Bazı insanlar vardır, ne adı ne de yaptıkları unutulur. Kimileri onlara kahraman der, kimileri ise ilah. Her gün adları bir kez anılır, anılmasa bile akıldan geçer. Bu insanları ortak noktası, yaptıklarının insanları derinden etkilemesidir. Kichi de bu tür insanlardan biriydi işte. Onun adını günümüzde anmıyorlarsa bile birkaç yıl sonra tüm tarih kitapları ondan bahsedebilir. Eğer dahi sıfatının karşılığı aranıyorsa, Kichi'ye bu sıfatı çekinmeden verebilirdim. Benim shinobi olmamı sağlayan, rol modelim olan, çocukluk ve takım arkadaşım Kichi... Şu an cennetin bahçelerinde mutlu olduğunu biliyorum, ama yine de yanımda olmasını istemekte haksız da sayılmam. Her türlü işte becerisi olabilen, insanların gıpta ile baktığı bir kişiydi. Gerek shinobi yetenekleri gerekse de insanlık olarak adını asla unutmayacağım ve unutturmayacağım biri.
Detaylı Bilgi için bknz.
Misora Hizuru (R.I.P)
Akademideki zorlu sürecimde bana yardım elini uzatan mükemmel insan! Evet, kendini beğenmiş biriydi. Evet, bazı zamanlarda sabır sınırlarını zorluyordu. Ve evet, çenesi açıldı mı susmayı bilmiyordu. Ama bu özelliklerinin hiçbiri onu kötü birisi yapmıyor. Hayatın zorluklarının dibine vurmuş, buna rağmen ayakta kalmayı, yaşamayı bilmiş biri için kim ne derse desin! İnsanların söyledikleri onu değersiz kılmaz, çünkü esas değer seni tanıyanların ne söylediğidir. Hizuru'yu tanıyan biri olarak da söylüyorum ki Amegakure'nin büyük kayıplarından biridir! Tüm kötü özelliklerine rağmen sevdiği insanları canı pahasına koruyan biri. Bunu lafın gelişi söylemiyorum, gerçekten canı pahasına korumuş biri! Shinobi olarak belki mükemmel değildi ama insan olarak mükemmelin de ötesindeydi. O çirkef maskesinin altındaki gören insanların hepsi bana katılacaktır.
Detaylı Bilgi için bknz.
Senzo-sensei
Takım kaptanımdı kendisi. Kichi ve Hizuru'nun ölümünden sonra kendisi ile hiç görüşmedim. O da benimle görüşmedi. Ne ben onun görüşmeme nedenini biliyorum ne de o benim nedenimi... Ama ikimiz de ya aynı düşünüyoruz ya da tam tersi düşüncelere sahibiz. Acı olaydan sonra hastanede yanıma bir kez gelmiş, ancak ne yüzünü ne de söylediklerini hatırlıyorum. Bu yüzden o gün üzgün mü öfkeli mi olduğunu dahi bilmiyorum. Takım zamanlarımızda ise, gerçekten iyi bir eğitmendi. Bir idol kıvamında olmasa da saygın biriydi. Yeteneklerinin epey iyi olduğunu biliyordum ama bunu çok görememiştim. Kendisi farklı görevlere atanıyor ve dolayısıyla takım olarak pek vakit geçiremiyorduk. Bunun sebebini de anlamış değilim zaten.