Touke Kouichi
Kendisi annem olur. Bu dünya da varlığına en çok değer verdiğim kişidir. Bana her zaman destek olup, her türlü kötü davranışlarıma rağmen arkamda durmuştur. Kendisi annelerin bir tanesidir. Yeri benim için, en çok önemli olan kişidir.

Hatari Kouichi
Bu da benim biricik, rahmetli babamdır. Annem kadar sevdiğim diğer kişidir. Ölümü beni çok sarsmıştı işin aslı. O yaşarken sözünü pek dinlememiştim. Hep onun dediklerinin tersini yapmıştım. Tabii şimdi böyle davrandığım için köpek gibi pişmanım. Şu an da, olmamı istediği adam olmaya çabalıyorum. Tabii yine eski benim. Hala aptallıklar yapıyorum. Ama artık görevlere çıkıp, bir şeylere başarmaya çalışıyorum. Onun bana gösterdiği yoldan sapmamaya çalışıyorum. Ruhun şad olsun baba.

Kiichi Miyazawa
Bu arkadaş, benim görev arkadaşlarımdan biri. Ayyaş gibi dolanıyor etrafta. Pek de konuşmuyor. Aslında pek muhabbetim olmamıştı kendisiyle. İsmimi söylemiştim de göte, bana cevap vermemişti. Bak hatırlayınca, sinirlendim. Anlayacağınız, insan siklemez bu arkadaş. Dünyayı sikine takmaz. Yani de, bundan da banane. Pek sevdiğim söylenemez zaten. Ama dost, dosttur. İyisi veya kötüsü olmaz. Ya da ayyaşı.

Ganta Akira
Bu herif, piçin önde gideni bence. Çatık kaş ismini taktığım, yegane dosttur. Hiç sevmem piçi. Yegane olması oradan geliyor. Yağmurlu günde su vermem bu piçe. İlk tanıştığım zaman, bir yanlış anlaşılma olmuştu. Kendimi komik duruma düşürmüştüm. Ama suç o götverenindi. Ha birde, piç benden yaşça küçük. Ama gösterdiği yaş, rahmetli babam kadar. Buna ne yedirmişler merak ediyorum. Uzun zamandır görmedim kendisini. Acaba nereye kayboldu?

Kazuko Mifune
Bu çocukla bayağı küçükken tanışmıştık. Acayip biriydi. Hakkında pek fazla bir şey bilmiyorum. İsmini ve köyünü biliyordum. Sahi köyü neydi la bu puştun? Unutmuşum onu da sanırım. Her neyse. Ben bu çocuğu ilk arkadan görmüştüm. O zamanlar küçüklük işte. Kız çocuğuna benzetmiştim. Acayip bir şekilde tanışmıştık. Ama nasıl olmuştu, tam anımsayamadım. Zaten o günden sonra bir daha görmedim. Tipi nasıl olmuştur, merak ettim doğrusu. Biraz daha erkeksi olmuştur umarım. Yoksa evin yolunu bulamayacak çocukcağız.

Shiomiya Kiyo
Aslında yazılacak çok şey var bu çocuk hakkında. Kendisi tam bir velettir. Öyle böyle değil. Bununla trajikomik bir şekilde tanışmıştık. Yokuştan falan yuvarlanmıştı. Sarhoş bir şekilde. Velet falan da, eşek oğlu eşek gibi içmişti. Tabii benim de yardımsever damarlarım kabarmıştı onu görünce. Sonra üzerine işemiştim. Nehre falan götürmüştüm. Ayıltıp, evine göndermiştim işte. Öyle değişik şeyler yapıp, yardımcı olmuştum. Sonra bu velet ile bir göreve çıkmıştım. Görevde benden aha çok işe yaradığını da kabul etmek lazım. Topişliğinden gelen, bir nazik konuşma şekli vardı. Onun sayesinden götü kurtarmıştık işte... Ne günlerdi be!

Shou Tatsuya
Bu evrende en çok iğrendiğim kişidir kendisi. Tam bir delidir. Kozmosun çıkardığı, peydahladığı en büyük delidir bence. Çok kötü bir şekilde tanışmıştım piç ile. Piç diyorum, piçlere hakaret ediyorum. O derece kaltak biri bu Tatsuya. Bunu 7-24 döveceksin ki, aklını başına devşirsin. Yani başka şekilde akıllanmaz. Bununla ilk tanışmamız, beni bir suça alet etmesiydi. Biraz zaman önceydi bu. Yaşım daha gençti o zamanlar. Her neyse. Gel zaman, git zaman bununla sık sık karşılaşır olduk. En son göreve çıktık. Görevin içine falan sıçtı. Cidden sıçtı. Açtı götünü, sıçtı meydana. Ondan sonra da, koşarak gözden kayboldu. Allah'ını seven bulursa, Ishigakure'yi haber vermesin. Kayıp, ama aranmıyor. Bulan, lütfen olay yerinden bir an önce uzaklaşsın. Dünyanın en büyük baş belasına, bulaşmayın. Bu bir öneridir. Ama emir olarak da algılayabilirsiniz. Canını seven kaçsın!