Tehlike anında-

Moderatör: Game Master

Tehlike anında-

Mesajgönderen Shiki Nishiyama tarih 10 Eyl 2014, 01:14

Out: İlk defa böyle bir karakter denediğim için kafamda çizdiğim şeyleri yapıp yapamayacağım hakkında fikrim yok. Umarım altından kalkabilirim bu durumun ve umarım bunun için yeterince zekiyimdir.

Planlarım

Evden kaçış:
Olası durumlar: Yangın çıkması. Beni almak için gelen shinobilerin kapıyı zorlaması. Camdan içeriye ANBU'ların atlaması. Evde içeriye davet ettiğim kişinin bir suikastçi olma ihtimali. Deprem vb.
Evin krokisi:
Resim

Dezavantajlar:
  • Kapıdan ve ya pencereden gelen bir tehlikeye karşı, salon ile yatak odası arasında yer değiştiremem.
  • Kapıdan gelen bir tehlikede mutfaktan yemek alamam.
  • Pencereden gelen tehlike için binadan çıkış planı da kurulmalı.
Yapılması gerekenler:
  • En kısa zamanda salon ile yatak odasının arasındaki duvara gizli bir kapı yapılmalı. Kapı rahatça açılabilmeli.
  • Kaçtıktan sonra hayatta kalabilmem için güzelce bir çanta hazırlanmalı. Çanta açılacak olan kapıya asılacak.
  • Bina kaçış planı hazırlanmalı.
  • Olası bir etraf sarılması durumuna karşı, üst ya da alt kata gidiş tüneli kazılmalı.
  • Evin her odasına, ulaşılması kolay yerlere sis bombaları konulmalı
Kurtarma çantasında olması gerekenler:
  • Savaşmak için kesici shinobi aletleri (pijama ile yakalanma durumunda gerekli)
  • Bir ve ya daha fazla yemek hapı
  • Sis bombası !ÖNEMLİ!
  • Fener
  • Yeterli miktarda Ryo
  • Misina
  • Düdük (Göçük altında kalma durumunda)
Yaşanabilecek çelişkiler: Camdan gelecek bir durum için camları güçlendirmeye kalkarsam, kapıdan gelen tehlike olunca camları kırıp kaçamam. Aynı şey tam tersi için de geçerli. Alt kata inmekten vazgeçiyorum. Çünkü aşağı tarafı sıkıştırmış olmaları daha yüksek. Üst kattan kaçmalıyım.
Çeşitli senaryolar:
Kapının şiddetlice vurulup, kırılmaya çalışılması / Version yatak odası: Ses duyulduğu anda ayağa kalkılmalı. Heyecan yapmadan daha önce çalışıldığı gibi giysi dolabının içindeki kapı açılmalı. Oradan daha önce hazırlanmış çanta alınıp ayağa kolayca geçirilen ayakkabılar giyilmeli. Soğuk kanlılık ile cama çok dikkatli bir şekilde yaklaşılmalı. Aşağıdaki insanlara bakılmalı. Eğer aşağıda insan yoksa kırılıp çıkılabilir. Hızlı bir şekilde gözden kaybolunması gerekir. Eğer aşağıda shinobiler var ise, dolabın içine tekrar dönülüp, yukarıdaki tahta kaldırılmalı. Bu şekilde daha önceden hazırlanmış, üst kata çıkan tünel açılmış olunur. Tünelden rahat bir şekilde tırmanılıp çatıya çıkılır. Buradan uzaklaşırken çevredeki tehdit sayısı dikkate alınmalıdır.
Kapının şiddetlice vurulup, kırılmaya çalışılması / Version salon: Ses duyulduğu anda ayağa kalkılmalı. Heyecan yapmadan daha önce çalışıldığı gibi ilk olarak cama bakılmalı. Aşağıda shinobiler yok ise cam kırılıp kaçılabilir. Eğer aşağıda shinobiler var ise; giysi dolabına açılan kapı açılmalı ve yatak odasındaki hareketler yapılmalıdır.
Kapının şiddetlice vurulup, kırılmaya çalışılması / Version banyo: Banyoda yapılan iş ne yazık ki yarım bırakılmalı. Çıplak durumdaysa üstüne bornoz alınıp en yakın yer olan yatak odasına kaçılmalı sonra da versiyon yatak odası durumları yapılmalıdır.
Kapının şiddetlice vurulup, kırılmaya çalışılması / Version mutfak: Yapılan iş yarım bırakılmalı. En yakın yer olan salona koşulup versiyon salondaki durumlar yapılmalıdır.
Camın aniden kırılması / Versiyon yatak odası: Camın kırılması oldukça gafil bir şekilde avlayacağı için daha önceden yatağın ucuna koyulan sis bombaları alınmalı ve patlatılmalıdır. Bu kısa bir zaman kazandıracaktır. Bu zaman içinde hızlıca koşulup yatak odasından çıkılır ve kapıdan üst kata doğru merdiven ile çıkılır. Dolaba girme ve çantayı alma tehlikesini göze alamayız. Çünkü evin içindelerdir ve kendimizi köşeye sıkıştırmış oluruz.
Camın aniden kırılması / Versiyon salon: Yakınlardaki sis bombası alınıp hızla atılır. Elden gelecek en hızlı şekilde salon ile yatak odası arasındaki gizli kapı açılıp içeriden çanta alınır. Kapıya doğru koşulup dışarı çıkılır, üst kata doğru ilerlenir.
Camın aniden kırılması / Versiyon mutfak: Hiç bir şekilde zaman kaybedilmeden yakındaki sis bombası salona ya da giriş kapısına doğru atılır ve kapıdan kaçılır. Kapıyı kapatmak zaman kazandırır.
Camın aniden kırılması / Versiyon banyo: ÇOK TEHLİKELİ! YENİ KAÇIŞ YOLLARI GEREK! (Düşünülüyor.)
En son Shiki Nishiyama tarafından 10 Eyl 2014, 02:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Resim
Lejant
Kütüphane
Resim
İsim:
Shiki Nishiyama
Element:
Raiton
Seviye:
C-Rank
Rütbe:
Chuunin
Alım Gücü:
4 - Orta-Düşük Gelirli/2

