Nishi’yi bir duvar kenarına çektikten sonra, adımlamaya başladım evi çıplak ayaklarımla. Ne Shinn’e, ne de ilgimi çekecek başka bir şeye rastlayamayınca, incelemeye çok üşendiğim dağınık masaya yöneldim mecburen. Aslında bu masadan kaçıyordum bile denilebilir, o kadar dağınık ki! Sanki neye bakacağımı şaşırıp, önemli bir şeyleri dikkatimden kaçıracakmışım gibi geliyor. Bir sürü kağıt, daha fazla kağıt, her yer kağıt! Kağıtların üzerinde de çoğunlukla yarım bırakılmış karınca duaları, tövbe Kami-sama. Böylesine eciş bücüş yazılar ya karınca duasıdır, ya da varlığı bile unutulmuş bir dil. Bunu okuyup üfleyecek adam bizim köyde ne arasın? Küçümsemek için söylemiyorum tabii, ama gerçekçi de olmak lazım, zaten etrafta mürekkep falan da yok. Kağıtları darmadağınık bırakan adam, bunları yazan adamla aynı olsaydı, sadece hokkayı ve fırçaları mı toplardı kağıtları bırakıp? Tahminimce, kağıtlardaki çalışmanın asıl sahibinin rızasıyla veya rızasız bir şekilde, dışarıdan getirilmiş bunlar. Hangi tekniğe ulaşmaya çalışmış, mühürleme konusuna zerre ilgim olmadığı için umursamıyor, daha fazla incelemiyorum.
Tam masadan uzaklaşıp üst kata yönelecekken başka bir şey dikkatimi çekiyor, engelliyor gitmemi. Yine bir kağıt, fakat diğer kağıtların aksine bunun üzerindekini okuyabiliyorum, belki de bu yüzden dikkatimi çekmiştir. Alıyorum elime;
“Kurobe Mağaraları”. Şaşırıyorum, kağıdı açıp içini incelememle şaşkınlığım biraz daha artıyor. Eğer Birinci Ishi-chou mezarından kalkıp, bu notu buraya bırakmaya gelmemişse, pek de legal yollardan çıkarıldığını düşünmediğim bir harita karşılıyor beni. Yasal değil diyorum, zira değil haritasını çıkarmak, Kurobe’deki mağaralara yaklaşmak bile yasak. Vadisinde ve ormanında tuttuğum devriye nöbetlerinden, az çok çıkarabiliyorum haritalanmış noktayı, o kadar. Az önceki kağıtlar, mağara girişlerindeki mühürleri kırmanın bir yolunu mu arıyor? Yoksa o mühürler çoktan kırılarak bu harita çıkarılmış da, işaretlenmiş olan odaya dair bir teknik mi? Bilemiyorum, ama bu kağıt raporumda sunulmak üzere benimle geliyor.
Eve ilk girdiğimde, direkt Nishi’yi bulma derdine düştüğüm için, çok inceleyemedim üst katı. Alt katta, geride bıraktığım Nishi’ye atlayacak bir Shinn olmadığına göre, geri çıkıp incelemeliyim yukarıyı da. Üst katta da işim bittikten sonra, Nishi’yi alıp, prensesler-öhöm, prensler gibi
taşıyarak hastaneye götüreceğim. Tabi çıplak ayakla değil, belimdeki ayakkabıları giymeliyim öncelikle. Giydikten sonra da, şu notu çorabımın içine sokayım en iyisi ben. Asi gibi formayı giymeden göreve çıktım malum, koyacak adam gibi cep yok. Bulduğum haritadaki noktaya gitmem, görev yapmaktan ziyade suç işlemek olur. İşin içine yasak noktaların girmesi, rütbelilerin yardımımı istememi gerektirmekte. Bu yüzden Nishi’yi hastaneye bıraktıktan sonra, Daichou binasına gidip raporumu yazmalı ve haritayla sunmalıyım.