Osui o anları unutamamıştı. Başarısız olan iki görevi ve kaybedilen bir arkadaşı. Yine yalnızdı Osui. Kalan tek arkadaşı Sora kendisini genin yetiştirmeye verdiği için yine yalnızdı pislik şinobi. O her zaman yalnızdı ve buna alışmıştı gerçi ama bu sefer yalnızlık ona koymuştu. Bunun nedeni de elbette biraz önce de dediğim gibi kaybedilen bir dost ve başarısız olan görevlerdi.
O kadar mutsuzdu ki artık pislik yapmaktan bile eskisi kadar zevk almıyor toprakla yada başka annesinin oynamasına izin vermediği şeylerle de oynamıyordu. Elbette annesi oğlunun bu halini fark etmişti ama Osui, onun kendisine çamur atmasına hatta ve hatta evde canının istediğini yapmasına izin vermesine rağmen hala mutsuz ve durgundu.
Fakat Osui mutsuz olmasına, kaybetmesine, ölümden dönmesine hatta arkadaşının ölümüne rağmen pes etmemişti. pes etmiş gibi görünüyordu ama aslında ne yapacağını düşünüyordu. böyle devam mı edecekti yoksa silkelenip üstündeki kiri atacak mıydı? Biraz düşününce bunun imkansız olduğu sonucuna vardı pislik şinobi. üstündeki kiri, pası atmayacaktı. atamazdı çünkü. O kirlenmeyi ve pisliğin her türlüsünü seviyordu. İnsanları pisletmeyi de bırakmayacaktı. Özellikle pisletmek istediği bazı kişiler vardı. Faka pisletmek istediği bu özel kişileri herkesi pislettiği gibi şaka ve komiklik amaçlı pisletmeyecekti. Onları daha çok kan ile pisletecekti. Kendi kanlarıyla. ayrıca toprak ile pisletecekti. Toprağa gömecekti onları. Yada Hedoro No Jutsu'nun çamuruna.
Aklında beş isim vardı. Ulaşmak istediği beş isim. Dört hain ve bir kurtarıcı. Bakuhatsu, Ema, Miura, ve Mifune'yi öldüren o sarışın.
Bgeşinci isim ise bu dördünden farklıydı. Osui beşinci isim için bunlara yapacağı gibi bir pislik yapmak istemiyordu. Onu sıradan insanlar gibi şakayla pisletmek istiyordu. Yani ona karşı iyi davranmak istiyordu. Onu daha çok iğrendirmek istiyordu. Ayrıca ona teşekkür de etmeliydi. Belkide ona teşekkür ederse o da Osui'yi biraz eğitebilirdi.
Evet Osui'nin biraz eğitim görmesi gerekiyordu. Annesi ile yaptığı kılıç tokuşturmacaların ona artık yeterli gelmediğine karar vermişti yaşadığı son olaylardan sonra. Annesi, tamam iyi bir samuraydı ama kaç yıldır emekliydi. ayrıca artık yavaş yavaş gücü de düşüyordu. Osui için yeterli değildi en azından. Gerçek bir eğitim lazımdı Osui'ye.
Kararını vermişti Osui. bunu yapacaktı. Güçlenip o istediği dört kişiyi baya bir pisletecekti. Bunun için ise ilk adımı evden koşar adım çıkmak oldu. Annesine "Görevim yok boştayım ben biraz kirlenmeye giyorum" dedikten sonra. sesi eskisi kadar neşeli olmasada yinede hafiften normale dönmüş gibi çıkıyordu. ilk ypacağı şey ise Kusa-Chou binasına gitmek olacaktı. "Geç Kalınmış Bir Teşekkür" için Daichi Yamada'yı soracaktı oradakilere.