle avantajımı kaybetmeyeceğim. Umarım bu istediklerim olur.