Out: Undei* viewtopic.php?f=79&t=643**"
Emirleri sorgulamamak olarak ifade edilemez." Undei zaman kazanma amacıyla soğuk suyunu içerken gözlerini kusa-chou binasına dikiyor.Güneş tepede olduğu için camlar fazlasıyla parlak,içeride neler döndüğünü pek idrak edemiyoruz.Bana uzattığı şişeyi alıyorum.Normalde,bu saatlerde abartmadan demlenirdi.Yaklaşık 2 haftadır bu alışkanlığını su ile geçiştirmeye çalışıyor gibi.Çocukları doğduğundan beri ne küfür etti,ne sinirlendi,ne de ağzına bir damla alkol koydu.Hayat tarzında yaptığı değişikliklerin onu zorladığını farkedebiliyorum ancak memnuniyeti yüzünden okunuyor.Eskiden gördüğü her çocuğu kovalayan Undei'yi hatırlayınca...Gülünç bir durum.Alınbandımı işaret ediyor. "
O mereti sandığa koyana dek bağlılığımı nasıl koruduğumu soruyorsan,güven duygusu diyebilirim.Bu,emir-komuta zincirine koşulsuz bağlı kalmaktan daha farklı bir yöntem." Sırıtarak iki eliyle koca bir daire çiziyor.
"Bu topraklarda,alınbandığımı aldığım günden beri sorguladığım tek şey insanların Kusa'ya karşı olan duyguları oldu.Minnet duyuyorlarsa,köyümüze ve insanlarına ruhen bağlılarsa ne verdikleri emirlerden şüphe duydum nede fikirlerine karşı çıktım.Geleneklerin,kuralların adı batsın.Benim için çarkların en önemli noktası bunlardı."
Minnet duygusu.Konoha kökenim geri kalmış insanların diline düştüğünde köyden nefret ettiğim anlar olmuştu.Özellikle akademi dönemleri.Ancak shinobi sistemi önüme fırsatları sürekli diziyordu.Akademideki ben ile şimdi ki Haze'nin farkları en büyük kanıt.Beni ve kardeşimi tanımaya dahi çalışmamış insanların laflarına rağmen köyüm bize birer rütbe vermiş hatta bunu yükseltmişti.Bunu bize duydukları güven olarak yorumluyorum,başka bir açıklamam yok.Kardeşlerimle aramdaki bağdan sonra en büyük desteği bu güvenden alıyorum.Diğer yandan tüm bunlar,insanların bana karşı sahip oldukları ön yargıyı yıkmak içinde gayet uygun birer araç.Köy için didindiğim her vakit bana verilenlerin geri ödemesini yapmaya çalışıyorum.Hislerim 'minnet duygusu' başlığı altında toplanabilir bence. "
Kusa-chou örneğin...Dediğim şeylere sahip olduğu sürece,Konohalı bile olsa ona itaat ederdim." Cümlesini sonlandırdığında yüzüm bozulurken Undei koca kahkahasıyla karşılık veriyor.
**4-5 yıl önce Undei ile yaptığı konuşmayı zihninden geçirdi.Aynı binanın çatısına çökmüş,tam olarak aynı konumda yarı uzanır vaziyette bekliyordu.Sağ eliyle kavradığı alınbandını uzun süredir döndürdüğünü farkedince geri taktı.Erken gelmişti,birkaç saat hemde.Amacı dün gece tuttuğu nöbetin yorgunluğunu atmak olsada işler umduğu gibi gitmiyordu.Akademiye kaptanlık için başvurduğunda üzerinde bulunan rahatlıktan eser yoktu daha doğrusu.Dakikalar geçtikçe biraz daha geriliyor,bu da zamanın yavaş akmasına sebep oluyordu.Başvuru yapmadan önce durumu kendinden emin bir şekilde gözden geçirmişti halbuki.Bu yükün altından kalkabilecek birikime ve temele sahipti.Zaman zaman kontrolden çıksada,iki ufak geninle yaşayacağı hangi durum buna sebep olabilirdi ki ? Derin bir nefes alarak yeleğinin iç cebinden notlarını çıkardı.Akademiden,gelecek iki genin hakkında kısa bilgiler alıp kağıda geçirmişti.Watabe Hana hakkında söylenenler oldukça ilgisini çekmiş,bir o kadarda hoşuna gitmişti.Başlarda fazla masum olduğunu düşünmüştü.Kimseye zarar vermeme ilkesi..Bunu zamanla,kısmende olsa aşabileceklerini düşünüyordu Haze.Asıl hoşuna giden nokta ise Hana'nın abisiyle olan ilişkisiydi.İster istemez Mitsuko geliyordu aklına.Haze bir abi olarak kendini pek başarılı görmüyordu,ancak 'kız kardeş' kalıbına fazlasıyla hakimdi.Öğrencisiyle yakınlaşmasında büyük yardımı olacaktı.Ek olarak zarar vermeme konusuna uzun bir süre saygıyla yaklaşmaya şartlamıştı kendisini.Zaten utangaç olarak tanımlanan öğrencisini iyice içe kapanmaya itmek istemiyordu.
Onu asıl korkutan Kentaro'ydu.Ailesinin eğitim konusunda üzerine titremesi,onu akademide öne çıkaran bir öğrenci haline getirmişti.Dolayısıyla daha üst seviye bir eğitime ihtiyaç duyacaktı,Haze'nin kendisini sorguladığı tek noktada bu konuda göstereceği performanstı.Neyse ki eğitmenlere karşı olan saygılı tutumu Kentaro'nun öne çıkan bir özelliğiydi.İşini kolaylaştıracağını düşünüyordu.Notları cebine tıkıştırarak uzandığı yerden kalktı.Bulunduğu bina Kusa meydanının doğu tarafında,diplerde kalıyordu.Yinede çatı tüm alana hakimdi ve yakınına ulaşan tüm sokakları gözleme imkanı sunuyordu ona.Üzerinde düşünülmüş bir buluşma noktası değildi açıkçası.Sadece Kusa-chou binasını ve akademiyi direk görebilecekleri bir yerde toplanmak istemişti Haze.Kendi üzerindeki gerginliği kontrol edemiyordu,en azından geninlerin tanıdık bir alanda olmaları onların üzerindeki heyecanı bastırır diye düşünmüştü.
Çevresinde bir tur atarak sokakları gözledi.13 yaşındaki bir insanın ortalama boyunu tahmin etmeye çalışıyordu.Geninleri henüz yol üzerindeyken görürse,sakinleşmek için biraz daha zaman kazanabilirdi..