Yine zamanı gelmiş ve evden adımımı atmıştım arkadaş. Evden hastaneye kadar gelirken ne küfürler ettim bir ben biliyorum, zaten nefret ettiğim bu yere her seferinde nasıl geliyorum anlamıyorum. Tamam, gelme zorunluluğum var bunu biliyorum, eğer gelmezsem neler olacağının da farkındayım. Bu manyak karı beni daha önceden tıktığı iğrenç yere tıkar ve Benjolardan bihaber yaşardım. Tamam Kame efendi bunlar önemli problemler, yeminle hayatını değiştirir bu saydığım etkenler ama hani senin asiliğin, hani senin duvara okuma yazmayı öğreten inadın oğlum? Bana söylesene, hani marjinaldin ibne?
Bende şişirilmiş bir balonum ha, hiç bakmayın öyle. Yol boyunca ettiğim küfürler, hani asidin tembihleri hep götümde patladı. Öyle mal gibi girdim karının odasına, uslu bir köpek yavrusu gibi kafamı uzatıp Kami-nin selamının üzerine olmasından, istiyorsa kendisini de üstüme yapabileceğimden falan bahsettim. Sonra o anlattı ben dinledim. İçimden bağırdım da halbuki bu işte bir terslik var diye. Psikolog ben miyim ulan? Madem sen anlatıyon ben dinliyom, senin diplomayı da ben alayım evde güzel bir yere çerçeveletip asarım pezevenk. Neyse bana gelen nadir konuşma sıralarında, güne gelmiş ama aklı ocakta ki yemeğinde olan şişko teyze gibi sürekli konuyu geçiştirdim. Ütüyü fişte unutup unutmadığım da aklımı yokladı bir ara, sonra aklımı yoklayıp ütünün ne olduğunu da düşündüm. Benjoların bilinçaltımı zedelemek için zorla aklıma soktuğu bir kelime olduğuna kanaat getirdim. Aksini iddia eden MALDIR! Tabi bu arada karıyı hiç dinlemedim. Bana ne ki, siktir olsun gitsin. UMRUM DIŞI!!!
Sonunda beynimi fişte unutmuş bir şekilde dışarı çıktım, hep yakmışım hücreleri mücreleri. Karı sikti tabi beynimizi. O kadar gereksiz kelime soludum ki düzgün nefes alamıyorum, kırk yıllık ben solunum problemi çekiyor, kendime akciğer kanseri muamelesi yapıp öleceğimi zannediyordum. Pardon çok bilinen bir yanlışı düzeltiyim, ben ölmem ama küçük bir anlığına kalbim durabilir. Bence şu an kalbim durmaya çalışıyor. Acil yardım almam lazım. Şu karşıdan gelen pembe saçlı kızdan yardım mı istesem acaba? "PARDON BEN ÖLÜYORUM DA, SÜNİ TENEFFÜS PİLİZ!!!"