Güç: 2
Çeviklik: 4
Kondisyon: 4
Potansiyel: 6
Varlık: 7
Zeka: 7

Eksiklikler/Özürler
Paranoyak
Eşcinsel

Ninjutsu
Non-elemental
D-Rank
Shunshin
Otonaku Ashi Jutsu
Jinteki Mayu no Jutsu
C-Rank
Keishuu no Jutsu

Raiton
D-rank:
Yusubi no Jutsu
Rai no Te
Dendou no Jutsu
C-Rank
Ikadzuchi no Kiba
Kangehika

Genjutsu

D-Rank
Kininaru Kimochi
Rakumei no Jutsu
Kuroshiki
Magen: Henge
Miminari no Jutsu
C-Rank
Raigen
Teishi no Jutsu
B-Rank
Magen: Bunshin
A-Rank
Omotsuki

Genjutsu stilleri:

Houkibo/C-Rank
Taroubo /D-Rank
Beceri Listesi
x
Kullanıcı avatarı
Shiki Nishiyama

Re: Tehlike anında-

Mesajgönderen Shiki Nishiyama tarih 10 Eyl 2014, 02:05

Tuvaletten, musluktan, küvetten ahtapotumsu bir yaratığın çıkması:
Olası durumlar: Nasıl girdiği bilinmeyen bir şekilde evin su alabilen yerlerinde ahtapotumsu bir varlığın olması ve bana saldırması.
Dezavantajlar:
  • Ahtapotumsu yaratığın boyunu kestiremediğim için en büyüğünden hesaplamalıyım.
  • Kollarımı ve ya bacağımı kaptırırsam kaçmam çok ama çok zorlanır.
  • Ben farketmeden bana saldırırsa işim çok ama çok zorlaşır.
  • Tuvaletten çıkması durumu gerçekten rahatsız edici durumlar ortaya çıkarabilir.
  • Musluklardan çıkması için musluğu kırması gerekir. Bu şekilde onu fark edebilirim ama boşuna eve masraf çıkarır amına kodumun hayvanı.
Yapılması gerekenler:
  • Banyoda mutlaka kunai bulundurmalıyım. Yetişebileceğim ama düştüğümde üstüne düşmeyeceğim bir yer olmalı.
  • Mutfakta bıçakları musluğun yakınında bulundurmalıyım.
Yaşanabilecek çelişkiler:En büyük çelişki banyoya ahtapotun kolunu kesmek için koyduğum kunainin üstüne ayağım kaydığında düşmem olacaktır. Bunun için kunaiyi pamukların altına koymalıyım. Bir de tabi korkudan ahtapotu keseceğim diye kendimi kesebilirim. O da oldukça saçma olur.
Çeşitli senaryolar:
Tuvaletten sesler gelmesi, baktığımda kolları görmem: Böyle bir durumda durup düşünme şansım var. Bu yüzden mutfağa gidip en keskin, en güzel bıçağı seçebilirim. Seçtikten sonra gelip ahtapot kolları ile savaşmam gerekir. Bunun oldukça büyük bir ahtapot olduğunu var saydığımdan kolunun tek hamlede kesebileceğim bir yerinden kesivermeliyim. Bunu doğru seçmem gerekiyor. Eğer çuvallarsam kolu kopmadığı gibi bıçağım içinde kalabilir. Üstelik hayvan can acısından daha sinirli