Adamın hevesini siktim attım sanırım. Az biraz zorlasam üzülebilirim ama, hayatımı siktiği gerçeğini göz önünde bulundurursak tek seferde kestirip atabildiğime sevindim aslında. Neden Mori'yi beğenmedi bilmiyorum ama o karı o sinsilikle bence tam istediği şeyleri başarırdı Eiji'cağızımın. Yine de kendi bilir. Kurcalamadım bu konuyu kafamda daha fazla, hala elimde olan alınbandımla kalakaldım başbaşa. Eiji odaya girip tatava yapalı çok dakikalar geçmemişti aslında ama, birden böyle sap gibi kalmak çok uzun süre geçmiş gibi hissettirmişti nedensizce.
Gözlerim yalnızlığa alışsın diye etrafa saf saf bakındım önce. Altımdaki yatakla tabure dışında odada bir sikim olmasa da, duvarları, tavanı falan inceledim sebepsizce. Hani olur ya, aynı gereksiz konuyu defalarca çalışırsınız sınav öncesi sırf kendinizi çok çalıştığınıza kandırmak için, öyleydi aslında. Bir süre sonra, sessizlik sinirlerimi bozmaya başladı. Öyle ki, kafamdaki çingene bile inadına çenesini kapalı tutuyor gibiydi. Bana sataşması için muhteşem bir durumdaydım ama tam tersi, susmayı tercih ediyordu işte. Belki de kararımı o kadar saçma bulmuştu ki, laf sokmaya bile tenezzül etmiyordu. Belki de bu yalnızlık, önümde beni bekleyen bilinmezliğin başlangıcıydı. Önce sol bacağımı huzursuz huzursuz salladım. Sağdakini sallamaya götüm yemediği için, bu sallamanın şiddetini biraz daha katlamak zorunda kaldım. Bir süre sonra bundan da sıkıldım, huzursuzlukla salladığım bacak beni iyice huzursuz etti iyi mi? Lan acaba kabul mu etseydim? Mal mıyım lan? Gurur ayağına sik gibi mi bıraktım kendimi? Bak iyice kendi kendime kafamı karıştırdım. Daha demin ne güzel şak diye soktum lafı Eiji'ye, ağlaya ağlaya çıktı şerefsiz. Niye şimdi sik sok şeyler düşünüyorum ki? Hem, Kouki'yi sordum lan götverene, neden anlatmadan çıktı?
Şöyle bir yokladım kendimi. Bedenim, eskisine nazaran daha az sızlıyordu. Zorlamanın bokunu çıkarıp, ayağa kalkmayı deneyeceğim, Gizlilikle, ses çıkarmamakla falan uğraşmayacağım, yaralı adamım nereye kaçayım amına koyayım. Bunun da farkındadır herhalde insanlar. Bu olay beni çok zorlamaz da kapıya yanaşabilir, açabilirsem, ve de karşıma biri çıkarsa giyecek don falan isteyeceğim. Öyle hemen Kouki'ydi, Eiji götüydü, girmeyeceğim olaya. Biri çıkmazsa, devam etmeyeceğim ilerlemeye, zira narin bedenimi daha fazla yormaya gözüm yok. Belki biraz kapı eşiğinde dikilip gelen giden var mı, odanın dışarısı neye benziyor, bakınabilirim.
Baktım hiçbiri olacak gibi değil, kalkamıyorum lanet yataktan, olduğum yerde
"Bari bir don falan getirin!" diye bağıracağım. Çok büyük bir mekanda olduğumuzu sanmıyorum o yüzden kapının ötesinde birileri olmasa bile duyulur bence sesim.