gönderen GM - Naruto tarih 25 Eyl 2016, 21:23
Sorulara teker teker cevap versen de, karşında duran Kikaku hiçbir harekette bulunmuyor. Sorunun cevabının doğru olup olmadığını söylemezken, sen de sonuçları soruları cevapladıktan sonra öğreneceğini anlıyorsun. Bu yüzden de ilk iki sorudan sonra, cevaplarını verirken sadece düşünme süresi kullanıyorsun. Bunun dışında hiçbir duraksama yaşamıyorsun. Böylece de kısa sürede üzerine düşen görevi bitiriyorsun. Geriye kalan tek şey, 5 doğruya ulaşıp ulaşmadığını anlamak oluyor. Sen her ne kadar soruların tek bir cevabı olamayacağını düşünsen de ve sorular da gerçekten bu türden olsa da, Kikaku'nun açıkça her sorunun tek bir doğru cevabı olduğunu söylemesi, içine düştüğün bu sınavdaki tek sorunun oluyor.
Soruları cevaplamanın ardından yarım dakika kadar bir süre geçtikten sonra, Kikaku iki elini yana kaldırıyor ve kocaman bir gülümsemenin sonunda, “Uyku kapısı oyununun sonuna geldik! Sana 7 soru sordum Yoshiro ve her birine cevaplar verdin. Şimdi bakalım kaç doğrun var ve buradan çıkabilecek misin!” diyor. Hemen ardından ise “Birinci soru... YANLIŞ!” diyor ve bir kahkaha atıyor. Birkaç saniye süren kahkahası sonlandığında “İkinci soru... Doğru!” diyor, ancak morali bozulmuş gibi bir tavır takınıyor. Kikaku hemen diğer sorunun cevabına geçtiğinde, “Üçüncü soru... YANLIŞ!” diyor ve yine kahkahalar atmaya başlıyor. Bir öncekine göre daha fazla süren bu kahkahanın ardından ise, tekrar yüzü asılıyor ve “Dördüncü soru... Doğru!” diyor. Yanlış cevap vereceğini düşündüğün soruya doğru cevap vermiş olmak içini bir parça rahatlatsa da, şimdilik iki doğru iki yanlışın olması sebebiyle ve bir soruya daha yanlış cevap verme hakkını kullandığını bildiğin için bir parça tedirgin olmaya başlıyorsun. Yine de umudunu yitirmeden diğer sonuçları dinlemeye devam ediyorsun.
Beşinci soruya gelen Kikaku, seni birkaç saniye süzdükten sonra “Beşinci soru... YANLIŞ!” diyor ve bir kahkaha daha patlatıyor! Giderek irite edici olan bu kahkahaları sadece verdiğin doğru cevaplar sustururken, Kikaku “Altıncı soru... Doğru!” diyor. Yine tınısız ve mutsuz bir şekilde sonucu söyleyen Kikaku, sonuçları açıklarken ilk kez farklı bir şey söylemeye başlıyor ve “Son soruya geldik Yoshiro... Eğer bu soruya yanlış cevap vermiş isen, bu odanın neden “Uyku” olarak adlandırıldığını anlayacaksın. Cevabın yanlış ise, seni sonsuz bir uyku saracak ve her uyandığından, yine uyuyacaksın. O kadar ki, artık uyuduğunda bile uyanık olacak ve uyuyor olduğuna lanet edeceksin! Hazırsan söylüyorum Yoshiro... Son soruya verdiğin cevap...” diyip susuyor. Saniyeler bir fare gibi etini kemirmeye başlarken, Kikaku yarattığı bu gereksiz gerilimden zevk alırcasına suratına bakıp gülümsüyor ve sonunda “Yedinci soru... YANLIŞ!” demesinin ardından, bu ana kadar attığı en büyük kahkahayı atarken bağıra bağıra “İYİ UYKULAR YOSHIRO! UYKU LANETİNİN TADINI ÇIKAR... TABİ BÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜNSE!” diyerek kahkahalar atmaya devam ediyor. Sen ise, kafandan aşağıya dökülen kaynar kazanlar eşliğinde göz kapaklarının ağırlaştığını hissediyorsun. Hikayenin böyle bitecek olması kanına dokunuyor. Kikaku'nun kahkahaları beynine hançerler sokarken, içinden geçen onlarca yemin kan kusturuyor sana. Uykuya karşı direnmeye çalışsan da, göz kapaklarının kapanmasına bir türlü engel olamıyorsun. Bu zifiri karanlığın içinde kalmanın, hele ki Kikaku gibi bir ruh hastasının eliyle böyle bir şeye maruz kalmanın kabul edilmezliği ile hikayenin bitişine şahitlik ediyorsun. Artık tam anlamıyla yaşayan bir ölüye dönüşüyorsun!
...
İrkilerek ve yerinden sıçrayarak gözlerini açtığında, kendini o bembeyaz kocaman salonda buluyorsun. Neler olup bittiği hızlıca kafandan geçerken, az önce olanların gerçek mi yoksa bir genjutsu mu olduğunu düşünmeye başlıyorsun. Oyunu kaybetmiş olmana rağmen neden hala burada olduğuna bir cevap bulamazken, salonda yayılan Kikaku'nın ekolu sesiyle yerinden doğruluyorsun. “Uyan artık Yoshiro...” diyen Kikaku'nun sesinin nereden geldiğini bilemesen de, hayatta olduğunu ve her şeyden öte, uyumuyor olduğunu bilmek seni rahatlatıyor. Bu yüzden ayağa kalkıp kendini toparlarken Kikaku'nun “Evet Yoshiro, oyunu kaybettin ama yine de buradasın...” diyerek konuşmaya başladığını duruyorsun. Adamın konuşmasına herhangi bir şekilde müdahale edemeyeceğini bildiğin için sadece dinlemekle yetiniyorsun. Bu durumun farkında olduğunu düşündüğün Kikaku da sana bir söz hakkı tanımazken “Oyunu kuran ben olduğum için, kuralları da değiştirebilirim, öyle değil mi? Bu yüzden bir istisna yapıp senin için kuralı değiştirdim. Bunu neden yaptım biliyor musun Yoshiro? Çünkü zayıf olduğunu, hatta bir çöp olduğunu biliyor olman hoşuma gitti. Sana acıdım, öte yandan seni takdir ettim. Hem acıyıp hem takdir ettiğim bir kişi daha önce olmamıştı. Bu yüzden de seni oyunun galibi ilan ediyorum!” diyerek olayları açıklıyor. Bu şekilde bir galibiyet elde etmiş olmak seni ne kadar tatmin eder bilinmez, ancak şimdilik hayatta kalmış olmaktan mutluluk duymadığın da söylenemez. Dolayısıyla her şey sıfırdan bir kez daha başlarken, Kikaku “Sıra diğer kapılarda Yoshiro... “Yaşam” mı, “Kan” mı, yoksa “Nefes” mi? Sana verdiğim şansı boşa harcama Yoshiro...” diyor ve sesin tüm ekosu sonlanıyor. Geriye bir tek sen ve üç oda kalıyor.
Bu hesaba atılan PM'ler kontrol edilmemektedir.