İsim: Yukishiro Benjiro
Boy: 1.81 m
Kilo: 70 kg
Köy: Kusagakure
Element: Fuuton
Seviye: C-Rank
Rütbe: Chuunin
Portre
Görünüm
Görünüm : Uzun ve zayıf bedeni ne uzun ne de kısa sayılamayacak sarı saçları ile tamamlanmıştır. Yüzü zayıflığına uygun bir şekilde ve henüz sakalı çıkmamış bir cilde uygun durumdadır. Bal rengi gözleri ile dikkat çeker. Kıyafet olarak genel anlamda atkısıyla uyumlu gömlek ve altına daima siyah kot giyer.
Kişilik : Duygularını yakından tanımadığı insanlara göstermekten korkar Benjiro. Bu nedenle genellikle katı birisiymiş gibi davranır. Hareketleri ona göre gerçekçidir ve rol yapmaya yeteneği olduğuna içten içe inandırmıştır kendini. Geçmişinde babasının onu suçlu görerek dışlaması yüzünden ailesi ve dostu olarak gördüğü insanlara karşı aşırı korumacı bir tutum gösterir. Güven ve sevgilerini kaybetmekten korkar hatta bunu düşünmek bile babasının onu terkedip gitmesini hatırlattığı için dayanılmazdır. Elinden geldiği kadar mütevazi davranmaya ve çekinse bile tanıdığı tanımadığı herkese iyi davranmaya çalışır. Merhametlidir ancak olay ailesi ya da sevdiği birisi ise yapabileceklerinin sınırı yoktur. Genellikle sıcak bir gülümsemeyle karşılar insanları ve konuşma şeklide bu yöndedir. Ancak bazen geçmişine dair anılar canlanır zihninde ve işkence çekercesine tatsızlaşabilir yüz ifadesi. Hayatını daha fazla güç ve bilgelik arayarak geçirmek ister. Çünkü güçlenirse ve gücünü bilgiyle birleştirirse sevdiklerini asla kaybetmek zorunda kalmayacağına inandırmıştır kendini. Dışarıdan ne kadar sıcak davransa ve gülümsese de iç dünyasında kaybettiği insanların yasını ve bu yüzden duyduğu suçluluk hissini aşamamış ve bu durum onu ufak bir ışık dahi göremediği bir karanlığa sürüklemiştir. Sevdiği insanlara karşı duyduğu hassasiyetin onun güçlenmesini engellediğini düşünürken başkalarının da farklı dahi olsa bir hassasiyetinin mutlaka olduğunu farkettirmesi onu gücün yanında bilgi arayışına da yönlendirmiştir. Karamsarlığı bazen utangaçlığa ve geri planda kalmasına sebep olsa da abisinin desteğiyle bu duruma göğüs gerebilmiştir.
Özgeçmiş : Karanlık... Küçüklüğüm hatırlamak istemediğim karanlık anılarla dolu. Bir çocuk gülümsemeli ve anne-babasına sarılabilmeli bana göre. Ama annesini hiç görememiş bir çocuk ne yapmalı ?
Annem ben doğarken kan kaybından beni göremeden gözlerini bir daha açmamak üzere kapatmış. En azından beni bu olayın sorumlusu olarak gören babamın bana anlattığı gerçekler bunlar. Küçükken babanız size bu gerçeği gözlerinde asla şahit olmak istemeyeceğiniz bir nefret ile anlatırken anlayamıyorsunuz. Bu konuşma gerçekleştiğinde ilk istediğim şey bağırabildiğim kadar yüksek bir sesle ağlamaktı. Bedenimden büyük bir acıyla haykırmak istedim elbette. Ancak babamın gözlerindeki nefret buna engel oldu. Tiksinerek ve nefret ederek bakıyordu bana, sanki ben onun çocuğu değilmiydim? O zamanlarda ne ona karşı çıkabilecek gücüm vardı ne de çaresizce ağlabilecek halim. Ağlayamadım çünkü karşımda bana nefretle bakan bir çift göz vardı ve benim ağlamamı bekliyordu. Gözlerim doldu, gözlerimi kapattım ama göz kapaklarım kapalı kalamayacak kadar dolmuştu. Yavaşça gözlerimden süzülen damlalar işlediğime inandığım günahımın geçici izleriydi. Kalıcı izleri ise hayatımın her anında aklımdan çıkmayacak olan o gözlerdi. Dışlanmışlık herkesin tadacağı bir his olabilir ancak bunu ailenizden kalan son kişi tarafından yaşadıysanız kelimelerle ifade edilemez acılar çekmişsiniz demektir. Susabildim sadece, sustum ve daha da derine saplandı bu acı gerçek. Bir şey söyleyemedim ve yapamadım. Çünkü zayıftım, kendi ailesi tarafından terk edilmiş zayıf bir çocuktum. Babam bu konuşmadan sonra gitti ve benim hiç bir zaman bir babamda olmadı. Ailem, sevdiğim insanlar artık yoktu ve zayıftım. Çaresiz küçük bir çocuk ama hiç bir çocuğun yaşamaması gereken bir geçmişi olan çocuk. Asla kurtulamadığım karanlığın kaynağı bu anılarım. Ardından başka bir aile tarafından evlat edinildim. Hayır bir annem ve babam olmadı hiç bir zaman, ancak abimle o zaman tanıştım. Karanlığımı gören ve bana yardım eden abim. Annem ve babam olmasalar da abime ve o insanlara ailem demeye karar verdim. Onları korumak için güçlenmem gerekir. Onları kaybedemem, artık zayıflıklarıma tahammül edemem. Eksiklerimi kapatabilmem ve daha da güçlenmem gerekir. Beni bırakmayan bu karanlık tek seferde olsa benim güçlenmemi sağladı. Karanlıkta tek başınıza uzun süre oturursanız çocukça onu reddetmekten vazgeçip acılarınızı kabullenebilirsiniz. Herkesin acı çekmesine neden olan bir zayıflığı vardır. Bu gerçek beni daha güçlü yaptı. Artık günlerimi ailemle beraber daha mutlu olabilmek için harcıyorum. Ne kadar olabileceğine inanmasam da tek çarem bu.
Amaç : Sevdiği insanları korumak, daima daha güçlü ve bilgili olmak.
Eksiklikler :
Depresif; geçmişte yaşadığı acıları tekrar yaşamaktan korkar, bunu engellemek için gerekli güç ve bilgisi olmadığını düşünerek olumsuz düşüncelerle kafasını doldurur.
Sosyal Yetersizlik; tanımadığı insanlara duygularını belli etmenin bir zayıflık olduğunun düşünerek onları tanıyana kadar mümkün olduğunca resmi ve duygusuz bir tavırla konuşmaya çalışır ancak bu durum başlangıçta aklında karamsar senaryolar oluşturmasına ve konuşmaya hatta aynı ortamda bulunmaya bile çekinmesiyle sonuçlanır.
Güç: 5
Çeviklik: 5
Kondisyon: 5
Potansiyel: 6
Varlık: 3
Zeka: 6