Oishi kız işinden anlıyor mu diye merak etmedim değil... Ama sıradan bir insanın vereceği tavsiyeler verdiğine ikna olmam birkaç saniyeden uzun sürmedi. Hatta bir saniyeden... Konuşabilmek için yavaş yürüyorduk. Bu sayede ben de şu ana kadar fark ettiklerimi anlatmak için zaman bulabildim. Her zamankinden daha kısık bir sesle ve hızlıca anlattım gördüklerimi. "Fark ettin mi bilmiyorum ama her hareketimiz izleniyor. Bizi gizlice izlemek yerine göstere göstere izliyorlar. Gözdağı veriyorlar akıllarınca. Dikkati elden bırakmayalım." Kız tavlama taktikleri için de teşekkür edecektim ama hem yolun sonuna yaklaştık hem de laubaliliğin zamanı değil.
Zemin kat görüşümüze girdiğinde ise ikimizde donup kaldık bir saniyeliğine. Naosuke isimli ilginç bir tip vardı. Aslında benim daha topluma açık versiyonuma benziyor ama ben daha şirinim sanırım, herif bildiğin tekinsiz. Bizi görünce dikkati bize yöneldi. Sanıyorum ki bakışlarının hedefi Oishi. Ciddi ciddi süzdü Oishi'yi adam. Sonra da sırıttı... Acaba herif gay mı? Herifte de Oishi'den hoşlanacak bir tip var çünkü... Al sana bir bağlantı daha, hıhıhıh. Kibar da bir beyefendiymiş. Yine iyisin Oishi. Hıhıhıhıh...
Adamdan korksam mı yoksa iyimser mi olsam diye karar vermem zor olmadı. İyimserlikten nefret ederim. Heriften korkmaya karar verdim. Adam da beni haklı çıkartmakta gecikmedi. Yerden devasa çantasını aldı ve merdivenlerden çıkarken bize de iyi günler dilemeyi ihmal etmedi. Bu kadar büyük bir çantanın içinde neler olabileceğini sorguladım hemen. Eşek ölüsü haricinde aklıma gelen ilk ihtimal kılıç oldu. Yamato götleği senin için de gelecekler demişti ama bu kadar erken olmasını beklemiyordum. Bu heriflerin her birinin özel kılıçları olduğunu duymuştum. Çantasında kılıcını taşımaması için bir sebep yok.
Çantasında kılıç taşıması ihtimali daha sıkıntılı ihtimalleri düşünmeme vesile oldu. Bizi bu kadar sıkı takıp eden Ameliler bu heriften de haberdardır. Herifin burada ne işi var bilmiyorum ama umarım biz buradayız diye burada değildir ki bu ihtimal nedense bana yakın geliyor. Herifin ilginç davranışları beni böyle düşünmeye itiyor. Amelilerin ve Kirililerin ortaklık yapması beni şaşırtmaz çünkü iki ırk da kuul piçlerden oluşuyor. Lanet, bir şekilde bakacağız çaresine.
Kendi düşüncelerimde kaybolma yolundayken Oishi bir bahane uydurup herifin peşine düştü ve beni de düşüncelerimden ayırdı. Hiç bozuntuya vermeden hayatıma devam ettim ve Mishi'ye el sallayarak karşılık verdim. Ardından gülümseyebildiğim kadar gülümseyerek bankonun önüne geçtim ve "Epey ilginç bir tip. Buranın yerlisi değil herhalde. Hehehe..." diye çaktırmadan adamı sordum. Sonuna da aptalca esprimsi bir şey ekledim ki şüphe çekmesin. Cevabından sonra da direk konuya girdim. "İşten sonra beraber yemek yiyelim mi? Belki kasabayı gezdirirsin bana." dedim olabildiğimce kibarca ve gülümsememi yayarak. Olaya bak, yukarıda bizi ortadan ikiye böleceğini düşündüğüm, tüm dünyada adı olmasa da sanı bilinen bir herif var ve ben burada kız tavlamaya çalışıyorum. Neyse, son günlerimi ilginç geçirmiş olurum en kötü ihtimalle...