gönderen Arashi Nobu tarih 10 Eki 2016, 22:54
Saatler hızla akıp geçmişti ve yol gözümüzü açıp kapayıncaya kadar bitmişti. Tabi bu arada bende güzel bir uyku çekmiştim, her ne kadar uykusuzluğa alışkın olsam da, arada sırada böyle uykular rahatlatıyor. Özellikle görev esnasında böylesi rahat bir uyku bulabilmek zorken. Bay Sanraku, bizi oldukça hoş ağırlıyor aslında. Bütün o yağmurun altında bizi yürütebilirdi, ancak arabasının kapılarını bize açtı. Köyümüze yatırım fırsatlarıyla geldi. Bu adamın işini bugün görebilirsek, refah seviyemiz bir kaç derece daha artabilir bence.
Arabadan inmiştim. Kollarımı havaya ve iki yana açarak bütün bedenimdeki kasları iyice gererken "Hıaaaaa...!" diye bir ses çıkarmıştım. Arabanın sallantısı beni gerçekten yormuştu ancak uyku, hiç bulamayacağım bir uykudan iyiydi. Bu yüzden şikayet edecek değilim. Bay Sanraku, arabası uzaklaşırken bize görevimizi tekrarlamıştı kısaca. Yapmamız gerekeni biliyorduk, bu yüzden daha fazla konuşmanın lüzumu yoktu. Tüccar adam hana girmek için adamlarına işaret vermişti ve hep birlikte, korunmalı bir vaziyette içeri dalmışlardı.
Şimdi ise biz bize kalmıştık tekrar. Böylesi daha iyi, kendini bilmez, korkak ama her şeye burnunu sokan tipleri korumak sanıldığının aksine oldukça sinir bozucu. Gereksiz paranoyalarla her şeyden korkup, size fazladan iş yaptıranları bazen öldüresiniz bile geliyor. Ama iş, iştir diyoruz işte. Yağmur dağılmış, gökyüzü açmış ve yıldızlar gökte parlamaya başlamıştı. Bizimkilere;
"Hadi yola koyulalım." dedim ve hemen doğu tarafını tayin ederek oraya yönelmiştim. Yol için bile fazladan zaman kaybetmemizin bir alemi yoktu. Kazu'nun görevimiz hakkında bilgisi yoktu. Bu yüzden onu, yolda bilgilendirmeye başlayacaktım;
"Kazu, Bay Sanraku ile kısa bir konuşma yaptık. Kendisinin bize ihtiyacı olmadığı konusunda oldukça emin. Ancak yinede bize bir iş verdi, eğer bu işini görürsek Taiyou'ya bahsedilen bağışı yapacak ve üzerine bize bile para verecek. Biliyorsun, Taiyou, bize görevi ne pahasına olursa olsun tamamlamamızı emretti. Bu yüzden sana sormadan kabul ettik, zaten bu konuda sorun yaratmayacağını düşünüyorum. En nihayetinde biz aynı tarafın shinobileriyiz. Her neyse... Çenem düşmeden devam edeyim. Şimdi bir köye gidiyoruz, köy halkının tüccarımıza yüklü bir borcu var, onu tahsil edeceğiz. Ancak birde ek olarak pis bir iş var, bize kişisel olarak para kazandıracak iş ise o. Nakamura Eijiro adındaki bir adam, köy halkını Bay Sanraku'ya karşı kışkırtıyor ve paraların ödenmesini engelliyor. Tüccarımız, onun kafasını istiyor. Bu kısmının size sorun olabileceğini tahmin ediyorum, eğer sorun ederseniz merak etmeyin, ben sizin için bu işi seve seve halledebilirim. Ama asıl mesele, köy halkını nasıl ikna edeceğimiz. Fikirlerinizi dinliyorum." diyecektim ve yoluma devam edecektim. Konuşmalar sürüyorken koşup kendimizi yormaya gerek yok. Bu yüzde şimdilik yürüyelim.