gönderen Arashi Nobu tarih 12 Tem 2016, 20:34
Parayı veren kişi Bay Nobura'ydı. Gerçek patron oydu ancak korunmamız ile ilgili kararları ben veriyordum ve gerçek bir lider edası ile alacağı kararları tartabiliyordu, tüccar adam. Mantıklı olan neyse ona göre kararını vermişti ve kısa süre sonra arabayı kenara çekip, gecenin nöbetine başlamıştım. Önce güzelce karnımı doyurmuştum, tıka basa değildi sadece ihtiyacım kadar yemiştim. Ağzına kadar dolu bir mide ile hareket etmek çok zor, bu yüzden görevlerim esnasında yiyeceği minimumda tutmayı öğrendim.
Gece oldukça sakin ve serindi. Bunun en büyük sebeplerinden birisi açıklıkta konaklıyor olmamızdı. Üzerime ufak bir battaniye örtüp, gece nöbetime devam etmiştim. Ufak bir soğuk bile görevimi etkileyecekse adıma leke sürülürdü doğrusu. Sabah olduğunda, gün ışımaya başladığında malzemelerimizi toplamıştık. Bay Nobura, atları eyerlerken ben bir kaç saat kestirebilmiştim. Zaten öğle vakti Hofuna surlarına varmıştık ve görev başarılı bir şekilde geçmişti.
Çok fazla durmaya niyetim yoktu. Zira Hofuna'da bir işimde yoktu. Bu yüzden tekrar köyüme yol çıkmış ve bir şekilde, hiç badire atlatmadan evime dönmüştüm. Yani köyüme. Soluğu direk rapor vermek için Daimyo binasında almıştım. Bir kenara geçmiş ve elime aldığım kağıt kalemle, ağzımdan dökülecek o resmi sözcükleri karalamaya başlamıştım;
"Görevli: Arashi Nobu
Görev: Tüccarlık yapan Bay Nobura'yı Hofuna Şehrine güvenli bir şekilde ulaştırmak.
Rapor:
Görevimin ilk günü öğle vakitlerinde, Nikkougakure meydanında Bay Nobura ile temasa geçtim. Yola sıkıntısız bir şekilde başladık. Yarım gün boyunca karşımıza hiç bir engel çıkmadan ilerlemeye başarabildik. Ancak ilk günün akşam vakitlerinde, girdiğimiz ufak bir korulukta önümüze yıkılan bir ağaçla karşılaştık. Görevimin verdiği sorumluluklar doğrultusunda kısa sürede silahlanıp, Bay Nobura'yı ve mallarını güvene almayı başarabildim. Ancak bize saldıran üç küçük çocuktu. Tahminin 13 - 14 yaşlarındaydılar. Ya kaçaktılar ya da bir köye bağlıydılar. Herhangi bir alınbandı taşımadıklarından ötürü bunu anlayamadım. Bir kaç konuşma sonrasında çocukların gözünün korkması ile yolumuza düşen ağacı kaldırmalarını söyledim. Hırsızlar, hayatlarını tehlikeye atmamak için sözümü dinleyip yolumuzu açtılar ve herhangi bir zaiyat vermeden, sıfır çatışma ile oradan uzaklaşmayı başardık.
Gece çöktüğünde karanlıkta yolculuk etmenin tehlikeli olabileceği kararını aldım ve bu fikri Bay Nobura'ya açıkladığımda, açıklık, çevreyi rahatça görebileceğim bir yerde konakladık. Sabah kadar nöbet tuttum ve herhangi bir sorunla karşılaşmadık. İkinci günün öğle vaktinde Hofuna Şehrinin surlarından içeri girdik ve görevimi başarı ile bitirebildim. Ardından ise köyüme geri döndüm.
Kişisel değerlendirme: Bence Bay Nobura, köyümüzün hizmetlerinden oldukça memnun kaldı. Bunun yanında köyün yarım günlük uzağındaki korulukta araştırma başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Çocuklar yakınlarda bir yerlerde köy olduğunu belirttiler ancak görevimin dışına çıkamayacağımdan ötürü bu konunun üzerinde duramadım. Dahası bu küçük hırsızlar gelecekte başımıza veya oradan geçecek yolculara büyük sıkıntılar doğurabilirler."
Kısa süre sonra raporum bitmişti. Altına imzamı attıktan sonra, görevliye teslim edecek ve bütün prosedürleri yerine getirdikten sonra günün geri kalanını evde dinlenerek geçirecektim.