Yapılacaklar Lİstesi. Sayfa 69..Ando mükemmel bir shinobi. Saf savaş gücünün, diğer ünlü Jounin'lere nazaran, daha az olması beklenilmesi gereken şeydir. Çünkü Ando, daha çok, işkence ve kritik bilgileri hedeften alma konusunda uzmanlaşmış bir shinobi. En azından söylenti bu yönde... En azından, gördüklerimiz, bunları doğruluyor. Fakat... Kim ne yapsın savaş gücünü!?
Madde A) Ando'yla takılma şansı yarat. Muhtemelen, kadının şuana kadar gördüğü bir milyonuncu -aynı tipte- adamdan biri olacağım. Şanslı rakamdır, unutmayalım.
Madde B) Ando'yu gözünde büyütmekten vazgeç. Muhteşem güzel ve alanında en yetenekli shinobilerden birisi. Hepsi bu! Ne kadar nadir olabilir ki?
Yapılacaklar Listesi. Sayfa 666..Ninjutsu'da iyiyim, evet öyleyim. Tabii ki öyleyim! Fakat, mühürleme sanatı, tamamen benim alanımın dışında kalıyor. Kapıları, insanların arkadan açamayacakları hale getirmek... Kullanışlı! Bir cesedi, ufacık bir kağıdın içine mühürlemek; mükemmel! Kesinlikle, öğrenmem gereken bir alan. En azından, yanımda birkaç mühürleme kağıdı taşısam, hiç fena olmaz. Kim bilir? Belki birilerini öldürürüm de, cesedi saklamaya ihtiyaç duyarım. Tanrım... Bu seferki davayı elimden kaçırmış olabilirim. Ama hala mükemmel bir suç dehası olabilirim! Kim bilir? Belki de olurum.
Ando evin içindeki şeyleri kağıtlara mühürleyip(?) dururken, ufak ama inanılmaz derecede şişkin ve yıpranmış defterime, bir kaç ufak not aldım. Benim kadar mükemmel bir beyine, mükemmel bir özgüven ve hayal gücüne sahipseniz... Ha bir de, benim kadar özgürseniz... Böyle bir deftere ihtiyacınız oluyor. Yada, sadece hafızam kıt olduğu için ihtiyaç duyuyorumdur. Ehem! Hayır, ilk seçenek tabii ki. O kadar mükemmel sıfatlara sahibim ki, sıfatlarımdan dolayı, çözümü de göremedim zaten! Kesinlikle bu.
Ardından, ufak cep defterime son rötuşları da attıktan sonra, evden dışarı çıktık. Yağmurlu ve kasvetliydi. Klasik. Lanet olsun size, gün ışığı ve onun etrafında dönüp duran hippiler! Bize lazım olan şey, D vitamini ve yağmur! Hepsi bu...
Ando, Fujita'nın ödülünün Daichou binasında olduğunu söyledikten ve Shirou, sanırım trilyonuncu kez Fujita'yı tebrik ettikten, sonra; beni de tebrik etmeyi unutmamıştı. Musashi, Shinobi. Musashi olmayabileceğini düşündüğüm 3. şahıs, Kadın. Hepsini birleştirince ne çıkıyor? Kadın shinobi, Chuunin seviyesinde, bekar adamla kalıyor. Tamamen çözmüştüm! Neyse. Kahramanlar öyle çok övünmez zaten. Bırakalım da Fujita ödülünü alsın. En kötü, ne kadar iyi suç dehası olduğumu görürüz, değil mi? Hepiniz de bunu istiyorsunuz, biliyorum! Bende istiyorum. Yaşasın kötülük, heyo!
"Eeh... Fujita yardıma ihtiyaç duymadan da davayı çözebiliyor(!)" dedim, sesimdeki tınının, Fujita'yı hor görmesine izin vererek. Ardından, devam ettim, olağan bir şey gibi. Olağan bir şeydi zaten, yavşak olmam.
"Muhtemelen, dedektiflik ve sorgu işlerinde bir eğitime; bir idole ihtiyacım vardır. Ando-dono'nun gölgesi olarak, onun yaptıklarını takip edersem... Evet, kesinlikle buna ihtiyacım var. Kesinlikte görevlerde, Ando-dono'yu takip etmeliyim?"Dediğim gibi, eeh... Bir cevap beklemiyordum. Retorik bir soruydu. Aslında bakarsanız, ortada bir soru da yoktu. Kadınlar, hayır. İnsanlar hakkında öğrendiğim en iyi şey, cevapları 'evet' veya 'hayır' olan sorular sormamaktan geçiyor. Kimse yüzde elli şansı sevmez, eğer paranın kötü tarafı size gelirse...
Aslında bakarsanız, AŞIRI HEYECANLIYIM! Bir profesyoneli, oyun oynarken göreceğiz. Umarım yakalanan shinobi zorluk çıkartır ve bizde, tarihin en zorlu geçen (ve muhtemelen en işkenceli geçen) sorgusunu izleriz! Yaşasın. Tüm dökülen kanlar ve çıkan bağırsaklar ve hala atmayan kalpler adına, yaşasın!