Evren


Haritanın büyük hali için tıklayınız
3. Çağ, 238
Buhran dönemi tüm ülkeleri etkisi altına almıştı. Ticaret durma noktasına gelmiş, politik kanallar kapatılmış ve kılıçlar bilenmeye başlamıştı. Ülkeler kendi aralarında faksiyonlar kurmaya başlamış, birbirleri arasındaki dezavantajlar ve farkları öne sürerek "daha iyi şartlar" talep etmekteydi. Üç büyük Shinobi ülkesi, Ateş, Rüzgar ve Toprak, artık konuşmakla bu sorunun çözülemeceğine kanaat getirip açık savaşa gittiler.
Savaş minimal bir nedenden başlayıp büyüdü. Ateş ülkesi, Çimen ülkesini Toprak ülkesi ile anlaşma yapıp bir ön saldırı hazırlığı içinde olduklarını iddaa ederek silahsızlanmasını istedi ve cevap beklemeden topraklarına yürüdü. Rüzgar ülkesi ise bu durumu "Küçük ülkelerin haklarını korumak" adına protesto etti ve ordusunu hazırladı. Toprak ülkesi, Çimen ülkesine pek bir söz hakkı tanımadan yığdığı ordularını harekete geçirmek zorunda kaldı.
Savaş, 4 sene sürdü ve çevredeki ufak ülkeleri harap etti. Kaya, Çimen ve Yağmur ülkesinde konsantre olan savaşlar çevreyi yerle bir edip bir çok alanı yaşanamaz hale getirdi. Bu ülkelerden bir çok sivil kaybı yaşandı ve istemedikleri bir savaşa sürüklendiler. Akademi öğrencileri orduya katılmak zorunda kaldı. Sığınaklarına ve kaynaklarına diğer ülkeler tarafından el konuldu. Şehirleri ordu yığınaklarına çevrildi. Kısa bir süre sonra o ülkelerin varlığı, savaşın dumanında unutuldu gitti.
Çimen, Kaya ve Yağmur ülkeleri de bu sırada birbirleri arasında savaşmak ve savaştırılmak zorunda kaldı. Önceden, bulundukları bölgeden adını alan "Yokudou İttifakı"'nın kurucuları, yönlendirilmeler ve manipülasyonlar sonucunda birbirlerine düşürülmüşlerdi. Kardeşin kardeşi öldürmesine göz yumuldu.
Savaşa katılan ufaklı büyüklü bütün ülkelerin kaynaklarının tükenmesi ve savaşın devam etse de sonuç vermeyeceğinin aşikâr olması büyük ülkelerin başka bir çözüm arayışına yönelmelerine sebep oldu. Zaten kendi iç karışıklarıyla ilgilenen Su ülkesi savaşa katılmamıştı ancak Yıldırım ülkesi, diğer ülkeler arasında barışın sağlanması için elçi olma görevini üstlendi. Ülkeler silahlarını bıraktı ve toplantı masasına gittiler.
Diğer üç büyük ülke aralarındaki sıkıntıları öyle yada böyle giderse de, savaştan en çok zararla çıkan Kaya, Yağmur ve Çimen ülkeleri olmuştu. Savaşın ardından diğer köyler tarafından tekrar unutulsalar da, Yıldırım ülkesi, Yokudou İttifakı bu ülkeler arasında normal politik kanallar tarafından tekrar kuruluncaya kadar bölgenin güvenliğini üstlendi.
3. Çağ, 267
Büyük savaşın 30. yıldönümüne girerken, bölgedeki gerginlikler azalmış ve çatışmalar dinmişti. Yıldırım ülkesi, bu üç ülkeyi "kukla devlet haline getirme" ve "darbe yapma" gibi iddaalardan sonra askeri koruma güçlerini bölgeden çekmek zorunda kaldı. Tüm otorite, eski Yokudou İttifakı ülkelerine geri devredildi.
İttifak'ın kurulması için hala çalışmalar devam etse de yakında bu gerçekleşecek gibi görünmüyor. Zira ülkeler arasındaki savaşın ardından gelen nefret halâ çok büyük. Diğer büyük ülkeler bölge devletlerinin iç işlerine karışmayı bıraksa da, bu durumun çözülmesinin zaman alacağı belli.
Ancak herşey dünya için iyi gözüküyor. Ülkeler aralarındaki sıkıntıları birer birer gideriyor ve en azından taviz vermeyi göze alıyorlar. Son 5 senedir de aktif bir çatışmanın olmaması gelecek için umutları arttırıyor. Dünya üzerinde çeşitli yeni verimli tarım alanlarının keşfedilmesi ve iklimlerin iyiye gitmesi moralleri arttırıyor.
İşte bu zamanda, dostlarım, sizin hikâyeniz başlıyor.