gönderen GM - Naruto tarih 20 Tem 2014, 21:46
Oynanabilir Köyler
Evrende oynanabilir 3 köy bulunmaktadır, bunlar Amegakure, Kusagakure ve Ishigakure'dir. Köyler, diğer büyük ülkelerin gizli köylerine göre ufak kalsa da hatırı sayılır bir kültür ve geçmişe sahiptir. Bu köy liderleri Kage olarak anılmaz, zira 5 büyük shinobi ülkesine mensup değillerdir. Onun yerine, "büyük lider" anlamına gelen Daichou ünvanı kullanılır, Her bir köyün spesifik olarak liderine ise, "-chou" eki eklenir; Ame-chou, Ishi-chou, Kusa-chou gibi. Bunların her biri sırasıyla "Yağmur lideri", "Kaya lideri" ve "Çimen Lideri" anlamına gelir. Köy liderleri diğer büyük ülkelerdeki köylere göre daha az otonomiye sahiplerdir ve Daimyo'ların sözlerinden çıkmaları pek beklenen veya olası bir durum değildir. Bu yüzden genelde bulundukları ülkelerin özel askeri gücü olarak görev yaparlar.
Yeni RPGTurk Naruto evreni bir A.U. (Alternate Universe) olarak tanımlanabilir, yani manganın hikayesinden alternatif bir kurgu olarak tekrar sentezlenmiş halidir. Mangadaki hiç bir karakter bu evrende varolmamıştır ve varolmayacaktır. Ancak klanlar (evet, Uchiha ve Hyuga'lar da dahil olmak üzere), organizasyonlar ve ülkeler birebir bulunmaktadır. Bu, tamamen, beraberce bizim diyebileceğimiz bir hikaye yaratmamıza olanak kılacağı kanaatindeyiz. Ayrıca, bazı yerlerde orjinal kurguya dair saygı duruşları görebilirsiniz.Aşağıda köylerin tasvirlerini bulabilirsiniz.
Amegakure
Amegakure, Yağmur ülkesinin derinliklerindeki Yahiko ormanının orasında bulunur ve yüksek endüstri seviyesine sahiptir. Bu yüzden evler beton ve metalden yapılmıştır. Yerleşim yerlerinde pratiklik ön planda olsa da çevre tasarımı konusuna pek önem vermeyen köy kurucuları kısa sürede köyün sarmala dönmesine engel olamamıştır. Köyün sokakları aşırı karmaşık ve dolambaçlıdır, evlerinin boyları yüksek, katları çoktur. Hemen hemen her evinr bir taraflarından çıkan su boruları görmek mümkündür. Elektrikli eşyalar minimal ve basit olsa da Amegakure bir elektrik kablo ağı ile kaplıdır ve bazı mahallelerde bu kablolar gökyüzünü kapatabilecek kadar sıklaşmaktadır. Özellikle Daichou binası ve yakınlarında bu kablolar sıklaşır. Evlerin içi genelde ufaktır ve pratik olması için tasarlanmıştır. Genel olarak süse yer bırakılmayan Amegakure'de zaten sıkış tepiş olan halk için her ufak açıklık değerlendirilmiştir. Köy meydanı dışında açıklık alan pek bulunmaz ve evlerin çatısı tamamen paratoner, su boruları ve kablolara ayrılmıştır. Her bir sokağın üzeründen geçen bir yürüme platformu ise devriyelere kolaylık sağlamaktadır. Sivillerin bu platformlara çıkması yasaktır.
Amegakure'nin üzerinde hiç bitmeyen ve günün 18 saati aralıksız yağan bir yağmur vardır. Yağmur bulutları gökyüzünü kapatır ve güneş ışığının büyük bir bölümünü keser. Bu yüzden loş bir atmosfere sahiptir Amegakure. Sokakların dar olması da zaten az olan güneş ışığının bazı yerlere ulaşmasını tamamen engeller. Yağmurun yağmadığı ve güneşin açtığı zamanlarda ise ormanın gölgesi köyün üzerine düşer. Genelde köy sakinlerinin beyaz tenli olmasının sebebi olarak bu ışık azlığı gösterilebilir. Sürekli köyün yağış alması insanların giyimini de etkilemiştir ki, hiçkimse yağmurluğu olmadan evi terketmez. Genelde kapüşonu kapalı olarak sokakta gündelik işlerinin peşinde koşturan halkın birbirlerine ayıracak zamanı pek yoktur. Yönetim halk üzerinde sıkı bir kontrole sahiptir.Kusagakure
Kusagakure, Çimen ülkesindeki Otonashi düzlüklerinde bulunur ve çevresi 3 büyük tepeyle çevrilidir. Bu tepeler köye stratejik bir savunma sağlar. Köyün mimarisi tipik japon usulüne göredir ve sokaklar köyden dışarı ilerledikçe karmaşıklaşsa da düzgünce ayarlanmış bir adres sistemi ile en azından kaybolmadan aranılan yerin bulunması mümkündür. Evler asya kültürünü taşır ve bir kaç katlı olabilirler. Genelde tek katlı evler ön plana çıksa da büyük aileler çok katlı evleri tercih eder. Ailelerin geneli bir kaç jenerasyon olarak beraber yaşarlar ve mahalleler kendi aralında bir komünite oluşturmuştur. Komşuluk ilişkileri Kusagakure'de önemlidir ve köyde bir komşu aç yatıyorsa diğer uyuyamaz. Birbirlerine destek olmayı savaş zamanında zor yoldan öğrenen halk artık birbirine ilginç bir bağ ile kenetlenmiştir.
