- Kapalı konu
- Kamiwaza Kageri ikinci pasiflik uyarısını almıştır.
Kagami’nin ardından konuşmaya ilk başlayan kişi Bachuru oluyor. Ne var ki, cümleleri pek de Kagami’nin duymak istediği cinsten olmayacak ki, Kagami’nin yüzünden belli belirsiz bir ekşime görülebiliyor. Bachuru’nun son cümlesinden sonra ise, gayri ihtiyari olarak gülümsüyor ve bu gülümsemesi esnasında ağzından bir miktar hava kaçırıyor. Bu küçümseyici tavrına rağmen, dizginleri elinden bırakmayan Ishio konuşmaya başladığında, Kagami ciddi bir şekilde onu dinlemeye koyuluyor. Konuşmasına herhangi bir mimikle dahi müdahale etmeyen Kagami, Ishio’nun son cümlesinden sonra yerinde biraz doğruluyor. Yüzünde yine hafif, gergin bir tebessüm oluşurken “Sondan başlamama izin verin…” diyor ve bir nefes aldıktan sonra “Eğer çıkış varsa, giriş de vardır. Limanımızdan Takigakure shinobisi çıkıyor, ancak onun yerine Yıldırım Ülkesi’ne ait bir gemi dönüş yapıyor. Peki Takigakure shinobileri nerede? Karayolu ile gelecek değiller, değil mi? Daha açık nasıl anlatabilirim ki.” diyor kollarını birleştirerek. Bakışları yerdeki adamlara kayan Kagami tekrar Ishio’ya döndüğünde “İşbirliğine hazırım diyorsun, ancak dostların aynı şekilde konuşmuyor. Kaygılarınızı anlıyorum, benim doğruları söylediğimden şüphelendiğinizi de…” diyor ve bir nefes daha aldıktan sonra “Bu yüzden karışmıyorum. Ne istiyorsanız, nasıl istiyorsanız, o şekilde yapın. Bana soru mu sordunuz, cevap veririm. Bana emir mi veriyorsunuz, uygularım. Haberci mi göndereceksiniz, gönderin. Bu adamlara ne yaparsınız, umursamam. Zindan olarak kullanabileceğiniz yerimiz var, oraya götürün. Ölüyü gömün… İstediğinizi yapabilirsiniz.” diyor. Fakat bir anda yerinden hışımla kalkan Kagami, sanki olduğu yerde büyürken bakışlarını Bachuru’ya dikiyor ve “Ama sakın beni aptal yerine koymaya çalışmayın! Yerde yatanlar bunu denedi ve bedeli ödediler! Daha da ödeteceğime emin olun! Bu yüzden ister Altın Jenerasyon olun, isterseniz Daimyo’nun bizzat kendi olun… Sakın beni aptal sanmayın!” diyor. Bu öfke nöbetini sadece cümleleri ile atlatan Kagami olduğu yere otururken, artık rahat bir görünüm sergilemeye başlıyor. Kollarını birleştirmiş bir şekilde, yüzünde sahte bir gülümseme ile sizlere bakmakla yetiniyor.
Kagami’nin bu teslimiyeti üzerinden sadece birkaç dakika geçiyor. Odada sizler yapacaklarınızın planını yaparken, karargahın kapısı birden aralanıyor ve içeriye 10 shinobi giriyor! Gördükleri manzara karşısında son derece şaşkın duran shinobilerin bakışları ilk önce yerdeki ölüye, daha sonra yine yerde olan iki arkadaşlarına, sonrasında da Kagami’ye dönüyor. Kagami onlara yan bir bakış attıktan sonra, karargaha ilk giriş yapan shinobi sert gözlerini, size dikiyor. Diğerleri de aynı şekilde bakışlarını size dikerken shinob lafa giriyor ve “Kagami-sama, neler oluyor burada?” diyor öfkeli bir şekilde. Kagami ise, sanki Ishio’yu taklit edercesine kollarını iki yana açarken “Bilmem, Nikkougakure’den bizi sorgulamaya gelen shinobi arkadaşlara sor.” diyor. Öfkeli görünen shinobilerin bakışları size dönerken, adamların bazılarının elleri ekipman çantasına gidiyor, bazıları el mührü için hazırlık yapıyor ve bazıları da katanalarını hafiften kavramaya çalışıyor. Ancak hepsi de ilk olarak sizden gelecek bir cevabı bekliyor.