olacaktır. Bir daha kesit alma şansım imkansıza yakındır. Kesit alabilirsem alt kattaki restoranta bu kesiti götürüp "Bu ahtapot sizin mi?" diye soracağım. Değilse gelip para karşılığı almalarını sağlarım. Eğer onlarınsa "Gelin alın lan hayvanınızı." diye azarlayıp adamlardan tuvalet masraflarım için para alacağım. Eğer kesiti alamazsam restoranttaki adamı evime sokmam gerekir. İşte o zaman adamın süikastçi olma sorunu ortaya çıkar. Evde suikastçi varken yapılacaklar planımı daha çıkarmadım.
Tuvaletimi yaparken aşağıdan popoma bir şeyler değmesi: İşte en kötü durum! Bu durumda direkt kalkmam gerekiyor ama bilmiyorum belki hoşuma falan giderse... Bilemiyorum işte. Burası karışık. Sonra düşünülecek. Sifon çekilecek.
Yıkanırken banyonun kırılıp içinden ahtapot çıkması: İlk olarak korku ve şoku atlatmak ve altımıza sıçmamamızı gerektiren bir durum. Bu durumda ahtapotla yüz yüzeyim ve kolları beni her an sarabilir. Sarmadan önce yakınıma koyduğum bıçağa uzanmalı ve o bıçağı alıp hayvanın beni yakaladığı bölümleri kesmeliyim. Ayağımı tutuyorsa kolaylıkla kurtulabilirim ama kollarımı tutuyorsa boğuşmam gerekir. Boğazıma yapıştıysa hele, sıçtığımın ilanıdır ama son nefesime kadar o kunaiyi almaya çalışmalıyım. Bacakları kesip koparırsam bu kopardığım parçaları alıp, giyinip aşağı lokantaya inmeliyim. Devamını biliyoruz.
Mutfakta elimi yıkarken içinden ahtapot çıkması: Korkuya hiç zaman olmadığını bilmek gerek! Daha önceden planlandığı için musluğun kırılmasını görür görmez bir kolumu çekmeliyim. Bu sağ kolum olmalı ki bıçağa yetişeyim. Diğer kolumu feda etmeli sonra da bıçak aldığım kolumla ahtapotu kesmeliyim. Gerisini lokantacıda hallederim.
Resim
Lejant
Kütüphane
Resim
İsim:
Shiki Nishiyama
Element:
Raiton
Seviye:
C-Rank
Rütbe:
Chuunin
Alım Gücü:
4 - Orta-Düşük Gelirli/2

Eksiklikler/Özürler
Paranoyak
Eşcinsel

Ninjutsu
Non-elemental
D-Rank
Shunshin
Otonaku Ashi Jutsu
Jinteki Mayu no Jutsu
C-Rank
Keishuu no Jutsu

Raiton
D-rank:
Yusubi no Jutsu
Rai no Te
Dendou no Jutsu
C-Rank
Ikadzuchi no Kiba
Kangehika

Genjutsu

D-Rank
Kininaru Kimochi
Rakumei no Jutsu
Kuroshiki
Miminari no Jutsu
C-Rank
Raigen
Teishi no Jutsu
B-Rank
A-Rank
Omotsuki

Genjutsu stilleri:

Houkibo/C-Rank
Taroubo /D-Rank
Beceri Listesi
x
Kullanıcı avatarı
Shiki Nishiyama

