Ormanın içini tupturuncu tüyleri ile aydınlatan tüylere sahip olan bir kedi. Yemyeşil gözleri ile kesiştiğiniz zaman ister istemez içinizi eritir. Dünyalar tatlısı olan bu kedi korkacak birşey olmadığı anda kendini deliler gibi sevdirir ve bundan asla usanmaz. Hiçbir hayvana ad vermediğim için ona her zaman turuncu kedi olarak hitap ederim. Ara sıra şebek diye ağzımdan kaçtığı olur. Kafamın en karışık ve darmadığın olduğu anlarda kendimi toparlamamı ve kısa bir süre okşamanın ardından çıkardığı hırıltı ile kendimi tamamen farklı bir boyutta hissetmemi sağlar. Eğer onu sevmek istiyorsanız ilk kafasının üstünden başlayıp boynunun kenarlarına doğru sevin.

Bu kedi ile karşılaşırsanız dikkatinizi çeken ilk şey simsiyah uzun tüyleri olur. Elinizi attığınız an onu deliler gibi sıkıp mıncıklamak istersiniz.Uzun tüylerden dolayı çok yumuşak ve pofuduktur kendisi. Önemli nokta ise inanılmaz utangaçtır. Kolay kolay yaklaşmaz ve ürkek tavırlarıyla sizde bir problem varmış hissi uyandırabilir. Kendinizi ona hissettirip,sevdirebilirseniz zamanla o histen uzaklaşır ve onun cana yakınlığını kalbinizde hissedebilirsiniz. Turuncu kedinin küçük kardeşidir. Onunla ilgili diğer önemli nokta cüce olmasıdır. Bu olay onu daha da şirinlik abidesi yapan bir etken. Severken en çok zevk aldığım ve beni rahatlatan hayvanlardan biridir.

Bembeyaz tüyleri ile ormanın içinde sağdan sola çok hızlı şekilde uçan bir ışık topu gibidir. Baykuşların lideridir ve onların arasında benimle en çok muhattap olan odur. Sert bakışları başta korkutucu gelse de bembeyaz tüyleri onu deliler gibi ellemeniz gerektiğini gösteren bir duygu uyandırır. Oldukça ağır başlıdır, oyuncu değildir. Omzuma konar, varsa benimle birlikte atıştırır ve biraz sevdirdikten sonra gider. Ormanın içinde yürürken onun gözlerinin her zaman bende olduğunu biliyorum, hissediyorum. Onunla birbirimize karşılıklı güçlü bir güven bağını hissedebiliyorum, hemde oldukça güçlü bir şekilde.