İlk olarak insanları projelere yatırım yapmaktansa para-gp dönüşümüne yönlendiriyor.
Kimse bağış yapmazsa, insanlar istediği kadar GP biriktirsin, B-Rank veya üstünü öğrenemez, haliyle. Burada yönlendirme söz konusu değil, opsiyon verme söz konusu.
Şuan bile pasif operasyona bıraksak iki ayda 80 gp değerinde para kazanıyoruz.
Sadece 80GP kazanıyorsunuz, bunun içerisinde para yok, ekipman yok, prestij yok, kurgu yok, oyun oynamak hiç yok.
Bu tarz meblağlarla oyun içinde karşılaşmak çok imkansız değil gibi.
Çok da mümkün değil aslında.
Basit bir hesap yapınca x18 gibi bir rakam çıkıyor. Buda bir haftada 180 gpye denk geliyor ki yine oyunun dengelerini sarsan bir şey. Yani bir süre sonra tüm oyuncular isviçre çakısına dönecek.
Burada çok fazla farazi durum sunulmuş. Ben durumun böyle olacağını düşünmüyorum açıkçası. Çekiliş yapacağımız belli değil. Yapsak bile tek kullanımlık. Proje'den gelecek şey de belli değil mesela.
İnsanlar eğer bu sistemi eğlenmek için değil de birbirlerinin gözünü oymak veya birilerine bir şeyler kanıtlamak için kullanıyorsa komple kaldırmak lazım zaten. Hani ben yazından öyle bir koku aldım, sanki herkes birbirini dövmek için oyun oynuyor gibi. Ben açıkçası herkesin deneyiminin kendine özel olduğunu düşünüyorum, burada bilgisayar oyunu oynamıyoruz sonuçta. Birbirimizle de yarışmıyoruz, sadece gerçek hayattan bir kaçamak sözkonusu.
Ha evet, bir sınır olmalı mı? Evet olmalı. Lâkin şu anda, köyün durumu gereği bir sınıra gerek yok. Zaten bu yazdığını komple bir kenara bırakırsak, bir kişinin sırf birilerinden ders alıp ilâh olacak kadar bilgi/yetenek sahibi olması gerçek dışı. Benim herhangi bir sınır koymamam, ileride sistemlerin genelinin projelerden sonra alacağı yönü kestiremememden kaynaklanıyor.
Köy biraz daha gelişince veya gidişata göre bir kaç yoklama sonrasında, mantıklı bir sınırlama gelecektir GP/Ryo/Prestij dönüşümüne. Bu süreç içerisinde suistimale kalkanlar olursa, zaten dediğim gibi bir bilgisayar oyunu değil bu herşey bizim elimizden geçmek zorunda, bizzat ilgilenilir.