Şakaklarıma kar mı yağdı ne var?
Benim mi Allahım bu çizgili yüz?
Ya gözler altındaki mor halkalar?
Neden böyle düşman görünürsünüz,
Yıllar yılı dost bildiğim aynalar?
Ah bu yüz benim olamaz. Halbuki takımımdaki kızla evlenecektim. İki çocuğumuz olacaktı, ikisi de kız. Çocukların ismi ne olsun diye tartışacaktık. Kızın annesi girecekti kavgaya, kaynanaları hiç sevmem. O da beni sevmezdi zaten, sürekli bizi birbirimizden ayırmak için uğraştı. Kıskanç kadın, benden adam olmazmış! Senin kocandan adam olur mu peki? Ama kızı da bana karşı ayartmayı başardılar sonunda. Beni alt etmeye, benden boşanmaya kızlarımı benden almaya çalışıyor! Hayır! Buna izin veremem! Barış lobisinin kazanmasına izin veremem! Artık çok geç, kız öldü. Benim miniminnacık elleriyle babasına koşan küçük kızlarım da onun içinde yok oldu. Bu yüz benim olamaz, ben daha evleneceğim.
Kız yapmış olamaz.. Sone Aye öldü. Diğerleri de öldü, takımın başındaki Jounin'den şüpheleniyordum aslında. Tehlikeli işlere hep beni gönderiyordu. Barış lobisi peşime onu takmış olmalı. Çaktırmadan, beni ulvi amacımız için bir şehide dönüştürmeden öldürmek istemiş olmalı. Ama o da öldü. Bu ne biçim amaca bağlılık! Amaç için can vermekten kaçınmamak, işte shinobilik bu! Başarısız oldun dostum. Sen günahları çıkaran alevler arasında yokluğa vardın. Ama Kotaro hala dimdik ayakta. Sen Kotaro ile aşık atamayacak kadar değersizdin. Peki o zaman kim? Kim savaş tamtamlarının tanrısına tuzak kurmayı aklının ucundan geçiren o hain! Daha önemlisi kim kutsal alevden, mutlak yıkımdan Kotaro'yu kurtaran? Neden beni kurtardı ve bana ne demek istiyor? Beni amaçları için kullanamayacak, asla! Ama belki de, yıkımın elçisi odur! Onu bulmalıyım. Bir şeyler biliyorsa konuşturmalıyım. Sonra da icabına bakarım. Ama önce son görevi çözmeliyim.
Kime gitmeli? Ame-chou'ya mı? O kaltak kadın, o barış güvercini, o göğüslerinde bütün bir geceyi uyanık geçirebileceğim Tanrıça! Bana yardım etmez ki, zaten yanına da yaklaştırmazlar. Hem bu görevi bize kesin o vermiştir. Ve beni karşısında gördüğü anda cehennemin köpeklerini üzerime salacak. Hayır, benim çok daha yüce amaçlarım var! Burada bitiremem bunları... Öyleyse kim? Takım arkadaşı dediğim ikiyüzlüler sürüsünün ailelerine mi gideceğim? Eminim beni suçluyorlardır ölümler için! Başımızdaki Jounin'in karısına? Hayır! Belki arkadaşlarına? Belki... Bir yerden başlamak lazım Kotaro. Bir şeyler biliyorlarsa o işbirlikçiler biliyordur ancak.
Şimdi hatırla, bizim Jounin'in arkadaşlarından hiç birisini görmüş müydün? Nerede? Hatırla ve o shinobiyi bulabileceğini sandığın bir yerlere doğru seyret.