Köy merkezine doğru binaların katları artar ve iş hanlarının sayısı çoğalır. Meydana kadar yollar genişler oradan daralarak köyün diğer yerlerine dağılırlar. Dışarıdan bakıldığında herhangi bir büyük köyden farkları görülmese de Kusagakure'nin kendine öz bir yaşam tarzı vardır. Evlerin ve binaların çatıları her zaman kullanım halindedir, kafeler genelde büyük binaların çatılarına kurulur ve evlerin çatıları bir şekilde değerlendirilir. Bu yüzden insanlar oraya çamaşır asmaktan fazlasını yaparlar. Güneşli ancak bol rüzgarlı bir iklime sahip olan Kusagakure'nin akşamüstü melteminin keyfi en güzel yüksek alanlarda çıkar ve halk da bunu avantajına kullanmaktadır. Köy merkezindeki büyük binaların bir çoğu ara köprü ve platformlar ile birbirlerine bağlıdır.Ishigakure
Ishigakure, Kurobe vadisinin içine kurulmuştur ve çevresini Kushina ormanı sarar. Kurobe vadisi içine bir köyün sığabileceği kadar büyük olsa da, yıllar geçtikçe genişleyen Ishigakure vadinin yanlarını yontmak ve basamaklaştırmak zorunda kalmıştır. Bu yüzden köyün asıl merkezi vadinin ortasında kalsa da yanlara doğru genişledikçe yükselti artar ve 2 farklı kat oluşur. Bu katlar gelir düzeyine göre sıralanmıştır ve yeni, yüksekte bulunan evler soylulara ayrılmıştır. Ishigakure'de farkedilebilen ancak yasal bir dayanağı bulunmayan ince kast sisteminin bir sonucudur bu durum. Popülasyon halk, zanaatkâr, soylu ve shinobi olmak üzere 4 bölüme ayrılmıştır. Bunlardan her biri köyde farklı bir muamele görür. Soylular bir çok kaynağa sahipken halk bu özerklikler için para ödemek zorundadır. Ishi halkının geneli fakir olmasa da, veya kötü şartlar altında yaşamasalar da, bu fark kendini hissettirir. Zanaatkârlar halk arasında el üstünde tutulur ve bu zanaatı icra ettikleri sürece, bir şeyler satmasalar da zanaatkâr maaşı alabilirler. Shinobiler ise köyün ve ülkenin koruyucuları olarak onur ve gurur duyulan bir sınıftır. Her bir akademi mezunundan da bu onura karşılık iyi işler başarması beklenir.
Köyün geneli mükemmel bir düzen içerisinde tasarlanmıştır. Evler standarttır, sokaklar dar olsa da karışık değildir ve mükemmel bir adres sistemi ile ayarlanmıştır. Mimarideki ince dokunuşlar ve işlemeler düz duvarlara derinlik katar. Bir çok bina savaş sonrasında restorasyon görmek zorunda kalsa da Ishigakure ünvanlarına yakışır bir işçilik ile eski parıltısını köye geri kazandırabilmiştir. Binaların yükseklikleri merkezden dışa doğru gidildikçe azalacak şekilde tasarlanmıştır ve istisnasız bu şekilde devam eder. Binaların geneli sert kayadan yapılmıştır ve oldukça dayanıklıdır. Köyün vadinin içinde olması aldığı ışığı azaltsa da halkın geneli esmer tenli ve sert mizaçlıdır. Köy merkezi dışında pek yeşillik görülmez, genelde kahverengi tonlar köye hakimdir.
Bu hesaba atılan PM'ler kontrol edilmemektedir.