Mesajgönderen Shiki Nishiyama tarih 10 Eyl 2014, 14:47

Eve Suikastçi Gelmesi:
Olası durumlar: Eve gelen/davet edilen kişinin suikastçi çıkması ve bana saldırması.
Dezavantajlar:
  • Suikastçinin deneyimli olması en büyük sorun.
  • Kesici bir alet kullanması. (Belki saldırmadan aleti fark edebilirim)
  • Aniden, ben beklemezken saldıracak olması
  • Sis bombası gibi bir şey kullanması
  • Beni uyutması, bayıltması vb.
Yapılması gerekenler:
  • Eve mümkün oldukça az kişi davet edilmeli.
  • Davet edilenlere dikkatli yaklaşılmalı.
  • En yakın zamanda eve suikastçi ve ya özel tim üyesi olmayan bir köpek alınmalı
  • Eve benimle yatmak için gelen kadınların/erkeklerin üstü soyulduktan sonra uzak bir yere atılmalı, onlardan sonra uykuya dalınmalı, mümkünse hiç uyunmamalı.
Yaşanabilecek çelişkiler: En büyük çelişki Kiyo'nun suikastçi çıkması. Kami korusun.
Çeşitli senaryolar:
Kapıya gelen kişinin suikastçı olması ve hiç beklemeden bana saldırması: Kapı çaldığında her zaman olunduğu gibi dikkatli olunmalı. Bu yüzden olabildiğince geride durularak kapının deliğinden bakılmalı. Eğer suikastçinin silahı görülürse camdan kaçılmalı. Büyük ihtimal silah görülmeyeceğinden kapının zinciri geçirilerek açılmalı kapı. Kesinlikle kişiyi görmek için kapıya yaklaşılmamalı. Kapı açılır açılmaz içeriye kesici bir alet sokması durumu olduğunda hemen geriye doğru koşulup daha önce hazırlanmış çanta alınıp camdan kaçılmalı. Kesici alet yerine kapıyı zinciri ile birlikte kırıp içeri dalması durumunda ise zaten kapı ile arada mesafe olacağından bu mesafeyi kullanarak kesin hareketlerle salona koşulmalı. Çanta alınıp cam kırılıp kaçılmalı.
Çoktan içeri girmiş olan birinin kesici aleti olduğunu farketmetmem: Bu durumda onun bana karşı kesin bir saldırganlık yapacağını bilemem. Hemen genjutsu tekniği uygulanarak kişinin silahını bırakması, öndeki masaya koymasını istenmeli. Genjutsunun etkisi ile ikna edici olunacağından silah koyulacaktır fakat daha sonra genjutsu bozulduğunda kişinin silahı alıp saldırma olasılığı da düşünülmeli.
Çoktan içeri girmiş olan birinin aniden bana saldırması: Bu durumda kurtulmak için evde biri varken her ama her zaman tetikte olunmalı! Ani hareketten kaçmak, savuşturmak gerekiyor. Bunu o anlık durum ile yapabileceğimden planlayamıyorum. En yakın zamanda bir köpek alınmalı. Savuşturulan hareketten sonra suikastçiden en uzak yere doğru ani bir hareketle zıplanmalı. Cama yakın bir yerde bulunuluyorsa, en yakındaki sis bombası atılıp camı kırma sureti ile evden kaçılmalıdır. Uzak bir durumda bulunuluyorsa sis bombası atmadan hızla mühürler yapılıp genjutsu tekniği ile saldırganın gözlerine ışığı çaktılır. Bunu yaparken saldırganın gelen ikinci darbesinden kaçmak ve tabi ki teknik yapılırken saldırganın size bakması gerektiği unutulmamalıdır. Saldırganın görüşü bozulduktan sonra -ev küçük olduğu için büyük ihtimalle bu teknik onu geçici kör edecektir- dikkatli bir şekilde evden kaçılmalıdır. TECRÜBELİ OLDUĞU FARZ EDİLİP SUİKASTÇİ İLE DÖVÜŞÜLMEMELİDİR!
Suikastçinin beni uyutması/bayıltması: Kurtulmak neredeyse imkansız.
Resim
Lejant
Kütüphane
Resim
İsim:
Shiki Nishiyama
Element:
Raiton
Seviye:
C-Rank
Rütbe:
Chuunin
Alım Gücü:
4 - Orta-Düşük Gelirli/2

Eksiklikler/Özürler
Paranoyak
Eşcinsel

Ninjutsu
Non-elemental
D-Rank
Shunshin
Otonaku Ashi Jutsu
Jinteki Mayu no Jutsu
C-Rank
Keishuu no Jutsu

Raiton
D-rank:
Yusubi no Jutsu
Rai no Te
Dendou no Jutsu
C-Rank
Ikadzuchi no Kiba
Kangehika

Genjutsu

D-Rank
Kininaru Kimochi
Rakumei no Jutsu
Kuroshiki
Miminari no Jutsu
C-Rank
Raigen
Teishi no Jutsu
B-Rank
A-Rank
Omotsuki

Genjutsu stilleri:

Houkibo/C-Rank
Taroubo /D-Rank
Beceri Listesi
x
Kullanıcı avatarı
Shiki Nishiyama

Mesajgönderen Shiki Nishiyama tarih 12 Eyl 2014, 01:01

Herhangi bir yerde biri/birilerinin beni takip etmesi:
Olası durumlar: Yolda yürürken ve ya bir yerde yemek yer iken birinin beni izlediğini fark etmem. Takip edeni daha önce tanımamam ya da tanımam ama bu kişinin bana zarar verebilecek biri olması/ahtapot olması.
Dezavantajlar:
  • Çok geç fark etmem.
  • Evime girerken fark etmem.
  • Fark edemeden bana saldırması (Bu tür durumda bu plan işe yaramaz)
  • Bir çok kişinin/bir gurubun beni takip etmesi
Yapılması gerekenler:
  • Silahsız dışarı çıkılmamalı
  • Sürekli etraf gözetlenmeli
  • Her an savaşa hazır olunmalı
  • Şüphelenmek çok önemli! Şüpheyi elden bırakma!
  • En yakın zamanda Ishigakure'nin sokakları ezberlenilmeli/her çıkmaz sokak bilinmeli
  • Kendi gücünün farkında olunmalı/takipçinin gücü tahmin edilmeli
Yaşanabilecek çelişkiler: Gerizekalı gibi boşa evhamlanıp takip ettiğini düşünülen kişinin, aslında takip etmemesi. Tabi en kötüsü, çıkmaz sokağa sapmak. "Y" yediniz demek bu.
Çeşitli senaryolar:
Adamın tekinin takip etmesi: İlk olarak şüphelerin gerçek olup olmadığı kontrol edilmelidir. Sapılmayacak saçma yollara sapılmalı (çıkmaz sokak olmamalı) gereksiz zamanlarda durulup sağdan soldan bir şeylere bakılmalıdır. Bunlar yaparken takipçinin hala gelip gelmediğine bakılmalıdır. Eğer gelmiyorsa gene de gard düşürülmemelidir. Eğer geliyorsa yakındaki en kalabalık sokağa doğru gidilmelidir. Bu sırada takipçinin yeri hissedilmeli, aradaki mesafenin azalması sağlanmalıdır. Kalabalık sokağa çıkıldığı anda el mühürleri yapılmalı ve henge yapılmalıdır en genjutsusundan. Bu şekilde takipçi sizi başkası gibi göreceğinden elinden kaçtığınızı düşünecektir. Bu şaşkınlığı kullanarak takipçinizin gücüne göre ani saldırı yapılabilir. Takipçi güçlü ise oradan uzaklaşılmalıdır ve ya o kişiyi avcıyken av yaparak arkasına geçebilir, bu sefer de takipçi siz olabilirsiniz. Bu şekilde kişinin neden gönderildiğini anlayabilirsiniz.
Bir grup insanın takip etmesi: Bu fark edilmesi çok daha kolay bir durumdur. Çünkü bir çok aynı yüzü bir çok yerde görmüş olursunuz. Üstelik bu tür durumlarda çoğunlukla şüpheler boşa çıkmaz. Bu durumda yapılması gereken, hızlı hareket edilmesidir. Kesinlikle bir anda koşmaya başlanmamalıdır! Adımlar hızlı atılmalı ve bu arkadaki gruba hissettirilmemelidir. Aradaki mesafeyi biraz açtıktan sonra en yakındaki uzun ve geniş sokağa sapılmalıdır. İşte buraya sapıldığı anda bir duvara yaslanılıp "Jinteki Mayu no Jutsu" yapılmalıdır. Elden gelindikçe sessiz durulup tehlikenin geçmesi beklenilmelidir.
Fark edilemeyen takipçinin saldırması: İlk saldırısı hissedilip savuşturulabilirse, eve suikastçi geldiğinde yapılacaklar planındaki gibi, sis bombasını suikastçinin götünde patlatılıp tüyülmelidir.
Eve giderken fark etmem: Bu gibi durumlarda ev es geçilmeli ve başka sokaklara girilmelidir. Takipçinin sayısına göre üsttekiler uygulanmalıdır.
Ahtapotun takip etmesi: Kamerayı hazırlayın. Belki ilişkinizi daha sonra internete atarsınız?
Resim
Lejant
Kütüphane
Resim
İsim:
Shiki Nishiyama
Element:
Raiton
Seviye:
C-Rank
Rütbe:
Chuunin